Od klasike do dekadencije, ovo su gastronomski gušti koji su nas osvojili na Zagreb Burger Festivalu

Gastro festival i ove se godine održava na Strossmayerovom trgu, a kako bi ti olakšale izbor brojnih delicija, isprobale smo što se nudi

Od klasike do dekadencije, ovo su gastronomski gušti koji su nas osvojili na Zagreb Burger Festivalu

Food truck braće Nekić

Prva postaja bio je poznati gastro kamiončić braće Nekić na kojem smo isprobali dimljena pileća krilca i batak. Da se radi o umjetnosti pripremanja dimljenog mesa potvrdila su nam i sama braća koja o odabiru drva za dimljenje pričaju jednako strastveno kao i o samom mesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image



Za pripremu ovog specijaliteta nije korišten ugljen niti ništa drugo osim graba, kruške i ostalih drva koje sami pripremaju, a to se zbilja i osjeti. Uz krilca i batke koji kao da se tope u ustima poslužili su nam nachose i domaći BBQ, guacamole, salsa i tzatziki umake koje, kako kažu, pripremaju na tradicionalni način s domaćim

Image



Osim dimljenih mesnih specijaliteta braća Nekić imaju i one tekuće. Majstori za spremanje špricera su ovom klasičnom piću dali potpuno novo ruho i stvorili koji osim vina i mineralne vode sadrži sirupe od tropskog voća te mentu i sušene ploške ananasa. Koliko je ukusan, Tropski šprajcer je i varljiv jer je vrlo sladak i pitak pa ga svakako treba kombinirati uz dobar zalogaj. 

2/7