Nostalgija i usamljenost

Vrtlog emocija: Kako se nositi s osjećajima kad ti netko silno nedostaje?

U trenucima razdvojenosti s dragom osobom mogla bi se suočiti s neraspoloženošću i osjećajem praznine. Osjećaj da im netko nedostaje drugačije utječe na ljude, a ovo su najčešći znakovi da tvoje tijelo i um prolazi kroz vrtlog emocija

isabela-drasovean-e33oAo9dapU-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Svi koji su se s njim suočili, složit će se da je nedostajanje gadan osjećaj. Možda ti nedostaje bivši partner jer još nisi prešla preko prekida i procesuirala lavinu emocija. Nedostajat ti može i član obitelji ili prijatelj s kojim si iz nekog razloga izgubila kontakt ili vas dijele kilometri. A uz prijatelje i primarnu obitelj, obično nam najviše nedostaje partner. Bilo da je otišao na poslovni put ili su vas razdvojile neke druge okolnosti, u tim trenucima možeš osjetiti neku prazninu. Emocionalno ste bliski i nije čudno da ti nedostaje.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vječno pitanje

Može li veza na daljinu preživjeti? Da, ali uz ovih nekoliko pravila

''To znači da vam je stvarno stalo do te osobe i da je cijenite. Trebate tu osobu u svom životu jer se zbog nje osjećate bolje i sretniji ste. Zato vam nedostaje'', kaže Katie Lasson, klinička seksologinja i savjetnica za odnose za portal Very Well Mind.

U danima kad ti netko nedostaje mogla biti u 'svom filmu' i puna čežnje za trenucima kad je osoba bila uz tebe - o kome god se radilo. Kako tijelo tada reagira? I psiha i tijelo tad bi ti jasnim znakovima mogle dati do znanja da ti taj netko nedostaje. Izdvajamo najčešće, ali i otkrivamo kako se nositi s tim osjećajem.

Image
Foto: Unsplash
1/7

Možda će te zanimati

Image
LJUBAV JE PRED VRATIMA

SRETNA 2024.- Horoskopski znakovi koji će pronaći ljubav do kraja ove godine

Image
PROSINAC U KINO DVORANA

Beyoncé, Maria Callas, Orašar i filmski doček nove godine – čarolija ovog prosinca u Cinestaru!