Mjesečni horoskop za studeni 2020.: Na početku će biti teško, ali onda dolaze povoljni aspekti

Mjeces neće krenuti lagano, ali onda dolaze aspekti koji nude stabilnost

Mjesečni horoskop za studeni 2020.: Na početku će biti teško, ali onda dolaze povoljni aspekti

Iako nas očekuje težak mjesec zbog epidemije, o čemu svjedoči ponovni spoj Jupitera i Plutona, komunikacije će krenuti nabolje početkom direktnog hoda Merkura (3.), te napokon i Marsa (13.), nakon čega se inicijative moraju prilagoditi novim uvjetima. Brojni povoljni aspekti nude stabilnost i bolju organiziranost.

OVAN

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na brzo širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Tebi se ovo dešava u zoni karijere i profesionalnih aktivnosti, pa je moguće da ostvaruješ neke ambicije, koliko je već moguće u ovim uvjetima.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke). Zbog toga opet može doći do teškoća u važnim odnosima (privatnim ili poslovnim). No, dobra vijest je da tvoj Mars napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će biti manje konfuzije i nejasnoća.

Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije. Venera donosi svoje ljupke vibracije u zonu partnerstva, a od 21. podiže slatke strasti u Škorpionu.


Mjesečni aspekti

Najvažnija vijest tiče se tvog energičnog vladara Marsa, koji 13. kreće u direktni hod, nakon što je skoro dva mjeseca bio "blokiran" u izražavanju svoje prave prirode. Osjećala si se sputanom, frustriranom, možda pomalo i agresivnom, a sve zbog nemogućnosti pokretanja novih inicijativa. Sada kreni polako i dobro isplaniraj sljedeće poteze, bez pretjerane žurbe, iako ti to nije lako prihvatiti. Još moraš svladati neko važno neslaganje s partnerom (privatnim ili poslovnim) oko 9., kad se tvoj vladar sukobljava s Venerom u zoni odnosa i veza; možda je tema upravo novac, ali vjerojatnije je da je strpljenje tvog ega pri kraju. Nađi načina za rješavanje problema diplomatski, naročito ako druga strana pokazuje volje za tim.

Ta Venera ulazi u izazovne aspekte s Jupiterom i Plutonom (15.-16.), pa si možda ljubomorna na nekog na poslu. Kontroliraj strast i snažnu žudnju, kako bi izbjegla komplikacije destruktivnog odnosa. Zadrži integritet. Ako je u pitanju i novac, prihvati ograničenja; druga opcija je da se suzdržiš od nerazumnog trošenja. Nakon što Venera prijeđe u Škorpiona (21.) i tvoje polje dijeljenih financija i intimnosti, stat će nasuprot Urana (27.), a to povezuje financijsku os: neka neugodna financijska vijest ili trošak bude tvoj buntovnički stav, ali neprihvatljivo ponašanje može otežati situaciju; alternativno, riječ je o problemima u vezi i bliskosti, a možda ćeš tražiti neko novo, uzbudljivo iskustvo.

Mjesec započinje sukobom Merkura i Saturna (1.-7.): mentalna ograničenja mogu te vezati za tradicionalne, konzervativne ili pesimistične načine razmišljanja ili se šef tako ponaša. Moguće je da prvo trebaš razriješiti i nesporazume s privatnim partnerom. Možda ćeš dobiti negativan odgovor na nešto što si čekala, pa te to prilično nervira, a može izazvati prije spomenute probleme. Merkur kreće u direktni hod (3.), ali treba neko vrijeme da se stvari raščiste u komunikacijama. Nakon što uđe u Škorpiona (11.), otkrivat ćeš tajne ili rješavati one koje si otkrila u prošlom mjesecu. Ponavlja se opozicija s Uranom, pa ekscentričnost u razmišljanjima i nekontroliranim izjavama mogu promijeniti odnose. Tema je ili novac ili povjerenje u intimnim odnosima. Zadržiš li kontrolu nad jezikom, možeš iskoristiti seriju odličnih prilika pri Merkurovim aspektima s Neptunom, Plutonom, Jupiterom i Saturnom (24.-29.): s više intuicije ćeš donijeti sebi unutarnji mir, te uz oštru mentalnu koncentraciju pokazati kakav si detektiv. Prosudba ti je odlična, donosiš dobre odluke (financijske ili emocionalne), a disciplina i organiziranost u razmišljanju pomaže objasniti svoj slučaj pred autoritetima.

Spoj Jupitera i Plutona u zoni karijere donosi novu situaciju na poslu, pa prethodni problemi možda samo ukazuju koliko se od tebe traži. Ne zaboravi da ti Sunce u toj zoni dijeljenih financija i emocionalne potpore pomaže do 21. Pokazuješ svoje talente, a važno je i suosjećanje prema drugima (9.-10.). Sunce s Jupiterom i Plutonom (14.-15.) pokazuju kako dobre stvari prevladavaju u odnosima s pretpostavljenima; imaš samopouzdanja, volje za postizanjem uspjeha pa želiš preuzeti važan projekt. Razumiješ da je projekt na kojem radiš veoma važan, stoga budi odgovorna i misli na svoju reputaciju (18.-19.). Upravo u zoni dijeljenih resursa se 16. pojavljuje Mladi Mjesec pa započinješ novi ciklus vezan za tu i teme intimnosti, moći i transformacije.

Studeni završava s Mjesečevom pomrčinom u Blizancima (30.), a stavlja u fokus tvoje ideje, komunikacije i način razmišljanja. Neki odnos s bratom ili sestrom može biti posebno važan.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na brzo širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona životne filozofije, višeg obrazovanja, stranih zemalja i pravnih poslova, stoga je moguće dosizanje transformacije životne vizije ili dugoročnog plana.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti tvoje Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke). Zbog toga opet može doći do teškoća u važnim odnosima (npr. na radnom mjestu). No, dobra vijest je da Mars napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka. Nema smisla gubiti mir u frustracijama. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u postavljanju ili izvršavanju ciljeva.

Merkur se u retrogradnom hodu vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije u najvažnijim odnosima. Tvoja Venera donosi dobre uvjete na radnom mjestu do 21., nakon čega obogaćuje tvoj partnerski život, uz najljepše emocije.


Mjesečni aspekti

Tvoj vladar Venera nalazi se u Vagi (do 20.), još jednom znaku kojim vlada i time naglašava partnerstvo, kao i odnose na radnom mjestu. U Vagi je i Merkur, a u prvih sedam dana se sukobljava s tvrdim Saturnom pa moraš prihvatiti ograničenja u vezi posla, što te prilično nervira i opterećuje. Ne upadaj u pesimizam; oko 17., kad već bude u Škorpionu i zoni partnerstva i najvažnijih odnosa, nekontrolirane izjave i ekscentričnost u mišljenjima mogu dovesti do naglog zahlađenja ili tražiš više slobode. Venera u zoni rada i obaveza može donijeti ljubomoru, što destruktivno djeluje na odnose s kolegama, pa zadrži integritet. Nakon što tvoj vladar uđe u Škorpiona (21.), donijet će svoj šarm i želju za intimnim užicima, te strastvenim spajanjem s voljenom osobom. Oko 27. pokazuješ ekstravagantne stavove ili ponašanje koje će uzdrmati vezu (ako je imaš) ili tražiš nova, uzbudljiva iskustva. Zapitaj se što želiš postići.

Na poslu ćeš stvari početi raščišćavati nakon 3., kad su komunikacije još uvijek opterećene, ali barem jasne i direktne, a postaju sasvim otvorene nakon 11.; tad Merkur ulazi u Škorpiona, no čuvaj se cinizma i pretjeranog nepovjerenja. Zadovolji se otkrivanjem tuđih skrivenih motiva.

Sunce u zoni partnerstva ipak uvelike pomaže u partnerskim odnosima, kao i postavljanju novih, transformiranih životnih ciljeva. U toj drugoj zoni spajaju se Jupiter i Pluton pa možeš jasnije vidjeti svoje ambicije i poboljšanja. Njihov aspekt s Suncem (14.-15.) donosi dobre stvari – osjećaj snage, moći, volje za postizanjem nečeg značajnog, uz puno optimizma i samopouzdanja. Iskoristi ovu priliku. Duboko razumijevanje podcrtava važnost partnerstva i tvoju reputaciju (18.-19.). U zoni odnosa i veza se pojavljuje i Mladi Mjesec (16.). koji govori o početku nove faze (ili veze), što će pomoći ostvarenju tvoje vizije.

Ne zaboravimo spomenuti da Mars kreće u direktni hod (13.), pa ćeš energiju usmjeriti u konstruktivne napore, umjesto da se osjećaš sputanom; oko 9. će još "napasti" tvoju Veneru, što može izazvati probleme na radnom mjestu. Prihvati diplomatska rješenja s druge strane.

Merkur pomaže u pregovorima i dogovorima, pružajući odlične prilike za uspjeh kroz pažnju prema detaljima, analitiku, dobre odluke i procjene, ali i uz intuiciju i suosjećajnost (24.-29.). Naravno, sve se može odnositi i na divan početak nove veze ili novu fazu u postojećem odnosu, jer ustanovljavate koliko zajedničkog imate, što produbljuje bliskost.

Sunce prelazi u Strijelca (22.) i prebacuje fokus na sve što dijeliš s partnerom – emocije ili resurse. Za kraj studenog dolazi Mjesečeva pomrčina u Blizancima (30.), a ukazuje na moguće promjene u prihodima, zaradi i vrijednostima.


Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na brzo širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona financijskog i emocionalnog dijeljenja, stoga je moguća transformacija novčane situacije i obaveza.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke). Zbog toga opet može doći do teškoća u važnim odnosima (npr. u ljubavi ili financiranju kreativnih projekata). No, dobra vijest je da Mars napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka na putu ostvarenja ciljeva. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u postavljanju ili izvršavanju ciljeva.

Tvoj Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije na radnom mjestu. Venera svoj ljupki utjecaj daje u zoni ljubavi do 21., nakon čega uljepšava odnose na radnom mjestu.


Mjesečni aspekti
Tvoj misaoni vladar Merkur završava s retrogradnim hodom (3.) pa će komunikacije biti otvorene i lakše, a u prvom tjednu, dok je još u zoni ljubavi, kreativnosti i djece, sukobljava se s hladnim Saturnom u polju intimnosti i dijeljenih resursa i financija. To donosi veliki mentalni pritisak; ako je riječ o poslu, zbog ograničenja u vezi projekta koji treba financirati ili, ako je riječ o ljubavnom odnosu, zbog problema u emocionalnom razumijevanju i bliskosti. Nakon što prijeđe u Škorpiona (17.), Merkur i Uran izazivaju nekontroliranu komunikaciju na poslu i brz jezik, što može donijeti naglu nestabilnost. Srećom, ima drugih aspekata koji ovo ublažavaju.

Sunce se nalazi u Škorpionu prva tri tjedna i naglašava radna pitanja (i zdravstvena). Kroz niz povoljnih aspekata pruža priliku za dobro razumijevanje obaveza i suosjećajnost s kolegama, te rješavanje pitanja financiranja i podmirenja obaveza (9.-10.). Sada prihvati poboljšanja koje si pripremala i samopouzdano radi na stabilizaciji, uz optimizam i dobre odnose s partnerom. Imaš snage i volje za postizanje velikih stvari. Mladi Mjesec u zoni rada (16.) donosi početak novog projekta, uz veliku motiviranost. Sunce u suradnji s Jupiterom i Plutonom daje priliku za postizanje uspjeha (14.-15.), iako Venera tih dana malo kvari raspoloženje kroz ljubomoru i žudnju koja prijeti destruktivnim izrazima. Strast je OK, ali je drži pod kontrolom. Sunčev aspekt sa Saturnom (18.-19.) naglašava važnost resursa koje unosiš u projekt, kao i smisao za odgovornost.

Venera prelazi u Škorpiona (21.) pa poboljšava radne uvjete i odnose na poslu, a Sunce ulazi u Strijelca (22.) čime u fokus stavlja najvažnije partnerske odnose. Merkur i Neptun (24.) naglašavaju važnost intuicije u profesionalnim naporima. Pokazuješ oštru mentalnu koncentraciju i analitički intelekt (27.), a Venera opet donosi malo emocionalne nestabilnosti i buntovničkog ponašanja u potrazi za uzbudljivim iskustvom.

Merkur i Jupiter govore kako su tvoje prosudbe točne, odluke pravilne (28.-29.), a način razmišljanja discipliniran i organiziran, naročito kad je riječ o financijama i kontaktu sa šefovima (30.). Početak direktnog hoda Neptuna (28.) skinut će nejasnoće u pogledu karijere. Studeni završava Mjesečevom pomrčinom u tvom znaku (30.), što govori o promjenama u stavovima i razmišljanjima, te osobnim planovima.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati. 

RAK

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona partnerstva i najvažnijih odnosa, stoga je važno da transformiraš svoje shvaćanje veze i ono što očekuješ od druge osobe.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke). Zbog toga opet može doći do teškoća kod kuće (npr. oko troškova). No, dobra vijest je da Mars napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka na putu ostvarenja profesionalnih ciljeva. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u postavljanju ili izvršavanju dugoročnog plana.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije u ljubavnim odnosima i pri kreativnom planiranju. Venera sjaji u tvojoj zoni doma i obitelji, a od 21. osjećaš njene čari u polju ljubavi.


Mjesečni aspekti
Mars prestaje s retrogradnim hodom (13.) u tvojoj astrološkoj kući karijere i profesionalnih aktivnosti, pa ćeš napokon krenuti naprijed, iako isprva trebaš polakše, s više strpljenja. Ipak, polako se otvara put za nove inicijative ili barem odrađivanje onoga što je stajalo u prethodna dva mjeseca. Samo će oko 9. Venera malo donijeti nemir vezan uz dom, kad može biti neslaganja s članovima obitelji; riješite sve diplomatski.

Mjesec počinje napetim aspektom između Merkura i Saturna (1.-7.), koji povezuju zone doma i obitelji te partnerskih odnosa: sad je vrijeme za rješavanja pitanja koja se vuku neko vrijeme, a nakon što Merkur krene u direktni hod (3.), možete sve dogovoriti uz obostrano popuštanje, iako je partner malo "tvrd". Svejedno, ta zona pruža prostor za regeneraciju, kroz tvoje prihvaćanje novih vrijednosti (naročito ako si slobodna) ili postavljanje novih dogovora. Transformiraj svoje želje i ciljeve, pa ćeš lakše prihvatiti promjene. Sunce iz zone ljubavi šalje divne vibracije Neptunu (9.-10.), a govore o dubokom razumijevanju i suosjećanju. Merkur ulazi u kuću ljubavi (11.), pa se možete upustiti u strastvene razgovore i otkrivanje skrivenog. Jača samopouzdanje u partnerskim odnosima (poslovnim ili privatnim), a otvara se i mogućnost za kreativni rad na projektima (14.-15.). Imaš snagu volje za velike stvari ili za produbljavanje bliskosti. Mladi Mjesec u sektoru ljubavi govori o novoj fazi ili novoj vezi ili početku novog projekta (16.). Venera se opet petlja, ovaj put netko kod kuće može pokazivati ljubomoru, pa treba paziti kako ne bi ugrozila odnose (15.-16.).

Neka ekscentrična ideja ili nepažljiva komunikacija (17.) imaju mogućnost mijenjanja situacije; ako si slobodna, pazi da se ne upuštaš u kontakte s osobama o kojima ne znaš ništa, ma koliko trenutak izgledao privlačan. Slično se ponavlja i 27., kad možda tražiš uzbudljiva iskustva.

Od 18. do 30., niz sjajnih aspekata povezuje zonu ljubavi i kreativnosti s poljem partnerstva, što govori o stabilizaciji u odnosima ili sjajnoj poslovnoj suradnji, temeljenoj na važnosti tvojih sposobnosti, autoritetu, idealizmu i oštroj mentalnoj koncentraciji pri radu, jer ti ništa ne može promaći. Procjene su ti odlične, uz veliku disciplinu i organiziranost. Ako je, pak, riječ o ljubavnom odnosu, otkrivate koliko zajedničkog imate i produbljujete bliskost i povezanost.

Sunce je od 22. u zoni rada, obaveza i zdravlja, pa ćeš se dobrim dijelom koncentrirati na te teme. Za kraj studenog, pojavljuje se Mjesečeva pomrčina (30.) u Blizancima, koja ukazuje na potrebu zadovoljavanja tvoje psihološke strane i unutarnjeg mira.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 16., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona svakodnevnog rada, obaveza i zdravlja, stoga je važno da transformiraš svoje planove u vezi posla ili zdravstvenih navika.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke). No, dobra vijest je da Mars napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka na putu ostvarenja svoje vizije. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u rješavanju financijskih obaveza.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije u odnosima s članovima obitelji. Venera podiže raspoloženje i donosi ugodne kontakte do 21., a zatim uljepšava odnose unutar doma.


Mjesečni aspekti

Tvoje veličanstveno Sunce boravi u zoni doma i obitelji u prva tri tjedna i naglašava važnost temelja tvoje sigurnosti. Istina, mjesec počinje sukobom mentalnog Merkura iz polja komunikacija sa Saturnom u sektoru rada i zdravlja (1.-7.), što te nervno iscrpljuje, naročito ako radiš od kuće. Ne prenosi nervozu na ukućane. Merkur već 3. prelazi u direktan hod pa možeš, uz puno napora, početi rješavati probleme. Od 11. je i Merkur u polju doma, pa ćeš imati puno živahnih i strastvenih razgovora s najbližima, ali pazi na izgovoreno oko 17., kako ne bi došlo do ozbiljnije svađe.

Situacija na poslu je tražila prilagodbu i transformaciju, ali i više brige za zdravlje, a Sunce govori kako se najbolje osjećaš kod kuće, gdje imaš podršku najbližih. Odlične prilike se pojavljuju iz Sunčevih aspekata, koji govore o njihovom razumijevanju i suosjećanju (9.-10.), a naklonost šefova budi samopouzdanje i optimizam, pa imaš prilike napredovati (14.-15.). Pokazuješ snagu volje za uspjeh u radnom projektu.

Mladi Mjesec (16.) opet govori o novoj fazi u domu, kad s ukućanima razgovaraš o svemu – novcu, intimnosti i tajnama. Netko na poslu može biti ljubomoran na tvoj status, ali ostani dostojanstvena. Više stabilnosti pri radnim naporima i podršku okoline osjetit ćeš 18.-19., pa zadrži ambicioznost. Od 22., Sunce je u Strijelcu, čime se fokus dijelom prebacuje na ljubav, zabavu, djecu i kreativno izražavanje. Uz dozu idealizma i intuicije (24.), tvoja oštra mentalna koncentracija i sposobnost analitike, pomažu ti ostvariti napredak u svakom projektu (27.). Taj dan, Venera i Uran mogu izazvati nestabilnost, možda zbog prevelikog traženja uzbuđenja, stoga zadrži kontrolu. Merkur i Jupiter govore kako su ti prosudbe i odluke odlične (28.-29.), a način razmišljanja discipliniran i organiziran, zbog čega šefovima možeš autoritativno objasniti svoje stavove (30.).

Za kraj studenog pojavljuje se Mjesečeva pomrčina, koja traži ostvarenje nekog važnog cilja ili rješavanje odnosa s prijateljem.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona ljubavi, kreativnosti i djece, stoga je važno da prilagodiš svoje shvaćanje ljubavi i kreativnog rada novim uvjetima.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize zbog obaveza koje imaš. No, dobra vijest je da Mars u zoni dijeljenih resursa napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje tih prepreka. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u najvažnijim odnosima.

Tvoj Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije u komunikacijama. Venera odlično djeluje u tvojoj zoni prihoda (uz poneke izazove), a nakon 21. uljepšava komunikacije i podiže raspoloženje.


Mjesečni aspekti

Prvo ćemo o onim napetijim aspektima, jer su oni dobri zapravo puno izraženiji. Tvoj vladar Merkur je retrogradan do 3., nakon čega se komunikacije poboljšavaju, no do 10. je još uvijek u Vagi, tvojoj zoni prihoda i novca (i troškova). Zbog sukoba s hladnim Saturnom (1.-7.), moraš još rješavati neke izdatke, možda zbog djece, kreativnog projekta ili starije osobe. To će te mentalno opteretiti, ali je riječ o nečemu što je započeto još prije; uz tvoju sklonost detaljima i pedantnosti, ne sumnjam da ćeš sve obaviti kako treba. Od 11. je Merkur u Škorpionu, zoni komunikacija, ideja, razmišljanja i prometa, pa je vjerojatno da ćeš stalno biti na telefonu, slati mailove, sređivati dokumentaciju i biti u pokretu. Oko 17. se sukobljava s Uranom, pa možeš očekivati neku nezgodnu vijest (možda pravnu) ili neka nekontrolirana izjava brzo mijenja situaciju; pazi na reakcije.

Venera još prolazi kroz polje novca i prihoda, što je dobar položaj za planet vrijednosti (i ljubavi). Sukobljava se i s Marsom na financijskoj osi (9.), pa tih dana pazi na odrađivanje obveza. Čuvaj se i hladnog ugriza troškova, misliš li potrošiti na zabavu ili neki kreativni projekt (15.-16.); alternativno, može biti riječi o ljubomori, što je uvijek posljedica strasti. Zadrži kontrolu i ne dozvoli destruktivne porive. Razmisli i treba li ti neki trošak. Od 21. je u Škorpionu, pa si zavodljiva i strastvena u komunikacijama; s puno žara predstavljaš svoje stavove i ideje. Uran s Venerom i ovdje može donijeti neku nestabilnost (27.), uz buntovničko ponašanje ili traženje novog, uzbudljivog iskustva.

No, to bi bilo to od izazovnih situacija. Ostali aspekti su zapravo jako dobri: Jupiter i Pluton su skoro cijeli mjesec u spoju (najjače 6.-19.), a odnose se na strastveno pokazivanje tvoje energije ili snažan i bogat kreativan izraz. Došlo je do transformacije tvojih želja za uživanjem, možda jer si se oslobodila jednog velikog tereta. Sunce ulazi u sjajan aspekt s Neptunom u tvom polju partnerstva (9.-10.), a to kazuje o velikom razumijevanju i suosjećanju koje pokazuješ za tebi važnu osobu. Ljubav je sjajno aspektirana 14.-15., kad ti se budi optimizam, jača samopouzdanje i osjećaj unutarnje snage i strasti. Imaš želju za postizanjem nečeg velikog, bilo da je riječ o ljubavi ili kreativnom talentu.

Mladi Mjesec u Škorpionu (16.) donosi dobru ideju i strastveni pristup, možda zbog upoznavanja nove osobe. Duboko razumijevanje u razgovorima podcrtava važnost onoga što unosiš u neki intelektualni projekt (18.-19.). Tvoj Merkur u kontaktu s Neptunom (24.) ukazuje na priliku za idealističkim spajanjem na duhovnoj razini s nekim, uz mentalnu bliskost; možda je stvarno riječ o nekom posebnom! Već 27. se vidi kako prodireš i otkrivaš, kao detektiv, sve što želiš znati o njemu, a 28.-29. pokazuju da ti je prosudba jako dobra, jer se zadovoljno prepuštaš strasti. Neptun kreće u direktni hod (28.), nakon čega će se u prosincu maknuti sve nejasnoće u partnerstvu. Merkur i Saturn donose stabilnost i razumijevanje u ljubavi. Ako nije riječ o emocijama, vjerojatno neku odličnu ideju pretvaraš u sjajan kreativni projekt uz pomoć poslovnog partnera.

Zadnji dan studenog pojavljuje se i Mjesečeva pomrčina u Blizancima, zoni karijere i profesionalnih napora, a traži tvoju pažnju u idućih nekoliko mjeseci. Moguće je i da je riječ o nekom od roditelja i povezanog pitanja doma, a fokus se na temu obitelji prebacio još 22., ulaskom Sunca u tu zonu.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona doma, obitelji, privatnih poslova i temeljnog osjećaja sigurnosti, stoga je sada moguće prilagoditi se novim uvjetima, ako je do promjena moralo doći.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati financijske ili ljubavne probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti tvoje Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize zbog obaveza koje imaš oko doma ili obitelji. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni partnerstva i najvažnijih odnosa napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u svladavanje prepreka; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća na radnom mjestu.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije kad je riječ o osobnim financijama. Venera te čini posebno ljupkom, šarmantnom i privlačnom do 21., nakon čega svoj odličan utjecaj seli u zonu prihoda i novca.


Mjesečni aspekti

Tvoj ljupki vladar Venera ostaje u Vagi prva tri tjedna, pa ćeš i dalje zračiti šarmom i zavoditi lijevo i desno. To može izazvati nezadovoljstvo partnera (ako ga imaš) oko 9., taman prije nego što Mars krene u direktni hod (13.); možda je ipak riječ o tome da će se netko nakon tog datuma potruditi malo više oko tebe. Željna si ljubavi, a možeš tako izazvati i nečiju ljubomoru (15.-16.). Tih dana si sposobna ekstravagantno potrošiti i na svoj dom i tako potaknuti novu ljutnju. Zadrži strasti pod kontrolom. Nakon 21., Venera je u Škorpionu, tvojoj zoni novca, a 27. opet donosi izazov kad je riječ o financijama: tražiš novo, uzbudljivo iskustvo, pa si spremna otvoriti novčanik ili si u potrazi za strastvenim kontaktom.

Mjesec počinje s Merkurom u tvom znaku, a prestaje biti retrogradan 3.; dotad, riješi sva otvorena pitanja s ukućanima, jer nečiji strog stav izaziva nervozu i pritisak (1.-7.). Cijeli mjesec je prisutan spoj Jupitera i Plutona, pa se sada možeš izdići iz dugotrajnih problema u toj zoni, uspostavljanjem novih pravila u privatnom životu. Sunce u zoni novca ti pomaže u tome, pa se odlučuješ na poboljšanja (preuređenja), a i na radnom mjestu postižeš stabilne rezultate, kroz suradnju i sklad s kolegama. Samopouzdana si, puna optimizma, s velikom snagom volje jer želiš napokon krenuti na novim osnovama.

Mladi Mjesec u Škorpionu (16.) donosi novi financijski ciklus, no čuvaj se ekscentričnosti (17.), kako ne bi pretjerala s izdacima. Sve u svemu, situacija je stabilna, a dobre radne ideje daju ti sigurnost (18.-24.). Mašta i kreativnost ti rade punom parom, uz umjetničku imaginaciju. Točno znaš koje ciljeve želiš postići (27.). Sjajno prosuđuješ i donosiš pravilne odluke (28.-29.), a um ti je discipliniran i organiziran.

Sunce je u Strijelcu od 22., nakon čega puštaš svojoj mašti na volju i smišljaš sjajne ideje. Mjesečeva pomrčina u nasuprotnom znaku Blizanaca (30.) traži od tebe neku pravnu odluku ili u vezi obrazovanja ili stranih zemalja u sljedećih nekoliko mjeseci.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona komunikacija, razmišljanja, ideja, bliske rodbine i kraćih putovanja, stoga je sada moguće prilagoditi se novim uvjetima.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize zbog obaveza koje imaš oko rodbine ili u vezi prometa. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni rada i svakodnevnih obaveze (i zdravlja), napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u obavljanje onoga što je bilo usporeno ili u zastoju; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u ljubavnim odnosima i pri kreativnom izražavanju.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: najviše ćeš razmišljati o sebi, lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije. Venera svoje ljubavne vibracije pokazuje u zoni tajnog i skrivenog do 21., nakon čega seli u tvoj znak, a svi će primijetiti koliko sjajiš zavodljivom strasti.


Mjesečni aspekti

Tvoj moćni vladar Pluton će skoro cijeli mjesec biti spojen sa sretnim Jupiterom u zoni komunikacija, ideja, razmišljanja i bliske rodbine, pa možeš pokazati nove stavove, na temelju transformacije koja traje već neko vrijeme. Merkur iz zone skrivenog i unutarnje psihologije prvih tjedan dana od tebe traži prilagodbu i rješavanje otvorenih pitanja, a nakon 11. i ulaska u tvoj znak, razmišljat ćeš najviše o sebi i svojim novim potezima. Oko 17. može doći do oštrog dijaloga s partnerom i nekontroliranih izjava, pa bi ipak bilo dobro zadržati smirenost.

Ljupka Venera prva tri tjedna podiže tvoj unutarnji mir ili se prepuštaš slatkim užicima daleko od svačijih očiju. Nakon 21., taj planet ljubavi donosi vedre vibracije u tvoj znak, nakon čega zračiš zavodljivim šarmom, a posebno 24., kad bi mogla naći nekog s kim ćeš se razumjeti i na višim razinama. I oko 9.-10. osjetit ćeš duboku bliskost ili počinju bujati tvoji kreativni sokovi i bogata maštovitost. Merkur i Neptun pokazuju i tvoju idealističku i intuitivnu stranu, što u ljubavi, što u kreativnim projektima (24.). Od 28., Neptun postaje direktan, nakon čega nestaje konfuzije u ljubavnim odnosima.

Nakon 13., i Mars u zoni rada kreće u direktan hod, pa možeš krenuti s dosad blokiranim inicijativama, a osjetit ćeš i više radne energije. Ipak, ono najbolje ovaj mjesec dolazi od tvojih akcija, jer Sunce ulazi u sjajne aspekte s planetima u zoni komunikacija: 14.-15. s Jupiterom donosi samopouzdanje, šarm i poštovanje kod drugih. Imaš veliku snagu volje za postizanje značajnog cilja. Tada se pojavljuje i Mladi Mjesec (16.), koji označava početak novog osobnog ciklusa. Pokazuješ veliku stabilnost i ambiciju, a sve ovo naglašava i tvoj autoritet (18.-19.). Od 22., Sunce je u Strijelcu, pa se fokus prebacuje na novčane poslove. I dalje s puno koncentracije otkrivaš sve potrebne detalje za posao ili učenje novih vještina (27.). Odluke donosiš pravilno i točno, a uz veliku mentalnu disciplinu i organiziranost, znaš iznijeti svoje znanje pred svima (28.-30.).

Studeni završava s Mjesečevom pomrčinom u Strijelcu (30.), koja od tebe traži rješavanje neke važnije financijske obaveze.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona zarade i osobnih financija, stoga je sada moguće prilagoditi se novim okolnostima.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize u vezi svojih ciljeva. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni ljubavi, kreativnosti i djece napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u obavljanje onoga što je bilo usporeno ili u zastoju; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća kad je riječ o članovima obitelji ili domu.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: malo ćeš se povući i više razmišljati nasamo o sadašnjim promjenama, lakše ćeš vidjeti u sebi ono što je skriveno, imati dublje razumijevanje događaja, ali ne upadaj u loše raspoloženje ili bezvoljnost. Venera do 21. donosi odlično raspoloženje u druženju s prijateljima, nakon čega donosi strast u neki tajni odnos ili zagrljaje iza zatvorenih vrata.


Mjesečni aspekti

Ljubavni život bi trebao napokon krenuti nabolje, nakon što Mars započne direktni hod u Ovnu (13.). Zadnja dva mjeseca došlo je do stagnacije i frustriranosti, pa ćeš napokon, kroz sljedećih nekoliko tjedana, moći oživjeti ovaj važan životni sektor. To se odnosi i na kreativne projekte, te djecu. Još samo moraš pregrmiti 9., kad se sukobljava s Venerom u zoni prijatelja i najvažnijih ciljeva; neke ciljeve treba ponovo pokrenuti, a možda je problem u suradnji ili financijama.

Spoj tvog sretnog vladara Jupitera i moćnog Plutona odvija se gotovo čitav mjesec u zoni osobnih financija i prihoda, pa je jasno da nastupaju nove okolnosti na koje se spremaš već neko vrijeme. Nakon što središ još neku dokumentaciju i obveze s institucijama u prvih sedam dana studenog i dobro analiziraš prihode i troškove, od 9. ćeš se više prepustiti razmišljanju i planiranju sljedećih poteza, povučena od okoline. Neka vijest ili otkriće, možda vezana uz posao, stiže oko 17., pa pripazi na jezik, kako ne bi pogoršala odnose. Neptun u zoni doma i obitelji govori o velikoj brizi i suosjećanju za člana obitelji (možda roditelja), prvo oko 9.-10., a zatim i od 24. do 27.: možda posjećuješ nekoga u bolnici ili domu i brineš za njegove potrebe. Ti si idealist i stalo ti je biti u svakom trenutku od pomoći osobi koja te treba. Alternativno, smišljaš i radiš na dobrim uvjetima u domu za svoju obitelj. Sve će krenuti nabolje kad se nejasnoće razbistre poslije kretanja Neptuna u direktni hod (30.).

Sve što radiš iza scene povoljno djeluje na organizaciju tvojih financija, čime dižeš samopouzdanje i optimizam (14.-15.); imaš puno volje za postizanje stabilnosti i osjećaja snage. Mladi Mjesec u Škorpionu (16.) govori o početku nove faze unutarnje stabilnosti ili brige za nekoga. Neki ciljevi zahtijevaju trošak (15.-16.), ali kontroliraj ljutnju kako ne bi zakomplicirala stvari. Pokazuješ veliku odgovornost za rukovanje resursima (18.-19.), te pronalaziš svaki važan detalj, kao najbolji detektiv (27.). Odluke i prosudbe su ti na visini, nakon što svaku važnu stvar dobro procijeniš sa svih strana (28.-29.). S tako organiziranim pristupom i informiranošću, uvijek ćeš povući pravi potez.

Venera dolazi u istu zonu izolacije (21.), što pridonosi brizi za važnu osobu ili se prepuštaš ljubavi u miru svog doma. Ponavlja napet aspekt s Uranom (27.), pa pokazuješ emocionalnu nestabilnost i buntovničko ponašanje ili si u potrazi za novim uzbudljivim i strastvenim iskustvom; samo pazi da nije riječ o upuštanju u tajnu vezu. Sunce ulazi u tvoj znak (22.), a tada započinje tvoje razdoblje; diže ti se razina energije i krećeš s ostvarivanjem najvažnijih planova. Za kraj, studeni završava s Mjesečevom pomrčinom u Blizancima (30.), pa neko važno pitanje partnerstva zahtijeva rješavanje u sljedećih nekoliko mjeseci.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona osobnosti i identiteta; ako si radila na sebi, sada se možeš prilagoditi novim uvjetima.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize u vezi profesionalne karijere. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni doma i obitelji napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u obavljanje onoga što je bilo usporeno ili u zastoju; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u komunikacijama i razmišljanju.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno, kad je riječ o najvažnijim ciljevima, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije. Venera ti do 21. pomaže u profesionalnim naporima i donosi naklonost pretpostavljenih, a nakon toga podiže raspoloženje u druženju s najdražim prijateljima.

Mjesečni aspekti

U Jarcu još ovaj mjesec borave tvoj vladar Saturn te Jupiter, prije nego u prosincu uđu u Vodenjaka, a ovaj drugi je većinu studenog spojen s Plutonom, što označava konačnu transformaciju i tvoj novi pristup svim osobnim planovima i nastupima. Možeš postići velika poboljšanja, ako si radila na prilagođavanju novim uvjetima.

Prvih tjedan dana mjeseca moraš riješiti neke zaostale i otvorene poslovne stvari, dokumentaciju i podatke, a pomoći će ti početak direktnog hoda Merkura, iako ćeš se s tim nagnjaviti. Merkur zatim prelazi u Škorpiona (11.), pa možeš nastaviti s planiranjem najvažnijih ciljeva. Venera u zoni profesionalnih aktivnosti i karijere donosi naklonost šefova, ali ipak pripazi 9., jer se netko kod kuće opet buni što više vremena posvećuješ poslovnim obavezama. Pazi i na ljubomorne ispade (15.-16.) i kontroliraj snažnu žudnju za uspjehom jer možeš zakomplicirati odnose na poslu. Strast za uspjehom ti je velika, no budi konstruktivna. Od 21. je i Venera u zoni najvažnijih ciljeva i društvenih aktivnosti, pa se možeš družiti s dragim prijateljima, koliko to situacija s koronom bude dozvoljavala. Oko 27. opet moraš paziti na buntovničko raspoloženje, jer tražiš uzbuđenje i zabavu, što može uzdrmati ljubavnu vezu. Do 21. je Sunce u zoni ciljeva, pa je važno što više napraviti u prva tri tjedna.

Vratimo se planetima u tvom znaku, jer upravo Sunce s njima otvara odlične prilike, na kojima možeš graditi nove uspjehe. Imaš duboko razumijevanje i maštovite ideje (9.-10.), a dobre stvari se dešavaju kroz grupe u kojima djeluješ ili preko prijatelja (15.-16.), zato je važno da koristiš sve svoje kontakte. Pokazuješ veliku snagu volje za ostvarenje ciljeva. Upravo Mladi Mjesec (16.) govori o početku novog projekta. Sunce i tvoj Saturn naglašavaju važnost resursa koje unosiš u misiju, kao svoj autoritet i odgovornost (18.-19.).  Intuitivno znaš što treba reći i napraviti, a sada znaš saslušati i druge (24.). Mentalno si koncentrirana i sjajnom analitikom nalaziš sve važne detalje (27.). Donosiš prave odluke kroz discipliniran um, organiziranost i informiranost, što samo pojačava tvoj autoritet (28.-30.).

Sunce ulazi u Strijelca (22.), pa je vrijeme da se malo povučeš i početi puniti baterije. Energija ti je sada na nešto nižoj razini, a nakon Mjesečeve pomrčine u Blizancima (30.), očekuj rješavanje važnog radnog projekta ili zdravstvenog pitanja u sljedećih šest mjeseci.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona podsvijesti i unutarnje psihologije; ako si radila na sebi, sada možeš pokazati novo, stabilnije lice.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize u vezi dugoročnih planova, obrazovanja ili pravnih pitanja. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni komunikacija, razmišljanja i bliske rodbine napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu kreni u obavljanje onoga što je bilo usporeno ili u zastoju; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I Neptun završava s retrogradnim hodom (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća u osobnim financijama.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, pa će 11. ponovo ući u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno kad je riječ o poslu, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije. Venera podiže raspoloženje i oplemenjuje tvoju duhovnu stranu do 21., nakon čega možeš računati na naklonost pretpostavljenih i starijih.


Mjesečni aspekti

Ovo je mjesec kad napokon možeš dovršiti proces svoje unutarnje, psihološke regeneracije, što te ojačava u svakom smislu za novi životni ciklus. Jupiter i Pluton donose intenzivnu snagu, a ambicija ti jača. Sunce boravi u zoni karijere (do 21.), a aspekt s Neptunom u zoni prihoda ukazuje na korist od tvoje kreativne strane (9.-10.). I Merkur dolazi u polje profesionalnih aktivnosti (11.), no prije toga još imaš za riješiti zaostale poslove u prvih sedam dana, što bi te moglo malo iscrpiti. Odlična prilika ti se pruža 14.-15., kad ti se budi optimizam i otvaraju vrata u poslu, a ti pokazuješ veliku snagu volje za postizanjem nečeg značajnog i velikog. Mladi Mjesec u Škorpionu (16.) govori o novoj profesionalnoj fazi – projektu ili novom položaju. Kontroliraj jaku žudnju i zadrži strpljivost (15.-16.). Dobro odredi vrijeme koje posvećuješ domu i obitelji, te ga uravnoteži s poslovnim obavezama, kako ne bi došlo do neugodnog dijaloga oko 17. Pokaži da možeš biti autoritet na poslu kroz stabilnu organizaciju i disciplinu (18.-19.).

Venera dolazi u zonu karijere (21.), pa imaš naklonost i podršku šefova, a intuicija ti može koristiti za povlačenje dobrih novčanih poslova pri pregovorima. Sunce ulazi u polje najvažnijih ciljeva (22.), stoga ćeš fokus prebaciti na njihovo ostvarenje. Imaš potrebnu koncentraciju i sposobnost uočavanja i najmanjeg detalja (27.), no čuvaj se nestabilnosti u domu i buntovničkog ponašanja (tvog ili člana obitelji). Merkur i Jupiter omogućavaju ti odlične prosudbe u poslovnim poduhvatima, no najviše ti pomaže nova stabilnost i discipliniran um, pa sve svoje odluke možeš lako predstaviti autoritetima (28.-30.).

Studeni završava s Mjesečevom pomrčinom u Blizancima (30.), koja može donijeti promjene u ljubavnom statusu, kreativnom radu ili odnosu s djecom u sljedećih šest mjeseci.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

Opći pregled

U travnju ove godine svjedočili smo prvom spoju Plutona s Jupiterom, a upravo tada je bio vrhunac prvog vala epidemije u svijetu. Pluton, između ostalog, vlada i virusima; Jupiter je poznat kao pozitivan i onaj koji otvara put dobrim stvarima i optimizmu, ali je njegova definicija 'Planet ekspanzije'. S obzirom da potiče širenje, jasno je da u ovoj kombinaciji ukazuje na širenje virusa. Već u listopadu je bio veoma blizu Plutona, a ovaj mjesec (od 6. do 19.) bit će "spojen" s tim moćnim planetom. Zbog toga je važno donijeti mjere koje će obuzdati širenje, pa možemo očekivati pad već krajem ovog i naročito u sljedećem mjesecu. Ovo je tvoja zona najvažnijih ciljeva i prijatelja; ako si transformirala svoje planove, sada možeš raditi na njihovom ostvarenju.

Ovaj mjesec, logično, treba očekivati ljubavne ili financijske probleme, na što ukazuju i izazovni aspekti Venere s planetima u Jarcu (Vlade, institucije, tvrtke); očekuj neke ugrize u vezi novčanih obaveza i prijatelja. Stvari će ići nabolje u prosincu. No, dobra vijest je da Mars u zoni osobnih prihoda napokon kreće u direktni hod u Ovnu (13.); polako ćeš uzimati stvar u svoje ruke i kroz pomnu analizu nastoj naći nove izvore zarade; bit će još nezgodnih situacija, ali barem prestaje status quo. Trebat će Marsu neko vrijeme da "uhvati zalet", no o tome u idućim prognozama. I tvoj vladar Neptun završava s retrogradnim hodom u Ribama (28.), pa će nakon toga biti manje konfuzije i nejasnoća.

Merkur se u retrogradnom hodu bio vratio u Vagu prošli mjesec, a 11. ponovo ulazi u Škorpiona: lakše ćeš vidjeti ono što je skriveno kad je riječ o tvojoj dugoročnoj viziji ili obrazovanju, imati dublje razumijevanje događaja i tuđih motiva, ali se čuvaj pretjeranog nepovjerenja, cinizma i manipulacije. Venera ti donosi dobar utjecaj u intimne odnose i dijeljene financije (uz poneki izazov) do 21., nakon čega podiže raspoloženje i pomaže kulturne i obrazovne aktivnosti.


Mjesečni aspekti

Ako si uspjela transformirati svoje najvažnije ciljeve i prilagoditi ih novim potrebama i svojoj situaciji, ovo je mjesec kad možeš početi ubirati plodove u obliku postavljanja novih ciljeva i suradnje s novim grupama istomišljenika i prijateljima. Jupiter i Pluton te osnažuju skoro cijeli mjesec, a u suradnji sa Suncem u devetoj astrološkoj kući dugoročnih životnih planova, obrazovanja, stranih zemalja, pravnih poslova i izdavaštva, možeš jasno postaviti nove smjernice ili pokazati uspjeh u nekom od navedenih područja. Sunce se sjajno druži s tvojim vladarom Neptunom u Ribama (9.-10.) i nudi otvaranje novih horizonata kroz trajno duboko razumijevanje i tvoje talente.

Sunce s Jupiterom i Plutonom (14.-15.) donosi dobre stvari kroz institucije i podršku autoriteta, što ti diže samopouzdanje, a jača ti i snagu volje za postizanje zacrtanih ciljeva u važnom projektu. Mladi Mjesec (16.) u Škorpionu označava novu fazu ostvarenja vizije ili neke od tema devetog polja. Bit će nešto financijskih izazova (15.-16.), a možda je riječ i o nečijoj ljubomori. Kontroliraj strasti.

Prvih tjedan dana mjeseca Merkur još traži rješavanje neke dokumentacije, a oko 17. pazi na komunikacije, jer bi mogla nepažljivim izjavama zakomplicirati stvari. Sunce i Saturn svejedno donose stabilnost i ozbiljnost u tvoje ambicije (18.-19.), a Merkur i Neptun pokazuje koliko možeš koristiti svoju izvrsnu intuiciju i suosjećajnu prirodu. Iako to nije tvoja jača strana, sada imaš mentalnu koncentraciju za rad na planovima. Odlične procjene i odluke ti donose organiziranost i vladanje materijom (28.-30.) ili primaš neke dobre pravne vijesti.

Mars završava s retrogradnim hodom (13.) u zoni osobnih financija, pa ćeš polako hvatati kontrolu nad prihodima u svoje ruke, iako se trebaš još čuvati ugriza troškova oko 15.-16. Želja za uzbudljivom avanturom (27.) može dovesti do čudnog ponašanja, pa ipak zadrži neke granice. Sunce dolazi u zonu karijere i profesionalnih aktivnosti (22.), što znači da možeš krenuti u ostvarenje poslovnih planova.

Tvoj vladar Neptun kreće u direktni hod (28.), pa završava faza konfuzije i nejasnoća. Studeni završava s Mjesečevom pomrčinom u Blizancima (30.), a govori o mogućim promjenama u domu ili u vezi člana obitelji u sljedećih pola godine.

Povoljni dani: 9.-10., 12., 13., 14.-15., 18.-19., 24., 27., 28.-29., 30.
Izazovni dani: 1.-7., 9., 15.-16., 17., 27.
Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

Zvjezdan

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.