To je ljubav: Ovaj superpar zajedno ima 215 godina

Ususret novoj sezoni zabavne emisije Superpar, koja s emitiranjem kreće u ponedjeljak, 14. rujna u 21 sat, zavirile smo u Guinessovu knjigu rekorda i pronašle najstariji živući superpar!

To je ljubav: Ovaj superpar zajedno ima 215 godina

110-godišnji Julio Cesar Mora Tapia i 104-godišnja Waldramina Maclovia Quinteros Reyes 79 godina su u braku koji je s vremenom samo ojačao. Zajedno su uživali u mnogim sretnim trenucima, ali se i suočavali s izazovima i poteškoćama, kao i svaki bračni par. Međutim, ljubav i poštovanje koje imaju jedno prema drugome osigurali su im, 25. kolovoza ove godine, titulu najstarijeg bračnog para, ukupne starosti 214 godina i 358 dana.

Julio Cesar rođen je 10. ožujka 1910., a Waldramina 16. listopada 1915. Par se odlučio vjenčati 7. veljače 1941. Bilo je to intimno i tajno slavlje jer se obitelj mladenaca nije slagala s njihovim izborom. Na ceremoniji su im društvo pravili kumovi i najbliži prijatelji. Brak su sklopili u najstarijoj crkvi u Quitu, La Iglesia de El Belén.

Congratulations to Julio Cesar and Waldramina, the oldest married couple with a combined age of 214 years!https://t.co/xcjYlEuRPp

— GuinnessWorldRecords (@GWR) August 26, 2020


Roditelji su petero djece, koja su sva fakultetski obrazovana. Vjeruju da su njihova djeca jedno od najvećih postignuća i najbolje nasljeđe koje su mogli ostaviti, također smatraju da je obrazovanje osnova za razvijeno društvo.