
UN dijeta: recepti za UH dan

Mnogima je dan ugljikohidrata najomiljeniji i najlakše ga prebrode i to ne samo zbog večere. Ukoliko nemate ideja što pripremiti, pomoći ćemo vam.
1 glavica svježeg zelja
Skuhajte krpice prema uputi na poakovanju. Na ulju propirjati sitno rezani luk, dodati zelje izrezano na centimetar široke rezance i pirjati miješajući dok zelje potpuno ne omekša i postane staklasto. Začinimo i pomiješamo s kuhanim krpicama.
Spaghetti a la Napoletana
100 g špageta
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju. Luk i češnjak narežite na sitne kockice i propirjajte na zagrijanom ulju. Dodajte pola limenke pelata, lovorov list začinite i kuhajte pet minuta. izvadite lovorov list i prelijte po tjestenini te ukrasite bosiljkom.
Pizza sa paprikom, gljivama i lukom
gotovo tijesto za pizzu
Kako bi priremili umak od rajčica pomiješajte pire od rajčica sa origanom, maslinovim uljem, paprom i solju. Prelijte po tijestu za pizzu. Papriku narežite na trake, gljive na ploške, a luk na kolutove i sve posložite po tijestu. Pizzu stavite u pećnicu, prethodno zagrijanu na 200 stupnjeva i pecite 20 minuta.
Trganci
oko 300 g brašna
Dok se tijesto kuha ogulimo i sitno nasjeckamo luk. Na malo ulja prepržimo luk da se zastakli (ne smije požutiti) dodamo soli po želji.
Palenta sa paprikom
60 g palente
Papriku narežite na trake, a luk i češnjak usitnite i posolite. Operite feferon, raspolovite ga, očistite i narežite na trakice. Pirjajte luk na ulju. Dodajte feferon, papriku i češnjak te začinite. Prokuhajte juhu, umiješajte palentu i kuhajte oko 10 minuta uz miješanje. Poslužite sa povrćem.
Njoki sa umakom od rajčice
1 paketić njoka
Njoke pripremite prema uputama na pakiranju. Češnjak usitnite i propirjajte ga sa pelatima na maslinovom ulju. Dodajte vodu i kuhajte 5 minuta. Umak protisnite i začinite solju, paprom i bosiljkom. Kuhajte još par minuta. Prelijte umak po njokama.
Couscous salata sa povrćem
1/4 šalice couscousa
Skuhajte couscous prema uputama na pakiranju. Povrće usitnite i popržite na ulju. Pomiješajte couscous, povrće, pesto i ocat te poslužite.
Talijanska juha sa povrćem
400 ml kokošjeg temeljca
U zdjeli za juhu pomiješajte sve sastojke osim tjestenine i pelata. Nakon što sve zavrije, smanjite vatru te pirjajte 15-20 minuta. Dodajte kuhanu tjesteninu i usitnjene pelate te držite na vatri tako da se sve zagrije. Prije posluživanje uklonite lovorov list.