#ponosna: Kruna je poduzetnica i majka dvije blizanke i to nakon 11 umjetnih oplodnji

Krunoslava Josimović znala je da želi postati majka i danas kaže da je sretna iako put do majčinstva nije bio jednostavan. Danas je sretna mama dvije blizanke i uspješna poduzetnica- vlasnica escape rooma i prvog selfie rooma

Iako statistike kažu da svaki šesti par ima problema sa začećem, stvarna slika je kažu mnogi i puno gora. Krunoslavi Josimović iz Zagreba je već s 30 godina bilo gotovo nemoguće ostati u drugom stanju.

"Kad si u tome, onda sve te brojke već znaš. Možda da nisam bila u tome bi veselje bilo i jače, ali onda, naravno, razočaranje i veće.”

Image

Nakon 11 umjetnih oplodnji, bila je već umorna i psihički slomljena, no nije odustala od svoje želje za djecom.

“To su bile umjetne oplodnje jedna za drugom… Trebalo mi je jedno malo duže vrijeme da se odmorim, da ne skrenem s puta” priznaje Kruna. Na jednom redovnom pregledu, doktori su joj rekli da bi ipak bilo pametnije da proba još jednom.

“Rekli su mi da ako to ne napravim sada, da mi više nitko neće moći pomoći. I u strahu da mi je ovo zadnja šansa sam otišla i taj 12. put.” kaže Kruna. 

Sretan broj 12 joj je donio dvije zdrave bebe. “Zbog te sreće koju sam tad osjetila, sva bol koju sam osjetila prije je nestala i uopće se ne sjećam”, uz osmijeh se prisjeća poroda.

Nekoliko godina je sa svojim kćerima bila isključivo kod kuće odakle je radila, no onda joj je na pamet pala poduzetnička ideja. Nakon odlaska u Escape Room s prijateljima, odlučila je predstaviti taj oblik zabave svojim curama.

“Odlučila sam da je to nešto što svako dijete treba doživjeti i otvorila sam Prvi dječji Escape room” s ponosom govori. 

Danas ima franšizu s preko 170 tisuća zadovoljnih malih posjetitelja i brojne sobe. Kroz godine je shvatila koliko samopouzdanja trenutno ima, koliko je borbi sama pobijedila, ali i koliko joj je sve to falilo dok je bila mlađa.

“Da pitate nekoga da me opiše kad sam bila puno mlađa, rekli bi da sam kreativna, snažna, marljiva i tisuću epiteta, ali da pitate mene, rekla bih samo - nesigurna” kaže Kruna.

Kada bi mogla sebi prije 10 godina dati savjet, rekla bi si samo jedno: “Stvarno možeš sve sama”