Mjesečni horoskop za svibanj 2019.

Svibanj ti nudi prilike za osobni napredak, nekoliko iznenađenja i dobre izglede za ljubavne užitke

Mjesečni horoskop za svibanj 2019.

OVAN

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom ili se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama, naročito u vezi novca. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugađanje sebi. Prihodi su u prvom planu, ali i ljubavne emocije dolaze do izražaja. Želite zadovoljiti svoja čula, stoga je i zajednička večera dobra podloga za zbližavanje.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve, naročito u vezi doma, obitelji i temeljnog osjećaja sigurnosti. Osjetite i emocionalnu motivaciju ukućana i uvjerite ih da vam se pridruže nježnim pristupom, umjesto silom i zapovijedanjem. Izbjegavajte konflikte.

Mjesečni aspekti

Venera u vašem znaku vas i dalje čini privlačnom, dobro raspoloženom, dok nastojite riješiti problem na poslu: netko djeluje negativno u vezi jedne odluke ili planirane aktivnosti ili pokušava ograničiti vašu inicijativu (1.). Možda vas ograničavaju i unutarnje sumnje, no pametnim razmišljanjem i brzim djelovanjem riješit ćete problem ili predstaviti nove opcije. Mentalno i fizički ste stimulirani. Nemojte se povlačiti zbog neke tajne ili onoga što se dogodilo; nezadovoljni ste, ali trebate tražiti fer odnos prema vama (2.-3.). Srećom, odličan aspekt Merkura i Jupitera (2.) donosi sjajne vijesti, a pozitivni stavovi vraćaju sreću i mir u burnoj situaciji. Nekima od vas je izgledno putovanje.

Mladi Mjesec (4.) stavlja naglasak na praktičnu stranu života, naročito novac, stoga je ključna pažnja u djelovanju kako bi se ostvario budući rast. Već 6. Merkur ulazi u zonu prihoda i novca pa ćete se do 20. više baviti materijalnim potrebama. Aktivno istražujete, razmišljate i nastojite širiti životna iskustva, ali niste spremni na kompromis. Na poslu ćete oko 7. teško dobiti odobrenje za svoje postupke, pa se osjećate izolirano. Ako je riječ o ljubavi, čini vam se da je ona sada samo obaveza.

Ono što je bilo stabilno (kad govorimo o novcu), može se naglo promijeniti, nabolje ili nagore (8.), u vrijeme spoja Merkura i Urana: brze odluke uznemiruju ili vas guraju u nepoznata područja. Možda imate iznenadnu, odličnu ideju za zaradu; Uran je planet iznenađenja i neočekivanog, pa se okrenite intuiciji za donošenje dobre odluke. S druge strane, možda ste stavljeni u novi položaj bez svoje volje. No isti dan Sunce i Neptun podižu idealizam, a vi pokazujete suosjećanje i brigu za druge.

Najbolji dan je 9., kad se sjajno druže Venera i Jupiter: pozitivan stav i veselo raspoloženje uzdižu ljubav i život. Iskoristite priliku - istražujte, slavite i uživajte u dobrim vibracijama. Neko putovanje je sada još bolje aspektirano. Istina, taj dan može donijeti i ljubomoru u glavnom odnosu. Ne upuštajte se u igrice oko položaja moći i izbacite sve toksično, frustrirajuće i ono što vas guši. U svakom slučaju, strast je pojačana. Oko 10. i 13. se pokazuje da ste svladali sve izazove na poslu i pokazali sposobnost. Samopouzdani se u preuzimanju glavne uloge i odgovornosti. Kad činite ono što treba, uspjeh uvijek dolazi. Osnaženi ste, stoga se fokusirajte na ambiciju i koristite sve raspoložive resurse; istovremeno, radite na samopoboljšanju.

Prije nego prijeđe u Bika, Venera i Mars nude priliku za uzbudljivo upoznavanje ili partner entuzijastično odgovara na vaš pristup. Pametni, brzi komplimenti čine čuda. Venerin ulazak u Bika donosi dobre prilike za zaradu, ali možda i za kupnju nečeg čime si želite ugoditi. Nemojte se iznenaditi ako dobijete zgodan poklon ili neki bonus na poslu.

Od 15. vaš vladar Mars je u Raku, zoni doma i obitelji. Aktivni ste kod kuće, možda se bavite popravcima ili sudjelujete u zajedničkom radu. No pazite na svoj ego i ne ulazite u konflikte; također, moguće su nezgode u domu, stoga budite oprezni. Poslovni napori donose stabilno i čvrsto razmišljanje; imate odgovore na praktična, novčana i radna pitanja. Dugoročno planiranje stoji na čvrstim nogama.
Pun Mjesec se pojavljuje u Škorpionu (18.): nedavna financijska zbivanja dosižu kulminaciju i traže otpuštanje stresa. Nastojte postići ravnotežu i kompromis u osobnim i partnerskim resursima. Duboki uvid vam pomaže ući u srce stvari i donijeti mudru odluku. Venera se spaja s Uranom taj isti dan, tako da dolazi do promjene u financijskim vijestima: nagla novost može donijeti nestabilnost, ali i uzbudljivo iznenađenje!

Sunce i Merkur zajedno ulaze u Blizance (20.) i stavljaju glavni fokus na komunikacije, kraća putovanja, razmišljanje i ideje. Možda učite nešto novo ili je odnos s bliskom rodbinom posebno važan. Misli vam naviru brzo, nervozno, dok razmatrate mnoge opcije (ili ih predstavljate). Odluke i putovanja prati detaljni program aktivnosti. Spremni ste na akciju koja vas izvlači iz zone sigurnosti (22.) i uobičajenog ritma. Nađite nove, inovativne načine za ispunjavanje obiteljskih i financijskih potreba.

Oko 28. budite oprezni jer stvari nisu onakve kakve se čine, a ono što čujete možda i nije istina. Neodlučnost i konfuzija utječu na vaše misli i akcije. Puno bolje se osjećate oko 30., zahvaljujući idealističkom aspektu Venere i Neptuna: glazba, umjetnost, lijepe stvari i mirni životni užici inspiriraju vašu muzu. Ljubav je sada puna suosjećanja. I zadnji dan mjeseca pokazuje da ostvarujete dobar poslovni dogovor, a partnerski odnos djeluje kao povoljna dugoročna obaveza. Pouzdani saveznici daju vam sigurnost i ispunjavaju vaše potrebe.

Povoljni dani: 9., 16., 21., 30., 31. Izazovni dani: 7.-8., 18., 23., 24. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom ili se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim osobnim planovima i odlukama. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja te financijsko planiranje i rješenja.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugađanje sebi. Sad ste šarmantni, vedri i privlačni, a ljubavne emocije dolaze do izražaja; obnovite garderobu ili otiđite na tretman uljepšavanja.
Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve, a u komunikacijama i prometu budite pažljivi. Um vam je brz, no zadržite smiren pristup u odnosima s drugima i ne ulazite u konfrontacije.

Mjesečni aspekti

Nikad vam nije nedostajalo tuđeg interesa i željnih pogleda obožavatelja, ali ovaj mjesec će vaš šarm biti posebno učinkovit. Sunce (do 19.), Merkur (od 6.) i vaš ljupki vladar Venera (od 14.) borave u Bikiu i prvoj astrološkoj kući osobnosti te vas tako čine zavodničkim magnetom za pažnju drugih. Bez obzira jeste li u vezi ili slobodni, u svakom slučaju trebate iskoristiti ove energije. No, ne zaboravite da je Uran došao u vaš znak (na sedam godina), što vas i vaše veze čini u najmanju ruku nepredvidljivim.

Prva tri dana mjeseca nailazite na nečije ograničavanje vaših dugoročnih planova ili vas sputavaju vlastite sumnje. Ipak, uz pametno razmišljanje i brzo djelovanje možete riješiti problem. Sjajne financijske vijesti, uz vaše pomno planiranje, vraćaju optimizam i pozitivne stavove, naročito ako je riječ o partnerskom odnosu.

Mladi Mjesec u vašem znaku (4.) stavlja vas u prvi plan, kao i vaš najvažniji projekt. Želite riješiti i glavna financijska pitanja: stupate odlučno i energično, bez želje za kompromisom. Svu pažnju usmjeravate na sebe nakon ulaska Merkura u Bika (6.), naročito jer vam se istovremeno čini da je neki partnerski odnos više postao obaveza. Spoj Merkura i Urana (8.) može donijeti neku briljantnu ideju ili iznenadnu, naglu odluku; Uran je planet nepredvidljivog, stoga nastojte ne činiti ništa što bi moglo ugroziti vašu sigurnost. Srećom, idealizam i sklonost pomaganju vas ne napuštaju, naročito ako je riječ o prijateljima, s kojima dijelite duboko razumijevanje. Najbolji ovomjesečni dan je 9., kad Venera i Jupiter ulaze u sjajan odnos: obuzima vas pozitiva, optimizam i veselo raspoloženje koje uzdižu ljubav i život. Neke od vas će uživati u tajnom odnosu ili slatkim intimnim kontaktima daleko od tuđih očiju. No, čuvajte se ljubomore, iako je možda samo riječ o veoma jakoj strasti.

Svoje dugoročne planove stavljate na čvrste noge uz puno samopouzdanja (10.), dok pokazujete svoje sposobnosti. Osnaženi ste za postizanje uspjeha i koristite sve što vam je na raspolaganju. Radite i na još boljoj verziji sebe. Impulzivni financijski potez donosi dobru priliku (14.), iako je vjerojatnije da je riječ o odnosu s privlačnim partnerom. Taj dan i Venera prelazi u vaš znak, a magnetizam je na maksimumu. Uz to ste i intuitivni i svjesni svega što se dešava. Društveni kontakti i izlasci vam odgovaraju. Razmišljate stabilno, čvrsto i imate rješenja za sve svoje planove.

Mars ulazi u Raka (15.), vaše polje razmišljanja, ideja i komunikacija, ali i kraćih putovanja te odnosa s bliskom rodbinom i susjedima. Oko 22., spremni se na akciju, a možda se iznenadno odlučujete na put. Nađite nove, inovativne načine kojima možete dobru ideju pretvoriti u nešto konkretno.

Pun Mjesec (18.) pojavljuje se u Škorpionu, vašoj zoni partnerstva: dosad je sve bilo usmjereno na vas, a sada je vrijeme za ravnotežu i uključivanje potreba druge osobe. Budite spremni na kompromis i pregovore. Odnos je na testu, ali time imate i priliku za stvarno zbližavanje. Duboki uvid vam pomaže uči u srce stvari. Isti dan se spaja vaša Venera s Uranom pa je očito da može doći do velike promjene. O vama ovisi hoće li biti impulzivna i destruktivna ili radite pozitivan zaokret. Ovaj aspekt može donijeti i ljubav na prvi pogled slobodnim Bikovima: u svakom slučaju, bit će veoma uzbudljivo!

Sunce i Merkur zajedno prelaze u Blizance (20.) i time pažnju preusmjeravaju na vaše prihode i novac. Razmatrate mnoge opcije, ali ne dozvolite da vas netko gura na brzu odluku. Stvari nisu onakve kakvim se čine (28.), a nešto vjerojatno i nije istina. Provjerite sve činjenice i tek onda donesite odluku; ako ste neodlučni ili konfuzni, to će sigurno utjecati na vas.

Zadnja dva dana mjeseca donose lijepe Venerine aspekte: prvo s Neptunom, što diže vaš idealizam u visine, možda su kontaktu s nekim prijateljem. Otiđite s društvom na koncert ili uživajte u umjetnosti. Ljubav je sada puna suosjećanja. Poslovni dogovor obećava (31.), a partnerstvo djeluje kao dobra dugoročna obveza. Stabilnost je ono što najviše volite.

Povoljni dani: 2., 7., 9., 28., 30. Izazovni dani: 8., 10., 13., 19. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

BLIZANCI

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Vaš Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte u planovima i društvenim kontaktima. Nakon toga ulazi u Bika, a vama više odgovara planiranje nasamo; važan je promišljeni pristup dugoročnim planovima i odlukama. Od 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa ćete najviše razmišljati o sebi i osobnim projektima.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćete se osjećati jer donosi unutarnji mir, a možda i posebne intimne trenutke, daleko od tuđih pogleda. Ljubavne emocije možda dolaze do izražaja u nekom tajnom odnosu.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve, naročito u vezi osobnih financija. Pronađite nove izvora zarade i podmirite sve novčane obveze.

Mjesečni aspekti

Društveni život vam je bio veoma aktivan u prethodnom mjesecu, a dijelom će se to nastaviti i u svibnju. Aktivni Mars ostaje u vašem znaku do 15., stoga ćete imati energije i entuzijazma za zabavu. Ipak, nekoliko planeta prolazi vašim poljem privatnih događanja, stoga ćete nešto vremena provesti iza zatvorenih vrata u zagrljajima dragog partnera. Možda će se prijatelji malo ljutiti što izostajete s druženja, ali sigurno će shvatiti. 

Prva tri dana mjeseca nailazite na nečije ograničavanje vaših planova ili vas sputavaju vlastite sumnje. Moguće je da teško uspijevate naći financijske izvore za svoje projekte. Ipak, uz vašu snalažljivost, nekako ćete se snaći: sjajne vijesti i pozitivni stavovi vraćaju optimizam, naročito ako je riječ o partnerskom odnosu.

Mladi Mjesec u Biku (4.), vašoj zoni psihologije i privatnosti, traži da se povučete i dobro razmislite o iduća četiri tjedna, naročito nakon što u taj sektor uđe i vaš vladar Merkur (6.). Dobro sve isplanirajte, istražite i prikupite podatke. Želite puno toga riješiti u svojoj predanoj vezi: stupate odlučno i energično, bez želje za kompromisom. Možda ustanovljavate i kako je neki prijateljski odnos opterećen financijskim problemima. Spoj Merkura i Urana (8.) može biti nezgodan jer je Uran planet nepredvidljivog; moguće je da nalazite iznenadno rješenje na kojem se radili ili donosite naglu odluku koja rezultira velikom promjenom. Ne činite ništa što može ugroziti vašu sigurnost. Idealizam vas ne napušta kad je riječ o profesionalnom putu i vjerujete u ono što činite. Najbolji ovomjesečni dan dolazi 9., pri sjajnom aspektu Venere i Jupitera: u divnom partnerskom odnosu, optimizam i veselo raspoloženje uzdižu ljubav i život. Samo se čuvajte ljubomore, iako je možda samo riječ o veoma jakoj strasti.

Svoje dugoročne financijske planove stavljate na čvrste noge uz puno samopouzdanja (10.), što vas psihički osnažuje. Sada možete raditi i na još boljoj verziji sebe kroz emocionalnu regeneraciju i ono što dijelite s partnerom. Impulzivni korak prema nekom koga ste upoznali u društvu (14.) nailazi na entuzijastičan odgovor ili počinjete realizaciju neke želje. Taj dan i Venera prelazi u zonu privatnosti, pa ćete biti smireniji. Uz to ste i intuitivni i svjesni svega što se dešava. Smislili ste dobra rješenja za poslovne investicije.

Mars ulazi u Raka (15.), vaše polje novca, prihoda i vrijednosti. Možda nalazite novi izvor zarade, ali biste se mogli baviti i plaćanjem računa; pazite na troškove. Oko 22., smišljate nove, inovativne načine za ostvarenje prihoda.

Pun Mjesec (18.) pojavljuje se u Škorpionu, vašoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja: neki radni projekt doživljava kulminaciju. Također, ovo je dobro vrijeme za odbacivanje po zdravlje štetnih navika. Duboki uvid vam pomaže uči u srce stvari. Isti dan se Venera spaja s Uranom pa može doći do velike psihološke promjene. O vama ovisi hoće li biti impulzivna i destruktivna ili radite pozitivan zaokret. Ovaj aspekt može donijeti i iznenadni (tajni?) ljubavni kontakt: u svakom slučaju, bit će veoma uzbudljivo!

Sunce i Merkur zajedno prelaze u Blizance (20.) i time pažnju preusmjeravaju na vas. Razmatrate mnoge opcije u osobnim projektima ili odluke koje se tiču samo vas, ali ne dozvolite da vas netko gura na brzu odluku. Kad je riječ o poslovnim temama, stvari nisu onakve kakvim se čine (28.), a nešto vjerojatno i nije istina. Provjerite sve činjenice i tek onda donesite odluku; ako ste neodlučni ili konfuzni, to će sigurno utjecati na vas.

Zadnja dva dana mjeseca donose lijepe Venerine aspekte: prvo s Neptunom, što diže idealizam, možda dok dijelite iste vizije s nekim posebnim; ljubav je puna suosjećanja. Imate li kakav umjetnički hobi, prepustite se kreativnim muzama. Emocionalna podrška je jaka (31.), a partnerstvo djeluje kao dobra dugoročna obveza. 

Povoljni dani: 3., 11., 12., 29., 30. Izazovni dani: 1., 2., 7.-9., 20., 21. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.  

RAK

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte u poslovnom okruženju. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama u društvenim kontaktima ili s prijateljima; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama. Od 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za smišljanje novih ideja nasamo ili za istraživanje i prikupljanje važnih podataka.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugodno druženje s prijateljima, suradnju s istomišljenicima i sjajne društvene kontakte. U takvim situacijama biste mogli upoznati nekog veoma zanimljivog. Planovi nailaze na podršku, a timski rad je favoriziran.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane osobne  ciljeve; puni ste energije, što se malo kosi s vašim preferiranim opreznim pristupom. Zadržite kontrolu nad ponašanjem i ne srljajte. Ipak, osjećate veću motiviranost i porast energije u svakodnevnom djelovanju.

Mjesečni aspekti

U svibnju će vas druženje s bliskim prijateljima okupirati većinu mjeseca, no vjerojatnije je da želite ostvariti svoje planove i najdublje želje i nade. Glavni partnerski odnos, poslovni ili osobni i dalje je povezan s vašim profesionalnim naporima i karijerom. Iako će mentalno i dalje biti veoma zahtjevan i naporan, u svibnju se mnogo toga počinje ostvarivati. Ipak, očekujte promjene u kalendaru u zadnji čas, jer planeti koji dobro djeluju iz zemljanog znaka Bika prema Saturnu i Plutonu ipak se moraju sastati s nepredvidljivim Uranom u zoni ciljeva, prijatelja i društvenih aktivnosti.

Saturn i Pluton su krenuli u retrogradni hod u vašoj zoni partnerstva, stoga će doći do usporavanja u glavnom odnosu: imate osjećaj da netko djeluje negativno na vaše aktivnosti i pokušava ih ograničiti u prva tri dana mjeseca. No uvijek nalazite način riješiti problem, kroz pametno razmišljanje i brzu akciju. Sumnja iz prethodne komunikacije može izazvati vaše nezadovoljstvo ili tiho povlačenje. Važno je da tražite fer odnos prema vama. Iste dane sjajne vijesti i pozitivni tonovi vraćaju mir u burnoj situaciji; smislili ste odlično radno rješenje (3.).
Mladi Mjesec označava nove početke (4.), baš u zoni ciljeva, želja i nada: pažljivo planirajte. Merkur je ovdje od 6., a Venera od 15. i donose puno izlazaka, druženja s prijateljima i prilike za timski rad. Dok je još u zoni karijere, Venera se sukobljava s hladnim Saturnom (7.) i čini vam se da teško postižete podršku za svoje postupke. Veza se čini više kao obaveza ili se osjećate izolirano.

Merkurov spoj s Uranom (8.) može donijeti iznenadnu ideju s crtom genijalnosti, upoznavanje nove, zanimljive osobe u nekom izlasku, ali u svakom slučaju - naglu promjenu. Urna je planet nepredvidljivog, stoga brze odluke mogu unijeti nemir no donijeti i veliko uzbuđenje. Život odjednom vidite kroz idealističke naočale i brinete o svojim prijateljima, s kojima dijelite razumijevanje i duhovnu bliskost. Najbolji dan za radne uspjehe dolazi 9., a vama se vraća pozitivan stav i veselo raspoloženje. Ovaj aspekt Venere i Jupitera uzdiže ljubav, stoga uživajte u uspjehu. No, vjerojatno će biti i nečije ljubomore, stoga se ne upuštajte u borbu za poziciju moći. Odbacite sve što vas frustrira. Sposobni ste i samopouzdani te preuzimate glavnu ulogu i odgovornost. Ovi dani donose i više stabilnosti u partnerskom odnosu. Fokusirajte se na svoju ambiciju i koristite sve resurse kako biste ostvarili uspjeh.

Oko 14. uzbudljiv kontakt Venere i Marsa donosi komplimente i podiže entuzijazam. Venera prelazi u Bika taj dan i ulazi u vaše polje planova, nada, želja i prijateljstva. Više ćete izlaziti, družiti se s dragim ljudima, a planovi vam stoje na čvrstim nogama, uz stabilno i utemeljeno razmišljanje. Imate odgovore na praktična pitanja. Ulazak Marsa u vaš znak (15.) podiže vašu odlučnost i spremnost na akciju.
Pun Mjesec (18.) dovodi do kulminacije ljubavni odnos ili neki kreativni projekt. Sada želite više zabave, ali nemate dovoljno vremena zbog zahtjeva u drugim područjima života. Ipak, bez one lijepe strane nećete se osjećati cijelom. Imate neodoljivu potrebu pokazati svoje emocije partneru. Taj dan se spaja Venera s Uranom u zoni društvenih aktivnosti i planova: može doći do nagle promjene ili uzbudljivog seksualnog kontakta. Moguće je i da ste smislili novi, fascinantan plan. No, čuvajte se nestabilnosti, jer se s Uranom nikad ne zna kako će završiti.

Od 20., Sunce i Merkur su u vašoj zoni privatnosti: energija vam je na niskoj razini, povlačite se i prepuštate dubokim razmišljanjima. Ovo je dobro vrijeme za planiranje budućih poteza i odmaranje. Misli naviru brzo, dok razmatrate sve opcije koje stoje pred vama. Oko 22. nešto vas može izvući iz te zone mira, jer aspekt Marsa i Urana zahtijeva djelovanje na temelju novog plana. Morate uskladiti svoje obaveze kako biste stigli sve napraviti, a ujedno se i odmoriti. Oko 28. budite oprezni, jer nije sve onako kako se čini. U tim danima neodlučnosti i konfuzije nemojte donositi važne odluke. Srećom, Venera i Neptun (30.) vraćaju uživanje, vjerojatno kroz druženje s prijateljima. Veza pokazuje stabilnost i dugoročnu perspektivu. Ljubav je sada puna suosjećanja. Svibanj je imao svojih izazova, ali svojom upornošću uspjeli ste ih riješiti.

Povoljni dani: 4., 5., 15.-17., 22., 23. Izazovni dani: 8., 18., 19., 28. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte kad je riječ o učenju ili planiranju putovanja. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama u profesionalnom okruženju; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama. Od 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za planiranje projekata, kontakte s istomišljenicima i druženje s prijateljima.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer će vam na profesionalnom planu puno toga ići na ruku. Nadređeni vas primjećuju, imate njihovu podršku, a u stanju ste i ostvariti dobre prihode od posla. Ljubavne emocije mogu se probuditi baš u kontaktu s nekom autoritativnom ili osobom na važnom položaju.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Ovo je vaša zona privatnosti i psihološke stabilnosti pa može doći do frustracija i ispada ljutnje, ne kontrolirate li potisnute energije. Zadržite mir i nastojte se što više odmarati.

Mjesečni aspekti

U zoni rada (i zdravlja) Saturn i Pluton su krenuli u retrogradni hod, pa dolazi do višemjesečnog usporavanja; koristite samo one metode koje su se pokazale uspješnima u prošlosti. Neke svari ćete morati temeljitije napraviti, kako biste ostvarili dugoročne planove. Netko pokušava ograničiti vašu inicijativu (1.), ali s pametnim rješenjima rješavate problem. Od 6., Merkur je u Biku, vašoj zoni karijere i profesionalnih napora. Ovaj mjesec je ta zona u glavnom fokusu većinu vremena, a iako ima nekih izazova, sve ćete uspjeti uspješno riješiti.

Kreativni napori donose uspjeh oko 3., a možda se pojavljuje i mogućnost za put. Ljubav može igrati svoju ulogu, stoga otiđite nekamo zajedno, dok Venera osvjetljava tu zonu (do 14.). Mladi Mjesec (4.), donosi novi ciklus u profesionalnom životu, možda kroz novi radni projekt. Koncentrirajte se i pokažite svima za što ste sposobni. Iako vam se tih dana čini da ne dobijate podršku drugih, a posao vam je samo obaveza bez zadovoljstva, neka nova ideja (8.) ili pametna upotreba nove tehnologije može unijeti veliku promjenu. Taj spoj Merkura i Urana je nepredvidljiv, stoga pazite da ne donesete naglu, impulzivnu odluku koja može ugroziti temelje stabilnosti. Ulazak u novo područje može vas uznemiriti ili pozitivno uzbuditi. Činjenica je da vam je idealizam jak i da vjerujete u financijsku korist.

Najbolji dan za ljubav je 9., kad se sjajno druže Venera i Jupiter, a pozitivan stav, veselo raspoloženje uzdižu ljubavne emocije; možete li otići na put s partnerom, ovo je idealan trenutak. Istražujte, slavite i nazdravite životu. Mogla bi se pojaviti i nečija ljubomora na poslu, ali ne upuštajte se u te igrice. Odbacite sve toksično i ono što vas guši. Aspekt Sunca i Saturna (10.) upravo pokazuje vašu sposobnost i samopouzdanje dok preuzimate odgovornost. Činite ono što treba, pa će vas uvijek pratiti uspjeh. Osnaženi ste, stoga se fokusirajte na svoje ambicije, a to će vas učiniti još boljima. Planovi kreću snažno naprijed oko 14., možda uz pomoć nekog prijatelja; aspekt Venere i Marsa uvijek donosi i dozu seksualne energije, stoga se prepustite uživanju.

Venera ulazi u Bika i vašu profesionalnu zonu (14.) i donosi ugodnu, veselu atmosferu u vaše poslovne planove i radno okružje. Nadređeni vas podržavaju, a idealizam u vama raste. Stabilno, čvrsto i utemeljeno razmišljanje daje odgovore na praktična, novčana i radna pitanja, a dugoročno planiranje stoji na stabilnim temeljima. Mars ulazi u Raka (15.), što je vaša zona privatnosti i psihološke stabilnosti. Ovdje se Mars baš ne osjeća dobro, stoga se čuvajte potisnutih energija i frustracija.

Puni Mjesec (18.) traži od vas uspostavljanje ravnoteže u obavezama prema poslu i onima prema članovima obitelji i domu. Možda previše vremena odvajate za ono prvo pa netko kod kuće traži ono što mu pripada. Kompromis je dobro rješenje. Merkur i Pluton vam pomažu donijeti mudru odluku.. U zoni karijere spajaju se Venera i Uran što opet može donijeti iznenadnu promjenu i uzbuđenje. Je li riječ o nestabilnosti ili uspjehu, ovisi o vašim dosadašnjim potezima, no zadržite mir.

Od 20. Sunce i Merkur borave u vašoj zoni planova, ciljeva, želja i društvenih aktivnosti, pa je vrijeme za izlaske i druženje s prijateljima i istomišljenicima. Puno je kontakata, a vi razmatrate razne opcije. Pazite na naglost oko 22.: nađite nove načine za ispunjavanje obiteljskih i poslovnih potreba. Iako imate puno planova, oko 28. stvari nisu onakve kakve izgledaju; ne donosite odluke u vrijeme konfuzije. Ipak, uspješna financijska atmosfera osnažuje vaš idealizam, možda i uz emocionalnu podršku partnera. Ljubav je sada puna suosjećanja. Zadnji dan mjeseca pokazuje vrijednost poslovnog dogovora, a dugoročne obaveze su čvrste. Osjećate sigurnost i zadovoljstvo.

Povoljni dani: 3., 4., 5., 18., 21.  Izazovni dani: 7., 8., 14., 29., 30. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Vaš Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte u vezi zajedničkih financija i resursa. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; dugoročno planiranje, putovanja, obrazovanje bit će vam posebno važne teme. Od 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za poslovno planiranje i odluke.
Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugađanje sebi kroz kulturu, putovanja i učenje. Ljubavne emocije se mogu produbiti kroz zajednička iskustva i doživljavanje novih stvari ili ćete više naučiti o svojoj vezi. Zanimljive su vam nove i neobične osobe.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve i planove. Aktivniji ste u društvenim zbivanjima, izlascima i druženju s prijateljima.

Mjesečni aspekti

Teme dugoročnih životnih planova, vaš sustav razmišljanja, više obrazovanje, kontakti s inozemstvom i putovanja te izdavaštvo (deveto astrološko polje) naglašene su u svibnju. Financijska situacija nailazi na neke izazove (dugovi, krediti, obaveze, dijeljeni resursi) u prvim danima mjeseca, ali uz pametno razmišljanje možete riješiti problem i napredovati s poslom. Mars je do 15. u zoni karijere i profesionalnih obaveza pa iskoristite sve povoljne aspekte do tada. Sve je povezano s kreativnim izražajem, a u toj zoni su Saturn i Pluton postali retrogradni krajem travnja. Doći će do usporavanja, a sve vam se čini kao teška obaveza bez uživanja. No dobre novčane vijesti mogu doći oko 3., kad se vraća optimizam i pozitivni tonovi.

Mladi Mjesec (4.) u devetom polju traži da poštujete praktične potrebe života, kako biste dugoročne planove stavili na čvrste osnove. Zato morate ući u srž problema, bez spremnosti na kompromis i smiriti situaciju u domu; stabilizirajte temelje svoje sigurnosti. Vaš Merkur ulazi u tu istu zonu (6.) i potpuno se okrećete planiranju, obrazovanju, a možda vas čeka i neki put. Venera donosi novčane obveze 7. i 9., možda zbog djece, kreativnog projekta ili ljubavne veze; osjećate se izolirani, a možda ima i ljubomore. Oslobodite se takvim osjećaja i odbacite sve što vam ne koristi u rastu. Neka iznenadna vijest, povezana s putovanjem ili inozemstvom, dolazi naglo (8.) i može naglo promijeniti ono što se čini stabilnim. Moguće je da vam se otvara nova perspektiva, stoga djelujte brzo, ali uz oprez. Deveto polje se odnosi i na pravne poslove, a za Uran nikad ne znamo hoće li donijeti pozitivnu ili negativnu promjenu; budite pripravni na svaku mogućnost. Ipak, Sunce i Neptun daju podršku kroz suosjećanje bliske osobe, možda partnera.  Najbolji dan dolazi 9., kad Venera i Jupiter nose dobre financijske vijesti: osnažite pozitivan stav jer taj aspekt uzdiže i ljubav. No važno je da ste aktivni u traženju rješenja jer Jupiter ne donosi ništa bez vaše akcije.

Sunce i Saturn pokazuju kako ste sposobni riješiti sve kreativne izazove kad preuzmete glavnu ulogu (10. i 13.). Osjećate se osnaženim, a i regenerativna snaga ljubavi otvara nove horizonte. Radite na vlastitom poboljšanju korištenjem svih raspoloživih resursa. Inicijativa koju pokazujete na poslu nosi rješenje financijskog pitanja (14.), ali se ujedno budi i ljubavna strast. Intuitivno ste spajate s važnim partnerom, a poruke vam dolaze meko i nježno. Stabilno i logično razmišljanje donosi odgovore na praktična i novčana pitanja. Venera taj dan prelazi u Bika (14.) i dodatno uljepšava vašu dugoročnu viziju, obrazovanje i prilike za putovanje. Mars prelazi iz zone karijere u polje društvenih aktivnosti i planova (15.) i olakšava napetost u profesionalnim obavezama. Sada počnite ostvarivati zadano.

Pun Mjesec (18.) se pojavljuje u zoni razmišljanja, komunikacija i ideja: morate obavljati gomilu zadataka, kontaktirati puno ljudi, a i papirologija traži vaše vrijeme. Sredite sve važne dokumente i oslobodite vrijeme za one ugodnije aktivnosti. Uđite u srž stvari pa ćete moći donositi dobre odluke. Venera se spaja s Uranom (18.) i donosi uzbudljiv razvoj događaja, nadajmo se ne neugodno, s obzirom na Uranove navike. Moguće je i da ćete upoznati neobičnu osobu koja će vas trenutno privući. I neki nagli put se može pojaviti na rasporedu.
Sunce i Merkur ulaze u zonu profesionalnih obaveza i karijere i prebacuju fokus na ovu zonu (20.). Misli naviru brzo, a vi morate donijeti odluku iz ponuđenih opcija. Nemojte dopustiti da vas netko požuruje, budite sigurni u ono što radite. Oko 22. se ponavlja mogućnost odlaska na put, iako vas izvlači iz zone sigurnosti; alternativno, nalazite nove načine za ostvarenje dugoročnih planova. Oko 28. budite oprezni, jer u glavnom odnosu nije sve onako kako se čini; moguće je da vas netko želi prevariti. Ono što čujete od važne osobe možda i nije istina, što stvara konfuziju, a to utječe na vaše misli i djela. Moguće je da je riječ o nesporazumu, jer 30. Venera i Neptun vraćaju mir, idealizam i suosjećanje u partnerstvu. Ljubav se čini čvrstom i sigurnom dugoročnom obavezom.

Povoljni dani: 15., 16., 22., 23., 31. Izazovni dani: 1., 2., 17., 18., 30. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte u glavnom partnerstvu. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama, naročito u vezi zajedničkih resursa i novca. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja.

Vaša Venera ulazi u Bika (15.), još jedan znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugađanje sebi. Intimni odnosi i ljubavne emocije dolaze do izražaja. Želite zadovoljiti svoja čula, ali i zajednički financijski poslovi povoljno su aspektirani.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane poslovne ciljeve i pokažite što znate napraviti u profesionalnom radu. S roditeljima i osobama od autoriteta zadržite miran odnos, pun poštovanja.

Mjesečni aspekti

Veze su vaša specijalnost, drage Vage. S obzirom da se vaša ljubavna božica Venera nalazi u zoni odnosa i partnerstva od 20.4., fokusirani ste na ove teme i bit ćete do 15.5., kad Venera seli u Bika. No do tada prolazi strastvenim Ovnom, a to nije znak sramežljivosti ili strpljivosti; više je impulzivnosti i akcije. Ljubavni život će vam biti uzbudljiv, a povremeno i nepredvidljiv. Ako ste u vezi, oko 7. ne osjećate onu toplinu i podršku u domu; osjećate se izoliranom. Prilikom spoja Merkura s Uranom (8.), planetom iznenađenja, dolazi do financijske promjene, nabolje ili nagore: zajednički resursi, dijeljene financije (dugovi, krediti), zbog brzih odluka vode u nepoznata područja. Uran je nepredvidljiv, pa ne znamo u kojem će smjeru ići promjene. Istovremeno, to je i zona emocionalne podrške i strasti, pa vas netko iznenada može privući u zagrljaj. Aspekt Sunca i Neptuna isti dan ukazuje na ljubavni idealizam i suosjećanje, kao i na duboko razumijevanje. I sjajan Venerin odnos s Jupiterom (9.) podržava ovu varijantu, kako financijski, tako i u ljubavi i partnerstvu. Osjećate pozitivne vibracije, a veselo raspoloženje uzdiže ljubav i slavi život. No, ima i nešto ljubomore, pa se nemojte upuštati u sukobe: izbacite sve što je toksično. Stabilnost u domu se vraća kroz uspjeh u financijskim poslovima i zajedničkom partnerskom nastupu; osnaženi ste i osjećate regenerativnu moć. Seksualni naboj je prisutan i 14., u vrijeme vrućeg kontakta vaše Venere s energičnim Marsom: impulzivni korak prema privlačnom partneru nailazi na entuzijastični odgovor. Komunikacija u ljubavnom odnosu je idealistička, uz nježne riječi i intuitivno razumijevanje.

Venera prelazi u Bika (14.), a Mars u Raka (15.): Venera donosi slatke intimne trenutke, ali i dobre vijesti za dijeljene financijske poslove. Mars vas okreće profesionalnim izazovima i naporima: sad morate pokazati što znate, ali niste toliko skloni suradnji kao inače; više vam odgovara samostalni rad. Imate sve odgovore na praktična pitanja, što učvršćuje temelje sigurnosti i odnose u domu.

Pun Mjesec (18.), pojavljuje se u vašoj osobnoj zoni prihoda i novca: nedavna financijska zbivanja dosižu vrhunac stresa i traže otpuštanje. Nastojte postići ravnotežu i kompromis u osobnim i partnerskim resursima; u prilici ste donijeti dobru odluku. Venerin spoj s Uranom isti dan ukazuje koliko nagla promjena može biti u financijskim vijestima ili se osjećaji naglo mijenjaju. Možda je riječ o nečem nestabilnom, ali i uzbudljivom!

Nakon 20., Sunce i Merkur borave u Blizancima i okreću fokus na dugoročne planove, širenje kulturnih i životnih horizonata, obrazovanje i putovanja. Misli naviru ubrzano, dok razmatrate mnoge opcije koje stoje pred vama. Marsov aspekt s Uranom (22.) govori kao ste spremni na iznenadnu akciju (put?), koja vas izvlači iz postojećeg okružja.  Možda je riječ o poslu, ali povezano je s novcem. Nađite načina na ispunjavanje financijskih obaveza. Nešto na poslu nije sasvim jasno (28.); ne prepuštajte se konfuziji jer se sve smiruje 30., uz ljubav punu suosjećanja i fizičko opuštanje. Situacija u domu pokazuje dugoročnu stabilnost i emocionalnu sigurnost.

Povoljni dani: 13., 15., 16., 30., 31. Izazovni dani: 2., 3., 18., 20., 30., 31. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

ŠKORPION

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte na radnom mjestu i u kontaktu s kolegama. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama u glavnom partnerskom odnosu; bit će puno razgovora i zajedničkog planiranja. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja i dogovore oko partnerskih resursa i financija.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćete se osjećati jer je ovo vaša zona partnerstva, odnosa i veza. Uživate s najdražom osobom ili koristite neku od povoljnih prilika za novi odnos. Upoznat ćete zanimljive ljude, a netko će posebno privući vašu pažnju.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve, naročito one dugoročne. Aktivni ste u učenju, kreativnom intelektualnom radu i nastojite objasniti drugima svoje viđenje svijeta.

Mjesečni aspekti

Vaš znak je poznat po intenzivnosti, što je veoma primjetna osobina. Stoga će ovaj mjesec, dok nekoliko planeta prolazi zonom odnosa jedan-na-jedan donijeti mnoge prilike za uzbudljive kontakte. Recimo samo da morate paziti gdje sve upućujete svoje žudne poglede i dvosmislene komentare. Istina je da će se vaše poruke shvatiti vrlo jasno, stoga, ako niste zaista zainteresirani, nemojte igrati igrice jer vas to uzbuđuje. To posebno vrijedi za one Škorpionke koje nisu slobodne, a žele da tako i ostane. Mars ostaje u zoni emocionalnog dijeljenja (i resursa i financija) do 15., što vas još uvijek čini strastvenom. Nakon toga, ulazi u sestrinski znak Raka, a tada želite istraživati u vrlo avanturističkom duhu; usklađujete se sa svačijim emocijama. S druge strane, tražite li novu ljubav ili uzbuđenje, nećete morati naporno raditi na privlačenju pažnje, ali i srca (ako je to ono što tražite).

Mladi Mjesec (4.) u zoni partnerstva govori o novoj ciklus u toj zoni, što može ukazivati na spremnost ulaska u vezu ili novu fazu u sadašnjem odnosu; možda se više bavite sadašnjim partnerom. Dolazak Merkura u to polje povećava broj kontakata i razgovora, a od 15., tu je i ljubavi željna Venera, baš dan nakon vrućeg kontakta s Marsom: možda ste nekog upoznali preko posla, a probudio je vašu strast. Baš spoj Merkura i Urana (8.) označava moguće upoznavanje nekoga tko vas naglo privlači; nešto se naglo mijenja, a sve može voditi u nestabilnost i nepoznato područje. No izgleda da se možete i zaljubiti, jer Sunce i Neptun donose duboko razumijevanje, a budi se i idealizam. Strast je posebno jaka oko 9., ali pripazite na igrice moći i nečiju ljubomoru. Ako ste u vezi, dozvoljeno je sve, jer se pokazuje da ste osnažili stabilnost i dugoročno obvezivanje.

I Pun Mjesec u vašem znaku (18.) traži osobno zadovoljenje, jer se želite pobrinuti za svoje potrebe, nakon što ste pokazali zanimanje za partnera. Taj dan se Venera spaja s Uranom, pa nosi svoju dozu uzbuđenja i seksualnih vibracija. Uran je planet naglog i nepredvidljivog, stoga je teško reći koliko će taj žar trajati. Ipak, imate sposobnost dubokog uvida za donošenje mudre odluke.

Od 20., nakon ulaska Sunca i Merkura u osmo polje dijeljenih financija i resursa te emocionalne podrške, više se bavite tim temama. Možda je osoba koju ste upoznali zaista ono pravo, a zadnja dva dana svibnja donose idealističko uživanje u ljubavi, suosjećanje, i dugoročnu stabilnost i obvezu. Tko god on bio, imate dobru priliku za sreću.

Financijski, odlučili ste počistiti sve što nije na svom mjestu u prvih pet dana mjeseca, stoga vam je um koncentriran na disciplinirano djelovanje. Dobra situacija na poslu pokazuje da svojim stabilnim razmišljanjem možete sve dovesti u red, a i odnosi su posloženi kako treba. Komunikacija je službena i uspijevate u onom što ste zamislili, iako sve osjećate kao obavezu. Do 15. obavite što više možete, a nakon toga se prepustite onom što više zaokuplja vašu pažnju ovaj mjesec.

Povoljni dani: 1., 3., 14., 15., 16., 17. Izazovni dani: 7., 8., 9., 23., 29., 30. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama, naročito na radnom mjestu, ali i po pitanju zdravlja. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja jer je to vaša zona partnerstva.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćete se osjećati jer poboljšava radne uvjete i odnose s kolegama. Preko posla biste mogli upoznati nekog novog ili neki kolega pokazuje poseban interes za vas.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve, naročito u vezi zajedničkih resursa, dugova, kredita; u intimnom životu je prisutno više strasti i emocionalnih izljeva.

Mjesečni aspekti

Vitalno Sunce i misaoni Merkur traže od vas nešto prekovremenog rada u prvom dijelu mjeseca, što vam baš i ne pada lako. Strastveni Mars prolazi (do 15.) vašim poljem partnerstva, a vaš veliki vladar Jupiter je retrogradan u Strijelcu. Mladi Mjesec (4.) donosi novi radni projekt, pa želite odraditi puno toga. Prva tri dana morate riješiti neka ljubavna pitanja ili se bavite financijskim obavezama, no pokazuje se da ćete sve uspješno riješiti.

Zbog velikih obaveza želite riješiti i vaš glavni odnos, bez ikakvih kompromisa (5.). Ulazak Merkura u Bika i vašu zonu rada (i zdravlja), potpuno okreće misli na posao, pa ljubavno zadovoljenje ostaje neispunjeno, možda i zbog povećanih troškova (7.). No, izgleda da najviše mira i topline nalazite u svom domu (8.).

Sve to ne znači da nema onih najljepših emocija jer najbolji ovomjesečni dan dolazi 9., u vrijeme aspekta Venere iz zone ljubavi, prema vašem Jupiteru: pozitivan stav i veselo raspoloženje uzdižu emocije i optimizam. Iskoristite ovu priliku i slavite život, divne osjećaje ili možda ugodne trenutke s djecom. Prije odlaska iz zone ljubavi, Venera ulazi u kontakt s Marsom u polju odnosa i veza (14.): impulzivni korak prema privlačnom partneru nailazi na entuzijastičan odgovor. Snažan i vrući zagrljaj je baš ono što vam sad treba.

Prelazak Venere u zonu svakodnevnog rada (14.) i ulazak Marsa u polje zajedničkih financija i emocionalne potpore orijentira vas na ona materijalna pitanja. Spoj Merkura i Urana donosi naglu promjenu na poslu ili imate sjajnu ideju za projekt koji uključuje korištenje novih tehnologija. Možda ovi planeti donose neočekivanu odluku u vezi posla (novo radno mjesto), ali što god učinili, ne ugrožavajte svoju sigurnost. Sredinom mjeseca imate priliku naći rješenje za novčanu situaciju, onu koja bi mogla donijeti praktične odgovore uz dugoročno planiranje.

Pun Mjesec (18.) u zoni privatnosti i unutarnje psihologije, govori da su vas okolnosti toliko preopteretile da trebate neko vrijeme provesti nasamo. Radni zadaci i druge aktivnosti vas iscrpljuju, pa se morate odmoriti. Neke stvari izlaze iz podsvijesti, stoga je ovo dobro vrijeme da stupite u dodir s onim što se kuha ispod površine. Možda ćete otkriti neku tajnu ili zdravstveno pitanje traži vašu pažnju. Duboki uvid pomaže otkriti što trebate učiniti u vezi prihoda. Spoj Venere i Urana u zoni rada isti dan može donijeti promjenu po tom pitanju: možda je riječ o nestabilnosti ili o uzbudljivim vijestima.

Od 20. Sunce i Merkur borave u zoni partnerstva (privatnih ili poslovnih) pa se više okrećete najvažnijim odnosima. Spoj ta dva planeta (21.) može tražiti od vas donošenje odluke, dok se misli roje u glavi, a vi razmatrate mnoge opcije koje stoje pred vama. Ohrabreni ste na akciju i možda ćete tražiti povišicu ili bolje plaćeni posao. Nešto što čujete od partnera oko 28. možda nije istina pa ste malo konfuzni.
Mjesec završava u odličnom tonu: na poslu i kod kuće vlada izvrsna atmosfera, ljubav je puna suosjećanja, a poslovni dogovor djeluje povoljno na dugoročne financije.

Povoljni dani: 4., 8., 9., 11., 12., 31. Izazovni dani: 1., 2., 10., 18., 19. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, vaš Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; smišljate nove kreativne projekte ili se više bavite djecom. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za rad na ostvarenju radnih planova, prikupljanje važnih podataka i komunikaciju s kolegama.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćete se osjećati jer je ovo prilika za uživanje u ljubavnim emocijama. Više uživate u postojećem odnosu ili započinjete novu vezu. Kreativna muza je sada posebno jaka.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Fokusirani ste na najvažnije partnerstvo, poslovno ili privatno, ali nemojte nametati svoje stavove ili biti agresivni; polako i temeljito radite na odnosu, bez igara oko kontrole.

Mjesečni aspekti

Situacija u domu zahtijeva malo spretnosti i strpljenja u prvim danima mjeseca, ali to ne predstavlja velike probleme za vaš uporni znak. Odlično rješenje oko 3. donosi mir u vašu psihu i vraća sreću u burnoj situaciji.

Mladi Mjesec (4.) u zoni ljubavi, kreativnosti i djece, ipak pokazuje gdje vam je srce u svibnju. Možda započinjete novu vezu ili novu fazu u sadašnjem odnosu. Kreativni projekt je nešto u što ulazite s puno žara ili se više okrećete zabavi, užicima i djeci. Rješavate se svega što stvara teškoće, naročito u svakodnevnom radu, bez spremnosti na kompromis.

Merkur prelazi u zonu uživanja i ljubavi (6.) i tu se brzo spaja s nepredvidljivim Uranom. Neka neuobičajena osoba vas može oboriti s nogu oko 8., a sve govori da se u vama bude idealističke emocije. Najbolji dan slijedi 9., kad Venera i Jupiter dižu optimizam, bude ljubav i veselo raspoloženje. Ima tu i strasti (možda i nečije ljubomore, ali ostavite se tih napornih igara). Sunce šalje zrake podrške vašem vladaru Saturnu te Plutonu koji prolaze Jarcem (10., 13.): samopouzdanje raste, preuzimate glavnu ulogu u svim projektima, a dodatno ste osnaženi regenerativnom moći ljubavi, koja vas čini boljima. Aktivno pristupate partneru i nailazite na strastven odgovor. Komplimenti čine čuda. Venera se pridružuje Suncu i Merkuru u ovoj zoni (14.), a ovo je jedan od najboljih položaj tog ljupkog planeta. Obuzimaju vas najljepše emocije, kreativni izražaj podupiru sve muze, a vi intuitivno znate što reći i napraviti.

Marsov ulazak u znak Raka i vašu zonu partnerstva dodatno vas čini aktivnima; apetiti su vam veliki , no pazite da ne budete preagresivni u nastupu prema važnim osobama. Naročito je to bitno u poslovnom okruženju, stoga malo smirite pristup.

Pun Mjesec (18.) u zoni društvenih aktivnosti govori kako i prijatelji traže nešto vašeg vremena jer ste se u prethodna dva tjedna okrenuli samo vlastitim užicima. Sposobni ste sve dobro posložiti. Spoj Venere i Urana (18.) dodatno pojačava ljubavno uzbuđenje u iznenadnom kontaktu. Ako ste slobodni, ovo je prilika za mijenjanje statusa, naglo i uzbudljivo!

Od 20., okrećete se onom što vam je najvažnije - poslu i obavezama. Misli i ideje naviru brzo, kalendar putovanja i sastanaka se užurbano puni. Ne zaboravljate ljubav, pa možete očekivati još vatrenih trenutaka oko 22. Zadnja dva dana mjeseca opet posvećujete idiličnim emocijama i dubokom razumijevanju. Ljubavna veza nudi dugoročnu perspektivu i predanu obvezu.

Povoljni dani: 3., 4., 6., 14., 22., 31. 

Izazovni dani: 10., 12., 18., 28., 29., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; važno je promišljeno djelovanje u dugoročnim planovima i odlukama, naročito u vezi doma, obitelji i privatnih poslova. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za suradnju i razmjenu ideja u kreativnim poslovima. Ovo je i vaše polje ljubavi, pa biste mogli upoznati nekog interesantnog.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugađanje sebi u kućnom okružju. Možda ćete se odlučiti dekorirati stan, pozvati prijatelje na druženje ili jednostavno uživati u toplim obiteljskim odnosima.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane radne ciljeve, a s kolegama pokažite strpljivost. Čuvajte se prenaprezanja i ozljeda; odmarajte se što više.

Mjesečni aspekti

Merkur i Venera prolaze kroz vaše polje komunikacija još od prošlog mjeseca, a s obzirom da se oba planeta nalaze u vrućem Ovnu - kažimo samo da vaša uobičajena spontanost u kontaktima očarava još više sve oko vas. Srećom, Merkur je pametan, a Venera izrazito šarmantna, tako da nikoga nećete uplašiti svojim otvorenim stilom, već ćete vjerojatno pridobiti još obožavatelja na dugačkoj listi. Iskrenost je privlačna, bez obzira kako je prezentirana. Mars ostaje u zoni ljubavi i užitaka do 14., pa su vaši apetiti još uvijek veliki; život vam sigurno nije dosadan. Možda se aktivno bavite i nekim hobijem ili uživate u vremenu provedenu s djetetom ili sportskim aktivnostima.

Mars prelazi u zonu rada (i zdravlja) 15., stoga se pripremite za naporan raspored. Nastupate energično i želite riješiti sve prepreke bez puno kompromisa. I zona doma je puna planetarnih aktivnosti: Merkur je ovdje od 6., Venera od 14., a tada donose mnoge promjene, prilično naglo. Oko 8. se mijenja ono što je bilo stabilno, iako se ne može predvidjeti hoće li to biti povoljno ili ne: vaš Vladar Uran donosi neočekivane vijesti. Ipak, za vjerovati je da ćete biti zadovoljni jer Sunce i Neptun (u zoni novca) stvaraju idealističku atmosferu koja vas duboko smiruje. Najbolji dan je 9., kad Venera i Jupiter stvaraju sjajnu i optimističnu atmosferu; iskoristite priliku, družite se s dragim prijateljima, izađite i veselite se. Sposobni ste odbaciti sve ono što je toksično iz podsvijesti, stoga se fokusirajte na unutarnji rast. Neki strastveni ljubavni kontakt možete očekivati oko 14., kad impulzivni korak prema privlačnoj osobi nailazi na brzo prihvaćanje.

Pun Mjesec u Škorpionu (18.), vašoj zoni profesionalnih napora i karijere, stavlja vas u središte javnog života. Pokažite svoju najbolju stranu, jer vas sada svi gledaju; budite pažljivi i prema potrebama i osjećajima drugih. Morate pokazati što znate. Možda imate priliku za novi posao, ali ne zaboravite stvoriti ravnotežu između obaveza prema poslu i domu. Duboki uvid pomaže vam donijeti pravu odluku. Venerin spoj s vašim Uranom u zoni doma može donijeti posebne trenutke kod kuće, ali opet vrijedi ono što smo već rekli za Uran.
Sunce i Merkur prelaze u vašu zonu ljubavi, kreativnosti, užitaka i djece (20.), a vi odjednom imate pred sobom brojne osobe koje bi se htjele upoznati s vama. Oko 22. spremni ste na akciju (posao), uz inovativan pristup. Mjesec završava u divnom tonu, dok se prepuštate ljubavi kod kuće, a možda se bavite i preuređenjem doma. Sve donosi mir u vašu psihu i otpuštanje starih demona.

Povoljni dani: 4., 5., 11., 14., 16., 31. Izazovni dani: 7., 8., 10., 26., 27. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

Osobni planeti - Merkur, Venera i Mars su direktni ovaj mjesec, što će vam pomoći u ostvarivanju napretka u svakodnevnom životu. Zato je svibanj pogodan za pokretanje novih ideja iz faze planova i obvezivanju na osobne ili profesionalne ciljeve.

Ipak, vanjski planeti - Jupiter, Saturn i Pluton su retrogradni, što donosi usporavanje dugoročnih planova i traže od nas disciplinu, prizemljeno razmišljanje i veće napore za održavanje onoga što imamo. Koristite samo one metode koje su se pokazale dobrima u prošlosti. Važno je ostati predan obvezama i dugoročnim ciljevima. Bit ćete svjesniji unutarnje istine, a trebat će i otpustiti one dijelove sebe koje ste prerasli. Nastavite s kreativnim radom li se okrenite duhovnom razvoju i psihološkom iscjeljenju.

Merkur prolazi kroz tri znaka: do 5. je u Ovnu, pa do tada slijedite svoje instinkte u novčanim pitanjima. Nakon toga ulazi u Bika, što traži temeljitiji i polaganiji pristup komunikacijama i informacijama; naučite neku novu vještinu, zapisujte sve ideje koje vam padnu na pamet i njegujte dobre odnose s rodbinom i susjedima. Nakon 21., Merkur je u svom znaku Blizanaca, pa je taj period dobar za obiteljske razgovore.

Venera ulazi u Bika (15.), znak kojim vlada; nakon vatrenog djelovanja u Ovnu, ugodnije ćemo se osjećati jer je ovo prilika za ugodnu komunikaciju, podučavanje, upoznavanje novih ljudi i kraća putovanja. Naglašen je intelektualni rad i ideje.

Isti dan (15.), Mars ulazi u znak Raka, gdje ovaj vatreni planet baš i nije u svom okruženju. Polako i odlučno nastojte ostvariti zadane ciljeve kroz pojačani kreativni izražaj, jer želite pokazati tko ste. Zanimaju vas sportovi, zabave, užici - pa tako i oni ljubavni jer su vam apetiti jači.

Mjesečni aspekti

Možda ste u prošlim mjesecima povukli veliki potez ili ste promijenili profesionalni put, a kako ovakvi pomaci nikad nisu laki za bilo koga, vjerojatno žudite za smirenjem. Grupa planeta u Biku bi vam mogla pomoći baš u tome. Naizmjence prolaze vašom zonom komunikacija: Sunce (do 19.), Merkur (od 6.) i ljupka Venera (od 14.). 

Iako prvi dani mogu donijeti neka neslaganje s prijateljem, brzo ćete to riješiti. Ako je novac u pitanju, sjajan odnos Merkura i Jupitera (3.) donosi odličan dogovor i zadovoljstvo. Mladi Mjesec (4.) pojavljuje se u zoni komunikacija i govori koliko će vaše razmišljanje, ideje i intelektualni rad biti važni u svibnju. Riješite sve što se tiče ravnoteže između obveza prema domu i obitelji (5.), ovaj put beskompromisno i odlučno. Neki financijski ugriz biste mogli osjetiti 7. i čini vam se da ste sami u svom problemu, bez očekivane pomoći prijatelja; možda morate riješiti neki dug. Izvrsna ideja bi vam mogla pasti na pamet oko 8. ili ste saznali neku neočekivanu vijest; nadajmo se da je pozitivna (iako se s Uranom nikad ne zna), jer Sunce povoljno djeluje prema vašem vladaru Neptunu u Ribama. Odjednom vam se vraćaju ideali, a život vidite kroz ružičaste naočale, dok vas obuzimaju emocije i suosjećanje. Najbolji financijski dan je 9., kad se čini da su vaši profesionalni napori urodili plodom i zasluženom nagradom: vraća se optimizam i veselo raspoloženje; slavite u dobrom društvu. Možda je netko ljubomoran zbog vašeg uspjeha, no ne upuštajte se u takve igre. Osnaženi ste za postizanje uspjeha, pa se fokusirajte na svoje ambicije i dugoročne planove. Sposobni ste preuzeti glavnu ulogu i važnu odgovornost.

Oko 14. poduzmite akciju i riješite obveze prama domu; istovremeno, ovo je prilika za ljubavne uzdahe u toplom okružju. Pun Mjesec (18.) pojavljuje se u Škorpionu, vašoj zoni životnih horizonata, obrazovanja, putovanja i pravnih poslova: u fokusu prethodna dva tjedna je bio logički svijet i intelektualna aktivnost. Sad osjećate neku vrstu krize, a osobni svjetonazor je na testu. Pitate se kad ćete se malo zabaviti, pa se budi vaša avanturistička strana. Također, ovo može biti period kulminacije nekog umnog projekta ili učenja. Venerin spoj s nepredvidljivim Uranom (18.) može donijeti upoznavanje s veoma zanimljivom osobom, nekim tko naglo budi vaš interes; alternativno, možda morate otići na kraći put.

Sunce i Merkur prelaze u Blizance (20.), vaše polje doma i obitelji, pa se vaš fokus prebacuje na domaće teme. Misli naviru brzo, dok razmatrate što sve trebate napraviti. Oko 22. ste spremni na akciju: odlučili ste se zabaviti, a tom prilikom imate novu mogućnost za kontakt s uzbudljivom osobom. Pripazite oko 28., jer stvari nisu onakve kakve se čine, a ono što je izrečeno (kod kuće?) možda i nije istina. Zadnja dva dana svibnja donose smirenje i opuštanje, uz ljubavne vibracije i idilične emocije; ljubav je puna suosjećanja, a i odnosi s dragim prijateljima su puni razumijevanja i čvrste predanosti.

Povoljni dani: 6., 15., 16., 17., 18. Izazovni dani: 8., 10., 21., 24., 25. Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.