Mjesečni horoskop za lipanj 2018.

Početak lipnja donosi sjajne ljubavne vibracije, ali se brzo situacija okreće.

Mjesečni horoskop za lipanj 2018.

Početak lipnja donosi sjajne ljubavne vibracije, ali se brzo situacija okreće. Teškoće i prepreke stoje na svakom koraku, a Neptun i Mars kreću u retrogradni hod.


Zvjezdan
Foto: Depositphotos

OVAN

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 3. KUĆI. ONA VLADA
•    osobnim izražavanjem, korespondencijom
•    projektima lokalne zajednice
•    mentalnim potrebama
•    kratkim putovanjima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    jačate odnose s bliskom rodbinom
•    proširite svoje znanje
•    ostanete otvorenih stavova
•    izražavate svoje mišljenje

TREBATE IZBJEGAVATI
•    nedostatak interesa za lokalnu zajednicu
•    nedostatak kontrole u komunikaciji
•    nametanje stavova rodbini i susjedima
•    izazivanje problema

Vaš vladar Mars prolazi Vodenjakom i vašim poljem nada i želja, društvenih aktivnosti, prijatelja i grupa kojima pripadate. Prvi dan lipnja stupa u suradnji s Merkurom i donosi sjajne ideje i druženja s istomišljenicima, a vi na umu imate snažne planove. U sektoru ideja i komunikacija Merkur se spaja sa Suncem (4.-8.), no odjednom se povlačite, usporavate i analizirate sve o čemu razmišljate. Ipak, pojavljuju se odlične prilike u ljubavi, novcu ili dugoročnoj viziji, ako na njih obratite pažnju u prvih nekoliko dana.
Imate veliku odgovornost na poslu, od vas se očekuje puno, ali pritisak šefova je velik. Stoga može doći do ljubomornih ispada ukućana, koji zahtijevaju da više vremena provodite s njima (5.-6.). Topla Venera stvara ugodne vibracije u domu, no vi imate drugih briga. Od 12., Merkur je u istom sektoru, a pridružuje mu se i Sunce (21.), čime se tenzije zbog neravnoteže između posla i kućnih obaveza naglo pojačavaju. No do tada ćete intelektualno biti veoma aktivni: čitate, pišete, obavljate pozive, prikupljate podatke, a oko 13. (Mladi Mjesec), započinjete novi projekt u kojem su navedene aktivnosti veoma važne. Taj dan vam na pamet pada sjajna ideja ili primate iznenadnu financijsku vijest, a vezana je za vaš dom.

Venera (14.) ulazi u polje ljubavi, zabave, djece, hobija i užitaka, što taj dan podiže strasti (možda malo i ekstremno, stoga pripazite), no situacija na poslu kvari raspoloženje. Merkur se sukobljava sa Saturnom (15.) te Plutonom (23.), a vi morate reći svojima da je karijera na prvom mjestu. Ipak, 19. se to pokazuje dobrim izborom: povećani napor rezultira financijskim uspjehom, a vi ćete neku ideju vezanu za dom napokon uspjeti realizirati. Time se vraća i mir među ukućane.

Vaš fokus prebacuje se od 21. prebacuje na dom, ali ipak malo smirite strasti u razmjeni ideja; ne mora uvijek biti sve po vašem. Naravno, možda je riječ o ljubavnim "ispadima", što će se već lakše podnijeti. Tih dana pokazujete originalnost i praktičnost u sređivanju svog gnijezda, ali ipak pripazite na troškove. Imate li zdrave financije, možda si ipak možete priuštiti neki luksuz (25.).
Neptun će biti retrogradan od 18., u vašoj zoni unutarnje psihologije, stoga biste sredinom mjeseca mogli biti prilično zbunjeni ili konfuzni zbog nesređenih misli duboko u vama. Zato je najbolje ne donositi nikakve velike odluke. I vaš Mars kreće u retrogradni hod (26.) u polju želja i planova: u sljedeća četiri mjeseca ne pokrećite nikakve nove inicijative jer ćete nailaziti na odgode i prepreke. Vjerojatno više niste dovoljno koncentrirani na rad - sad biste htjeli više uživati i zabavljati se. U idućem periodu analizirajte svoje ciljeve i napravite potrebne promjene, naročito ako su vezane za profesionalni i životni napredak.

Upravo zadnjih šest dana mjeseca donosi najveće probleme u tom području, što je loša vijest i za vaš ljubavni život i zabavu. Pun Mjesec (28.) donosi nove zahtjeve kad su u pitanju poslovne obaveze: možda trebate braniti svoj teritorij. Zadnja dva dana lipnja dobro provjerite vrijeme svih sastanaka jer može biti problema u komunikaciji ili nesporazuma. S pet retrogradnih planeta, sve se usporava, a trebat će vam više truda za otklanjanje prepreka.

Povoljni dani: 1., 13., 19., 23.
Izazovni dani: 2., 3., 5., 6., 14., 15., 16., 19., 21., 2., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BIK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 2. KUĆI. ONA VLADA
•    financijskom smjelošću i ambicijama
•    sposobnošću pribavljanja sredstava
•    aktivnostima kupovanja i prodaje
•    poklonima, dodacima, profitom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    napravite promjene u novčanom planu
•    poboljšate vrijednost svojih usluga
•    nastojite povećati svoje prihode
•    potražite dobar financijski savjet

TREBATE IZBJEGAVATI
•    ideje o brzom bogaćenju
•    ostavljanje imovine bez nadzora
•    ulaske u nepotrebne troškove
•    prepuštanje negativnom razmišljanju

Temperature su sve više, a vi se veselite onim ugodnim trenucima uživanja s najbližim osobama, naročito u prva dana. Iskoristite produženi vikend na najbolji način! Komunikacija s partnerom je odlična i puna ljubavi ili se zabavljate u društvu prijatelja. No odmah po povratku ste potpuno okupirani financijama: razmišljate, skupljate podatke, bavite se izvješćima i kalkulacijama. Imate li vlastiti biznis, ono na što nailazite donosi određeno nezadovoljstvo. Mladi Mjesec (13.) označava početak novog jednomjesečnog ciklusa u vezi osobnih novčanih poslova.

Vaša Venera se u prva dva tjedna nalazi u polju komunikacija, ideja, i intelektualnog rada, a 5.-6. shvaćate da ćete morati promijeniti dugoročne životne planove. Ako ste uključeni u vezu na daljinu, mogući su ispadi ljubomore ili slični problemi. Venera prelazi u znak Lava (14.), što je vaše polje doma i obitelji, a na tom mjestu ovaj ljupki planet unosi više topline i sigurnosti u to područje. Već 14.-15. seksualnost je jaka (možda malo i ekstremna) ili dolazi do iznenadnog neslaganja s bližnjima.

Merkurov istovremeni ulazak u zonu razmišljanja označava sjajnu ideju i pokazuje da se sada više oslanjate na intuiciju i inspiraciju, a ne samo na uobičajen planski pristup. Djelujte brzo i iskoristite ovaj trenutak. Ipak, opet se pokazuje da ćete morati prihvatiti određena ograničenja jer vaš klasični način razmišljanja stvara otpor. Ovo je samo znak da morate napraviti promjene; ulazak Urana u vaš znak (u svibnju), traži korjenite promjene. U tome uspijevate, što se pokazuje oko 19.: uz pomoć partnera i istomišljenika, stvarate koristan neposredan plan.

Prelazak Sunca u tu istu zonu mentalnog rada i sjajan odnos s Uranom (21.-23.) daje više konstruktivnosti vašem djelovanju. No Venera je i dalje sudionik napetih aspekata: vaši profesionalni napori nailaze na prepreke 21., kad zbog posla zapostavljate dom ili je strast pojačana pa sve teže radite. Naravno, radije biste uživali s najdražima. Ove velike promjene su možda malo prenagle za vas i vaš polagani pristup. No pritisak za promjenu gledišta se nastavlja (23.), a vi morate transformirati svoje dotadašnje metode i tome prilagoditi širu životnu viziju. Možda ćete se upustiti i u neuobičajeni trošak i pokloniti nešto lijepo partneru ili zajednički uređujete dom.
Neptun kreće u retrogradni hod (18.), stoga ćete ovaj mjesec, naročito sredinom, biti konfuzni kad su u pitanju društvene aktivnosti. Nejasnoće i nedefiniranost kad su u pitanju najdublje nade i želje su veoma izražene, a možda neki prijatelj i nije toliko iskren prema vama. Nemojte donositi nikakve važne odluke dok se situacija ne razjasni.

I Mars postaje retrogradan (26.) u polju karijere i životnog napretka. U sljedeća četiri mjeseca ne poduzimjate nikakve nove inicijative, ambicije ostavite po strani, a uskoro vam slijedi analiza dugoročnih planova o kojoj smo prije govorili. Energija vam je na nižoj razini, ali pazite da ne upadnete u letargiju. Naravno, prisutne su prepreke i odgode, a sve više se okrećete onoj zabavnijoj strani života ili o tome razmišljate. Iskoristite ovo ljeto za opuštanje, odmor i redefiniranje najvažnijih ciljeva. Upravo u vrijeme Punog Mjeseca (28.) te napetog odnosa Sunca i Saturna (25.-28.) morat ćete donijeti odluke, prilagođavajući se ograničenjima i izazovima. Pred vama je puno misaonog rada; bolje je dobro isplanirati, a tek potom od kasne jeseni krenuti novim smjerom. Nešto za što ste mislili da je iza vas, morat ćete ponovo napraviti, ovaj put s drugačijim pristupom. To će imati utjecaj i na vaš osjećaj sigurnosti, no neka loša vijest (29.-30.) je samo pokazatelj nove faze u kojoj se nalazite.

Povoljni dani: 1., 2., 11., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 2., 3., 5., 6., 8., 12., 14., 16., 19., 23., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

BLIZANCI

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 1. KUĆI. ONA VLADA
•    uspjehom kroz odlučnost i predvodništvo
•    metodama svladavanja zabrinutosti
•    brigom za izgled
•    novim projektima i promjenama

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    temeljite odluke na činjenicama
•    pokažete optimizam i vitalnost
•    pokažete svoju ugodnu stranu
•    zadržite kontrolu nad problemima

TREBATE IZBJEGAVATI
•    svađu s bliskim osobama
•    pretjerivanje u nastojanjima
•    egoizam i sebičnost
•    nametanje autoriteta

Prvi dani lipnja su najljepši u svih trideset dana, stoga ih iskoristite na najbolji način. Možda se to odnosi na povoljne financijske vijesti, posljedicom vašeg uspješnog rada, što životni napredak čini veoma perspektivnim. I Merkurov aspekt s Marsom istih dana daje snagu vašim idejama i inicijativi. No ne zadugo.

Početkom mjeseca Sunce i vaš istraživački vladar Merkur nalaze se u vašem znaku, a sada ste okrenuti razmišljanjima, razgovorima, prikupljanju podataka i mentalnim aktivnostima. Kad su u pitanju ambicije, profesionalni napori i karijera, odjednom je sve nekako nejasno, konfuzno, dok razmišljate kojim smjerom krenuti. I Mladi Mjesec (13.) u Blizancima, govori o početku novog, jednomjesečnog osobnog ciklusa, baš kad Merkur prelazi u polje prihoda i vrijednosti. Već 14.-15. sjajna ideja vam pada na pamet ili vam netko neočekivano priskače u pomoć. Istovremeno, nezgodan aspekt Venere i Urana govori kako postoji neki tajni kontakt ili upoznavanje; ovo ima i jaku seksualnu komponentu, a uzbuđenje vas može ošamutiti. U svakom slučaju, to je iznenadna iskra na kojoj ne možete graditi ništa ozbiljno.

Okrenuti ste razmišljanjima o prihodima i troškovima, zajedničkim financijama, dok ste pod pritiskom autoriteta, dugova ili nekog kome novčano odgovarate. Taj je napor prisutan 23. i 29., a potrebno je uložiti puno rada kako biste sve dobro isplanirali. Od 21. Sunce je u toj financijskoj zoni, a vaše dobre ideje su nešto na što se uvijek možete osloniti (21.-23.).

Kad je u pitanju profesionalni napredak, stvari će postati naročito nejasne sredinom mjeseca, kad Neptun u toj zoni krene u retrogradni hod. Konfuzija i maglovitost čine svaku odluku diskutabilnom, stoga se povlačite nikakve važne poteze. Sve što je vezano uz dugoročne planove, putovanja, izdavaštvo, pravne poslove i obrazovanje će biti predmet dubokog razmišljanja. Izvući ćete iz sebe skrivene informacije i lakše odrediti pravac.

O tome govori i početak retrogradnog hoda Marsa (26.) u zoni životne vizije i višeg uma. Ne započinjite s novim inicijativama jer ćete nailaziti na prepreke i odgode. Iskoristite sljedeće mjesece za analizu u definiranje novog smjera, naročito kad su u pitanju zajedničke financije i partnerstva. Puni Mjesec (28.) stavlja fokus upravo na ta pitanja, uz veliki pritisak.

Povoljni dani: 1., 13., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 1., 2., 3., 5., 6., 8., 9., 11., 12., 14., 15., 16., 20., 21., 23., 26/27., 28., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RAK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 12. KUĆI. ONA VLADA
•    kontaktima s institucijama i nemoćnim osobama
•    osobnim ograničenjima i problemima
•    istraživanjima i autoanalizom
•    humanitarnim radom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    shvatite uzroke dosadašnjih pogrešaka
•    se držite zadane rutine
•    prevladate preosjetljivost
•    jačate vjeru

TREBATE IZBJEGAVATI
•    traženje ljubavnih kontakata
•    sudjelovanje ili širenje tračeva
•    preuveličavanje svojih problema
•    izazivanje napetosti ili ljubomore

Ljupka Venera je u vašem znaku, a sretni Jupiter u polju ljubavi i zajedno s Neptunom tvore predivan, idilični međusobni aspekt prvog dana lipnja. Ljubav vam je na pameti, a možda ste s najdražom osobom negdje otputovali ili je partner na neki način povezan s inozemstvom. Uživajte, jer će se puno toga promijeniti ovaj mjesec. Emocionalna inteligencija i intelektualno aktivnost su na visokoj razini dok se buja samopouzdanje, kreativnost, inicijativa i ljubav.

No i puno razmišljate, u dubini svoje psihe. Možda otkrivate neki nemir, naročito 6.-7. Pitate se je li životna vizija onakva kakvu želite. No Venera vas do 14. čini dražesnom, šarmantnom, a svima ste posebno privlačni. Merkur ulazi u vaš znak (13.) i okrećete se intelektualnim aktivnostima: pišete, komunicirate, obavljate pozive i planirate. Isti taj dan donosi sjajnu ideju, možda uz pomoć prijatelja ili istomišljenika. Možda ćete se odlučiti nešto sebi pokloniti! Mladi Mjesec (13.) donosi početak novog ciklusa u kojem želite osnažiti samopouzdanje i svoju psihičku snagu. Istovremeni ulazak Venere u vašu zonu prihoda i napet odnos s Uranom, može donijeti neočekivane troškove ili ste odlučili počastiti društvo. Taj aspekt ima i seksualnu komponentu, pa ste možda iznenadno završili u zagrljaju neke osobe iz društvenog kruga; no to nije ništa trajno. Ne zaboravimo da su Venera i Pluton mogli oko 5.-6. izazvati snažne ljubomorne emocije i posesivnost.

Problemi u važnom partnerstvu (poslovnom ili osobnom), dolaze već 15.; pritisak autoriteta je snažan i ograničavajući ili nastupa zahlađenje. Financijski dio je također pod udarom (21.), iako to može označavati i nekontroliranu strast. Ipak, razgovorom oko 19. možete puno toga riješiti. Neka inicijativa bude vaša, a prave riječi vraćaju sigurnost i povjerenje.

Od 21. Sunce je u vašem znaku, a vi primarno mislite na sebe i svoje interese. Sada možete s punim samopouzdanjem djelovati na temelju odlične ideje i sprovesti je u djelo; time ćete se približiti ostvarenju nekog cilja ili ste poduzeli neku društvenu akciju. Izazovi u vezi se pojavljuju i 23., stoga biste nešto trebali promijeniti. Želja za zabavom i luksuzom je prisutna i 25. no pazite da ne ispraznite novčanik.

Vaši odnosi s inozemstvom, obrazovanje, životna filozofija, izdavaštvo i pravni poslovni postaju predmet nejasnoća i konfuzije ovaj mjesec, naročito u vrijeme kad Neptun kreće u retrogradni hod u toj zoni (18.). Nemojte definirati nikakve ciljeve sada ili donositi važne odluke. U sljedećim mjesecima ćete otkriti informacije koje ste skrivali od same sebe. Podsvijest i duhovna komponenta će vam se aktivirati, a vi ćete poruke primati intuitivno, kroz snove ili meditaciju.

Kad su u pitanju krediti, osiguranja i zajednički financijski poslovi, savjet je da ne preuzimate nikakve nove obveze. Mars postaje retrogradan (26.) i svaka nova inicijativa će naići na odgode i teškoće. No nemojte se ulijeniti i prestati podmirivati dugove, iako će vam to sad možda biti teže. U idućim mjesecima će to biti povezano s važnim partnerstvom; prvo sve dobro analizirajte, a tek onda stupite u konkretnu akciju. Upravo Puni Mjesec u zoni najvažnijih saveza i odnosa (28.) baca svjetlo na razlike između vas i drugih, uz veliki pritisak koji trpite. Neugodna financijska vijest (29.-30.) vam dodatno kvari raspoloženje. Zadržite mir, iako je 5 planeta retrogradno; zastanite, razmislite i nađite dovoljno vremena za odmor.

Povoljni dani: 1., 2., 13., 19., 23.
Izazovni dani: 2., 3., 5., 6., 11., 14., 15., 16., 19., 23., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

LAV

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 11. KUĆI. ONA VLADA
•    profitom od posla ili zanimanja
•    društvenim kontaktima i povoljnim prilikama
•    najdubljim nadama i željama
•    udrugama i klubovima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    odaberete prijatelja koji može pomoći
•    sudjelujete u humanitarnim projektima
•    objasnite okolini svoje ciljeve
•    povećate prihode

TREBATE IZBJEGAVATI
•    ignoriranje vrijednih prijatelja
•    oslanjanje na sreću
•    utjecanje na druge
•    temperamentne ispade


Vaš vladar Sunce, zajedno s Merkurom, započinje mjesec u Blizancima, vašoj zoni društvenih aktivnosti, prijatelja te najdubljih nada i želja. Prvi dan lipnja donosi snažnu podršku partnera, dok se ugodno družite s istomišljenicima. Puno komunicirate, razmjenjujete ideje i radite na ostvarenju ciljeva. Taj dan obilježava i sjajan aspekt Jupitera, Venere i Neptuna; ljubavne emocije daju sliku idile, ali i zadovoljstvo u domu zbog zadovoljavajućih financijskih rezultata.

Ne postoje i problemi, što se pokazuje oko 6.-7., upravo oko zajedničkih novčanih poslova. Možda tome ne pridajete dovoljno pažnje, jer ljupka Venera djeluje povoljno na vašu podsvijest i čini vas vedrom. I Merkur ulazi u zoni skrivenog (13.) i time se više okrećete u svoju unutrašnjost; ne dijelite svoja razmišljanja s drugima, sada ste više u introspektivnoj fazi. Taj dan se pojavljuje i Mladi Mjesec u zoni društvenih aktivnosti i najavljuje novi cilj ili novog prijatelja. Dobra, iznenadna ideja koja vam pada na pamet može pomoći u profesionalnom napretku, stoga je važno djelovati brzo.

Venera ulazi u vaš znak (14.) i čini vas posebno šarmantnom, ljupkom i privlačnom. Sada je vrijeme za modni preobražaj, no to može izazvati sukobe s partnerom, potrošite li previše. Naravno, moguće je i da ste podigli razinu strasti u odnosu. Nemojte zaboraviti na profesionalne obveze tih dana, kako ne biste bili naglo spušteni na zemlju.

Upravo na radnom mjestu može doći do problema jer ste se opustili, a zahtjevi su veliki. Šefu se možda ne sviđa vaš bezbrižni stav, a slično će se ponoviti i 23. Nešto morate brzo promijeniti. Sve to utječe na vaše unutarnje raspoloženje jer ne volite biti pod pritiskom, a vaš ego je povrijeđen. Naravno, možda je samo riječ o obavezama koje ste si sami zadali, a u vrijeme kad biste više uživali u onim ljepšim aktivnostima. Puno morate raditi i iza scene iako vam više odgovara javna interakcija. Sve to nije nešto što ne možete riješiti, stoga se samo dobro organizirajte. Što se troškova tiče, postoji mogućnost da ćete kupiti nešto lijepo i pomalo luksuzno za dom oko 25.

Stvari se intenziviraju u danima prije i oko Punog Mjeseca u Raku (28.). Energetski ste potpuno iscrpljeni zbog puno posla, a od obaveza ne možete pobjeći, što sve utječe na unutarnje frustracije. Nije li riječ o poslu, neke Lavice možda imaju zdravstvenih problema; u tom slučaju ćete morati više vremena provoditi u liječničkim ambulantama. Merkur ulazi u vaš znak (29.) i odmah donosi lošu vijest u vezi profesionalne sfere. Zadržite mir jer je sad važnija vaša vitalnost, o čemu govori Puni Mjesec (28.). Napravite potrebne promjene u radnoj rutini i rasporedite obaveze; ako imate problema sa zdravljem, to je ipak prioritet.

Ovaj mjesec Neptun kreće u retrogradni hod u osmom polju zajedničkih financija (18.). Stvari postaju nejasnije, konfuznije, stoga nemojte donositi nikakve važne odluke ovaj mjesec. I partnerski odnosi su problematični zbog Marsovog retrogradnog hoda (od 26.). Ovo može dovesti do naglog ili neugodnog zaokreta u najvažnijem partnerstvu. Ne poduzimajte nikakvu inicijativu jer ćete nailaziti na prepreke i blokade. Uvijek dobro razmislite prije nego nešto poželite učiniti. Novi odnosi nisu dobro aspektirani, a u sljedeća četiri mjeseca imate priliku sve dobro analizirati i ponovo obaviti stvari za koje ste mislili da su iza vas, naročito kad je riječ o poslu.

Povoljni dani: 1., 5., 13., 23.
Izazovni dani: 2., 3., 5., 6., 7., 8., 9., 11., 14., 15., 16., 19., 20., 21., 23., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

DJEVICA

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 10. KUĆI. ONA VLADA
•    poslovnim poduhvatima i karijerom
•    važnim osobama, roditeljem, državnim tijelima
•    zaslugama, ambicijama, zaštitom
•    priznanjima i popularnošću

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    se riješite zadataka i obaveza
•    razvijete novu poslovnu taktiku
•    pokažete više zanimanja za poslove nadređenih
•    kontaktirate utjecajne ljude

TREBATE IZBJEGAVATI
•    uplitanje u tuđe probleme
•    donošenje odluka bez savjetovanja
•    izazivanje sukoba i negodovanja
•    pretjeranu potrebu za pohvalama i prestižom

Vaš vladar Merkur, zajedno sa Suncem, započinje mjesec u Blizancima, vašem polju profesionalnih napora. Puno komunicirate, pišete mailove, organizirate važne sastanke i bavite se drugim intelektualnim aktivnostima. Sva ova motiviranost za uspjehom bi vas mogla odvući od onih ugodnijih stvari u prvim danima mjeseca, kad se sjajno druže Venera iz polja prijatelja i Jupiter iz zone komunikacija s idiličnim Neptunom u sektoru partnerstva. Odvojite ipak nešto vremena za sebe, naročito jer je riječ o produženom vikendu i možda ćete upoznati nekog s kim ćete sjajno kliknuti - vjerojatno iz kruga poznanika; no, za to morate izaći iz kuće i odmaknuti se od računala i papira.

Vaši poslovni napori su veliki i nastojite postići što više kroz kreativni izražaj, iako je kod vas uvijek vezano uz detaljnu pripremu i rad uz puno detalja. Taj prvi dan lipnja donosi dobru vijest vezanu uz svakodnevni rad, a vama se odmah budi optimizam. Ipak, ubrzo nailazite na nejasnu situaciju kad je riječ o važnim odnosima (možda s klijentom na kojem radite), oko 6.-7. Niste sigurni da su prema vama iskreni ili postoji nešto što je od vas skriveno.

Venera se nalazi u zoni društvenih aktivnosti, nada i želja i zato se nadate da ćete ostvariti svoje ciljeve. Zaista je ovo period kad trebate više cirkulirati jer možete upoznati i nekog tko će vam pomoći. Mladi Mjesec se pojavljuje u profesionalnoj zoni (13.) i najavljuje nov ciklus. No tada se pojavljuju problemi i teškoće od kojih neke možete riješiti, ali druge su van vaše kontrole. Taj isti dan Merkur prelazi u znak Raka i aktivira razmišljanja i planiranje ciljeva. Komunicirate s povezanim institucijama i istomišljenicima, a već oko 14. možete dobiti iznenadnu dobru vijest koja je povezana i s financijama, vjerojatno poslovnim. No kako Venera prelazi (14.) u područje skrivenog, tajnovitog i ograničavajućeg, a u vašem horoskopu upravlja prihodima, sukobom s nepredvidljivim Uranom stvara okolnosti za neugodan razvoj događaja. Dodati razlog za zabrinutost je aspekt Merkura i Saturna (15.), koji donosi nepovoljnu vijest vezanu uz vaše kreativne napore. I 23. Stvara slične probleme i možda označava kraj nadanja oko jednog projekta. Istina, pozitivne i negativne vijesti smjenjuju jedan drugu; prije toga (19.), sve se čini jako dobrim, ali se svejedno pripremite i na drugačiji rezultat.

Sunce također prelazi u zonu društvenih aktivnosti i planiranja (21.), uz povoljan aspekt prema Uranu (21.-23.), stoga je važno implementirati svaku dobri ideju. To može biti dan koji donosi i iznenadnu priliku za putovanje pa je dobro imati pripremljenu torbu (kao i 13.).

Ovaj mjesec će doći do promjene u najvažnijim partnerstvima i savezima, poslovnim ili privatnim. Neptun kreće u retrogradni hod, a naročito onih tjedan dan oko 18. donosi puno konfuzije i nejasnoća. Ne donosite nikakve važne odluke tih dana, dok ne saznate više informacija. I Mars kreće u retrogradni hod (26.) u polju rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Svi novi radni projekti koje inicirate će nailaziti na odgode i prepreke, stoga je važnije da analizirate dosadašnje rezultate i napravite potrebne promjene. Neke stvari ćete morati ponovo napraviti, ovaj put bolje ili više raditi u pozadini i učiti nove radne metode. U sljedeća četiri mjeseca, trebate reorganizirati kreativni rad na projektima, kako biste na jesen krenuli u novi ciklus. Ako je u pitanju zdravlje, vjerojatno ste se zapustili i sad se morate nositi s posljedicama. Čuvajte se ozljeda!

Upravo Pun Mjesec (28.) i povezani planetarni aspekti govore da je došlo vrijeme za procjenu dosad napravljenog ili propuštenog. Nije li riječ o poslu, ovi dani mogu označavati kraj neke romanse ili potrebe djeteta. Mjesec završava neugodnim aspektom Merkura i Urana, koji iznenada, zbog nepredviđenih okolnosti poručuje kako se iznenada mijenja vaša dugoročna perspektiva.

Povoljni dani: 1., 2., 13., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 2., 5., 6., 7., 8., 9., 14., 15., 16., 18., 23., 26., 27., 28., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VAGA

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 9. KUĆI. ONA VLADA
•    intelektualnim i religijskim pitanjima
•    poslovima partnerove obitelji
•    vašeg stava prema budućnosti
•    interesima u stranim zemljama

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    izradite dugoročni program
•    postignete dogovor s obitelji partnera
•    objasnite drugima svoju perspektivu
•    uvažavate tuđe stavove

TREBATE IZBJEGAVATI
•    probleme sa starijima
•    nestrpljivost nerviranje drugih
•    prerano iskazivanje mišljenja
•    nepotrebno paničarenje

Ljeto je na vratima, a vi se veselite bezbrižnim, ugodnim aktivnostima s dragim osobama, naročito u prva dva dana. Možda ste se odlučili na putovanje, u društvu dinamičnog ljubavnog partnera ili ste vrlo kreativni u planiranju odmora. Sunce se nalaz u polju putovanja, obrazovanja, višeg uma i pravnih poslova do 21., a Merkur do 13., pa su vam takve teme na umu, zajedno s komunikacijama svih vrsta.

Venera daje svoj dobar utjecaj u profesionalnim naporima, ali ne bez izazova (5.-6.), kad nečija ljubomora može stvoriti probleme. I odnosi na radnom mjestu time postaju konfuzniji i udaraju na vaš optimizam. Svejedno, koncentrirajte sa na pisanje, komunikacije i učenje. Merkur ulazi u to polje (13.) uz sjajne i iznenadne financijske vijesti ili trebate brzo reagirati na temelju odlične ideje. Mladi Mjesec isti dan označava početak novog ciklusa u vezanog uz inozemstvo ili putovanja (i obrazovanje). Ovi dani pokreću i mentalne kotačiće u konstruktivnom smjeru u vezi jednog problema koji će vas okupirati do 17.

Vaša Venera prelazi u znak Lava i zonu društvenih aktivnosti (14.), a vi ste neplanirano spremni otvoriti novčanik i više nego što je pametno. Impulzivni ste, a sada nije preporučljivo biti neodgovoran. No šarmom možete postići više, naročito kad su svi pogledi usmjereni na vas. Društveni kontakti i odnosi s važnim ljudima su naglašeni, ali ne bez kreativnih izazova.

Situacija u domu opet donosi probleme (15., 23.), možda jer se previše fokusirate na posao. Komunikacija je opet pregruba za vas, stoga pogledajte što možete učiniti sa svoje strane. Ulazak Sunca u zonu karijere potpuno prebacuje fokus na profesionalne napore, stoga možete očekivati još više sukoba s ukućanima, naročito od 25. do 29. Na to pažnju skreće i Puni Mjesec (28.) kad ćete morati odrediti prioritete. Možda je riječ i o nekom kućnom projektu za koji nemate dovoljno vremena. Naporan rad će ipak proizvesti dobre rezultate na duge staze.

Na radnom mjestu će sredinom mjeseca biti više konfuzije, ogovaranja i nejasnoća, stoga nemojte donositi nikakve važne odluke, jer Neptun kreće u retrogradni hod (18.). Dodatne probleme u kreativnom izražaju stvara i Mars koji retrogradan postaje 26.: sad nije vrijeme za započinjanje novih projekata jer ćete nailaziti na teškoće i odgode. Analizirajte u idućim mjesecima što trebate bolje isplanirati, a naročito ako je vezano uz vaš dom i obitelj.

Povoljni dani: 1., 2., 13., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 2., 5., 6., 7., 8., 9., 14., 15., 16., 18., 23., 26., 27., 28., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

ŠKORPION

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 8. KUĆI. ONA VLADA
•    nekretninama i porezima
•    resursima i štednjom
•    osobnim transakcijama
•    zajedničkim računima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    obnovite svoju vitalnost i zdravlje
•    pokažete snalažljivost
•    povećate imovinu
•    obratite pozornost na račune

TREBATE IZBJEGAVATI
•    prelaženje preko istinske vrijednosti projekata
•    pretjeranu posesivnost i tajnovitost
•    ovisnost u tuđoj velikodušnosti
•    otkrivanje povjerljivih projekata

Dobrohotni Jupiter je u vašem znaku, u sjajnom odnosu s idiličnim Neptunom u polju ljubavi te ljupkom Venerom u zoni putovanja, višeg uma, životne vizije i obrazovanja. Skoro da ne može bolje! Ova predivna energija pomaže božansku ljubav i pustolovine. Prve dane mjeseca karakterizira i obiteljska aktivnost, naročito po pitanju financija. Ipak, problemi se javljaju oko 5., i vraćaju vas u stvarnost i smanjuju ljubavni optimizam ili su djeca predmet povećanih troškova. Kod kuće se morate baviti kreditima i dugovima, što može označavati i odluku u novom ciklusu oko 13., u vrijeme Punog Mjeseca.

Merkur prelazi u znak Raka i spomenuto polje putovanja i obrazovanja, a iznenadni kontakt sa zanimljivom osobom budi vaš interes. Kako taj isti dan Venera ulazi u polje karijere, možda vas privlači osoba na važnom položaju ili se upuštate u strastven kontakt. No, to nije nešto na što možete dugoročno računati.

Nailazite ili pokazujete otpor svom načinu razmišljanja oko 15.: možda ste tvrdi u stavovima i volite samo po svom ili je usvajanje nove materije teže nego što mislite. Novo znanje će vam koristiti ili biti neophodno u daljnjem radu, stoga ćete se morati prilagoditi i dati sve od sebe. To se opet ponavlja 23., kad se od vas traži transformacija uobičajenog pristupa rješavanju stvari. Uz znatne napore, to nije nešto što ne možete savladati. Najbolje se to vidi 19., kad postižete prve dobre rezultate, a vama se vraća samopouzdanje i jasnije vidite svoju budućnost.

Kod kuće može doći do negodovanja zbog posvećenosti poslu oko 21., ali bolje bi bilo da usmjerite strast tamo gdje zaista i pripada. Taj isti dan Sunce prelazi u znak Raka i potpuno prebacuje fokus na obrazovanje i prije spomenute teme, što će biti posebno blisko svim Škorpionkama studenticama koje očekuju ispitni rokovi. Od 25. do kraja mjeseca pokazuje se koliko je velik taj mentalni pritisak, o čemu govori i pojava Punog Mjeseca (28.).

Što se ljubavi tiče, Neptun u petom polju postaje retrogradan (18.), a te dane će karakterizirati sumnje, nejasnoće i konfuzija u vezi emocija, vaših ili tuđih prema vama. Možda se postavlja i pitanje iskrenosti, stoga je najbolje ne donositi nikakve velike odluke i kasnije pričekati da pristignu informacije iz vaše podsvijesti, kako biste znali na čemu ste.

I Mars u polju doma i obitelji kreće u retrogradni hod (26.). Sve inicijative vezane uz kuću sada nailaze na prepreke i odgode. Pazite na nezgode u domu i poduzmite sve mjere opreza kako ne bi došlo do požara i sličnih problema. U iduća četiri mjeseca ćete morati neke stvari napraviti ponovo, nakon pomne analize.

Povoljni dani: 1., 2., 13., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 1., 2., 3., 5., 6., 7., 8., 11., 14., 15., 20., 21., 23., 25., 26., 27., 28., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

STRIJELAC

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 7. KUĆI. ONA VLADA
•    partnerstvom, brakom, timskim radom
•    naporima u važnim savezima
•    promjenom okoline
•    odnosima s javnošću

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    objektivno sagledate stvari
•    birate jake partnere
•    surađujete s drugima
•    poslušate savjete

TREBATE IZBJEGAVATI
•    ugrožavanje svoje slike u javnosti
•    zanemarivanje pozitivnog djelovanja
•    rastajanje s partnerima u lošem tonu
•    svađanje s pretpostavljenima

Gledajte na sjajne aspekte (1.), u kojima sudjeluje i vaš sretni vladar Jupiter, kao na amajliju kojom ulazite u novi mjesec, dok kasnije prolazite one teže trenutke. Povezana polja su ona doma i obitelji te zajedničkih financija, dijeljenih resursa i intimnosti. Produženi vikend provedite s najbližima i učvrstite temelje svoje sigurnosti; to će vam dati psihičku snagu za izazove.
Merkur (do 13.) i Sunce (do 21.) okupiraju vaš sektor partnerstva, poslovnih ili osobnih, što znači da vam neće biti dosadno; s toliko aktivnosti u ovoj zoni, čini vam se da ste na toboganu emocija i interakcija. Srećom, vrlo ste prilagodljivi. Postoji li neka vrsta ljubavnog trokuta ili se osjećate emocionalno rastrgani, ova pitanja će tražiti razrješenje, dok analizirate svoju vezu i razmatrate promjene. No istovremeno gledate i unaprijed. Živahno razmišljanje vam pomaže dok se fokusirate kako poduzeti sljedeći korak prema napredovanju.

Venera u osmom polju intimnosti daje one strastvene užitke, ali pomaže i u financijskim poslovima koje dijelite s drugima. Ovaj planet prelazi u znak Lava i vaše deveto polje putovanja, obrazovanja i dugoročne životne vizije (14.), ali odmah ulazi u nezgodan aspekt s nestabilnim Uranom. Odnosi više vuku na nepažljivost koju biste trebali kontrolirati, a ponovo se javljaju pri sukobu Venere i Marsa (21.); možete li izdržati tu visoku temperaturu? Nastave li se nestabilnosti i uznemirujuće okolnosti, privući će vašu pažnju od 18. do 22. ili kroz strastvenu interakciju 23. i 24. Ono što vas najviše zabrinjava su upravo prihodi i novčani poslovi, a čini vam se da su pred vama samo prepreke. Ovo je mjesec kad ćete morati podmiriti mnoge obaveze, ali svojom snalažljivošću možete naći rješenje. Naravno, možda je riječ o novcu koji ste očekivali (vezano uz poslovne napore), a ishod nije zadovoljavajući.

Fokus se potpuno prebacuje na te teme ulaskom Merkura u osmo polje (13.) te Sunca (21.). Neka dobra radna ideja može se pokazati temeljem za dobru zaradu od 21. do 23., no ipak trebate zadržati kontrolu nad očekivanjem jer se situacija mijenja iz dana u dan. Mars u trećem polju komunikacija pokazuje da se vrlo aktivni u razgovorima, planiranju i prezentacijama, no 26. kreće u retrogradni hod; zaboravite na sve nove inicijative jer ćete nailaziti na odgode i teškoće. U iduća četiri mjeseca analizirajte dosadašnje metode i poradite na učenju novih metoda, naročito s naglaskom na financijski aspekt.

I Neptun postaje retrogradan u polju obitelji, dom i temeljnog osjećaja sigurnosti (18.); tih dana će mnogo toga biti nejasni, konfuzno, a u vama se budi osjećaj nestabilnosti kad gledate ispred sebe. Ne donosite nikakve velike odluke, radije pričekajte da skupite sve važne informacije i zatim odlučite o sljedećim koracima.

Pun Mjesec (28.) i pripadajući aspekti naglašavaju upravo pitanje zarade i novca, vašeg i zajedničkog, a ta situacija može pokazati gdje leži problem i dati vam bolji uvid u put kojim idete.

Povoljni dani: 1., 2., 13., 19., 23.
Izazovni dani: 2., 5., 6., 7., 8., 9., 11., 12., 14., 15., 23., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

JARAC

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 6. KUĆI. ONA VLADA
•    uslugama koje obavljate za druge
•    kolegama i osobama koje ovise o vama
•    pitanjima zaposlenja
•    zdravljem i prehranom

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    ste spremni pomoći i služiti drugima
•    poboljšate tjelesnu kondiciju
•    povećate radnu efikasnost
•    usvojite nove metode

TREBATE IZBJEGAVATI
•    neodgovoran odnos prema obavezama
•    prenaprezanje
•    predrasude prema drugima
•    misliti o sebi kao inferiornoj osobi

Prvi ovomjesečni vikend (produženi!) provedite s najdražom osobom, a komunikacija će biti puna ljubavnih izjava; čini vam se kako imate potpuno isti ciljeve i razmišljanja. Vijesti o dobrim financijskim učincima radnih napora vas dodatno može oraspoložiti. U sektoru rada spojeni su Merkur i Sunce, pa je jasno da ste ipak najviše orijentirani na uspjeh i posao.

No brzo pokazujete i onu svoju tvrdu stranu, naročito u ljubavi; ljubomora i posesivnost mogu samo "ubiti" one lijepe emocije, nikako ih pojačati, kad se sukobe Venera i Pluton (5.-6.). Odjednom više nema one dobre komunikacije, a sumnje zauzimaju mjesto razumijevanju i suradnji.

Merkur ulazi u znak Raka (13.) pa je jasno da su na tapetu razgovori. Taj prvi dan može donijeti novo ljubavno uzbuđenje, prilično neočekivano ili upoznajete osobu koja vas snažno privlači svojim nastupom. Venera prelazi u polje intimnosti i dijeljenih resursa, no pazite na iznenadne troškove (14.-15.). Tvrdi nastup u pregovorima s važnim partnerom stvara probleme (15.), a to se ponavlja i 23.; ne pripazite li, možda to označava i kraj veze. Ipak, nastojte iskoristiti odličnu priliku 19., kad možete graditi na kompromisu.

Zadržite kontrolu pri upravljaju novcem oko 21., jer ste poznati po sabranosti, a ne nekontroliranom ponašanju. Isti dan Sunce ulazi u znak Raka i potpuno prebacuje fokus na važne partnerske saveze. Planetarni aspekti od 25. do kraja mjeseca govore kako i dalje zauzimate vrlo tvrd stav, uz nepotrebnu nesklonost kompromisu. Više elastičnosti bi lakše dovelo do željenog rezultata. Pun Mjesec (28.) baca svjetlo na važno osobno pitanje; što zapravo želite od druge osobe?

Komunikacija je područje na kojem ćete morati poraditi u idućem razdoblju jer Neptun kreće u retrogradni hod u toj zoni (18.). Ideje i stavovi su vam nejasni, konfuzni, stoga nemojte donositi nikakve važne odluke. Pričekajte da se stvari iskristaliziraju, a tad ćete lakše vidjeti u čemu je greška. Više ćete se oslanjati na intuiciju, a ne samo na tvrdo zadane principe.

I Mars u polju prihoda kreće u retrogradni hod (26.), a sve nove inicijative vezane uz novčane projekte bi sada trebalo ostaviti po strani jer ćete samo nailaziti na teškoće i prepreke. Odgodite to za bolja vremena i radije analizirajte što trebate naučiti kako biste poboljšali prihode. Vjerojatno ćete ustanoviti kako je riječ o vašem karakteru i niskoj spremnosti na toleranciju.

Povoljni dani: 1., 13., 19., 20., 23.
Izazovni dani: 1., 2., 3., 5., 6., 8., 11., 12., 14., 15., 16., 21., 23., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

VODENJAK

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 5. KUĆI. ONA VLADA
•    kreativnim talentima, omiljenim aktivnostima
•    druženjem s mladima
•    ljubavnim vezama
•    izvršnim sposobnostima

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    nađete načina za samoizražavanje
•    brinete o interesima bližnjih
•    vidite stvari na nov način
•    koristite svoju maštu

TREBATE IZBJEGAVATI
•    pretjerano bavljenje detaljima
•    poduzimanje nepotrebnog novčanog rizika
•    traženje užitka samo za sebe
•    izazivanje problema s bliskim osobama

Prvi dan mjeseca donosi sjajnu energiju Marsa u vašem znaku s misaonim Merkurom u polju ljubavi, kreativnosti, djece i zabave. I Sunce je tamo, pa je jasno da razmišljate o kreativnim projektima ili vam ljubavni partner govori sve što želite čuti. Isti dan je prisutan odličan aspekt koji povezuje polje karijere, zonu zarade i sektor rada i svakodnevnih obaveza: vaša snažna aktivnost i dobre ideje daju odlične rezultate. No od 5. do 7. već dolazi realnija slika, tek da se ne biste previše opustili. Nečija ljubomora vam može pokvariti raspoloženje na radnom mjestu, iako se ne biste trebali previše osvrtati na to. Više vas može zasmetati nejasna situacija u vezi novca, možda jer projekt na kojem radite nema jasnu sliku troškova.

Prelazak Merkura u polje rada (13.) i istovremena sjajna ideja koju morate odmah implementirati, može pokazati pravi smjer kojim trebate ići. Isti dan i Venera mijenja znak te ulazi u polje partnerstva; to je odlično mjesto za planet ljubavi, iako 14.-15. mogu donijeti razliku u stavovima ili baš uzbudljiv i naelektriziran kontakt. Ipak, držite ponašanje pod kontrolom. Mladi Mjesec (13.) u petom polju označava početak novog projekta ili nove ljubavne veze.

Do prvih prepreka i ograničenja dolazi 15., a na poslu se od vas traži da pazite na svaki detalj. Vi biste radije sve obavljali brzo, no pokazat će se da ta metoda sada ne zadovoljava.  Iskoristite 19., jer tada možete posijati sjeme budućeg uspjeha i napredovanja.
Sunce 21. prelazi u polje rada, a vi se potpuno fokusirate na posao i obaveze. Počnite više razmišljati i o zdravlju, prehrani, vježbanju i radnim navikama, iako će vam taj dan više skrenuti pažnju sukob Venere i Marsa iz polja partnerstva: teško je razaznati je li riječ o ljutnji i svađi li samo pojačanoj strasti. Što god da je u pitanju, pokažite svoj inovativni duh 23. i dajte stabilnost svojim originalnim idejama.

Možda najvažnija stvar je početak retrogradnog hoda Marsa u vašem znaku (26.), kad ćete morati primiriti energiju, ljutnju, neprihvatljivo ponašanje, a možda i zavist. Sve nove osobne inicijative sad trebate staviti na čekanje, dovršavajte samo ono što ste započeli. Niste sigurni ni u partnera, iako trebate dobro vidjeti pretjerujete li. U sljedeća četiri mjeseca dobro analizirajte svoje ponašanje, s naglaskom na podsvijest, rane iz prošlosti i sve što vas stvarno ograničava. Tako ćete znati što trebate mijenjati. Upravo Pun Mjesec (28.) u zoni podsvijesti, skrivenih stvari i psihološkog zdravlja ukazuje na neku povjerljivu temu kojoj morate posvetiti pažnju ili se vaši unutarnji demoni opet bude, čime ste svoj najveći neprijatelj. Planetarni aspekti tih dana su veoma teški, stoga ne reagirajte bez kontrole.

I Neptun u lipnju postaje retrogradan u polju prihoda (18.), a situacija s novcem postaje nejasnija, konfuznija i maglovita. Nemojte donositi nikakve važne odluke u tih tjedan dana. Pričekajte da skupite više informacija, kako biste znali na čemu ste. Oslonite se i na intuiciju i zadržite hladnu glavu. Zadnji dan mjeseca nudi izazov baš u vezi neke odluke prema partneru, a tiče se vaše sigurnosti; ne budite nervozni i pokažite mu koliko vam znači njegova podrška.

Povoljni dani: 1., 5., 13., 19., 23.
Izazovni dani: 2., 3., 5., 6., 9., 14., 15., 16., 21., 23., 25., 26., 27., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.

RIBE

NAGLASAK JE NA VAŠOJ 4. KUĆI. ONA VLADA
•    prekidima dugotrajnih odnosa
•    zajednicom i pitanjima doma
•    uredom i mjestom s kojeg upravljate
•    roditeljima i starijim osobama

NAJVEĆI USPJEH ĆETE POSTIĆI AKO
•    postavite temelje budućeg ostvarenja
•    očuvate harmoniju pod svaku cijenu
•    pripremate teren za buduću korist
•    obavite sve što je na rasporedu

TREBATE IZBJEGAVATI
•    promjene koje ugrožavaju vašu sigurnost
•    krivo vrijeme za sučeljavanja
•    shvaćati sve preosobno
•    naglost

Mjesec započinje zaista predivno: vaš vladar Neptun iz znaka Riba se sjajno druži s ljupkom Venerom u polju ljubavi te Jupiterom u zoni putovanja, višeg uma, obrazovanja i šire životne perspektive. Nadamo se da ovo čitate u zagrljaju posebne osobe na nekom dalekom otoku. Zapravo, ako ste tamo, vjerojatno čitate našu prognozu nakon povratka. A taj povratak može zaista djelovati kao vraćanje u realnost, jer vas situacija kod kuće brzo otrežnjava. Svi imaju nešto za reći, a nezadovoljstvo bi se moglo riješiti kompromisom. I ljubomora ili posesivnost bi mogli biti problem, taman kad ste pomislili da je barem na tom području sve u redu.

Merkur i Sunce djeluju iz te zone (do 13. i 21.) i usmjeravaju fokus na obiteljske teme. U vrijeme Mladog Mjeseca (13.) možda razmišljate o nekom uređenju ili drugom projektu koji je vezan uz dom. Venerin prelazak u polje rada (13.) poboljšava uvjeta na poslu, iako ima i neugodnih komentara; nemojte reagirati i zadržite dobro raspoloženje. To ćete možda nešto teže podnijeti oko 21., stoga čuvajte energiju za pametnije stvari. Istina, možda vam je nešto probudilo strasti ili želite više pažnje. Ipak, imate puno posla, naročito u vezi pisanja, govora i sličnih intelektualnih aktivnosti, stoga su vam potrebni mir i koncentracija.

No kreativni sokovi počinju teći od 21., ulaskom Sunca u polje ljubavi i užitaka. Izrazite se kroz najljepše emocije, zabavu, djecu ili umjetnički izražaj. Odnos s Uranom isti dan donosi snažan osjećaj uzbuđenja, a možda upoznajete i novu osobu, koja zna kako privući vašu pažnju. I Merkur je ovdje od 13., stoga ste vrlo razgovorljivi.

Ipak, javljaju se neslaganja i ograničenja kad otkrivate da ne želite baš iste stvari ili ne možete odvojiti dovoljno kvalitetnog vremena i za prijatelje i za ljubav; netko će se postaviti veoma tvrdo i staviti vas pred izbor. Zadnji dani lipnja i Pun Mjesec (28.) bacaju svjetlo na društveni aspekt i romantičnu situaciju. Morat ćete nekako uskladiti obaveze ili donijeti važu odluku. Ostanite usredotočeni i bez nervoze.

Prava ovomjesečna priča za Ribe je početak retrogradnog hoda vašeg Neptuna (18.). Ovo može donijeti usporenost, konfuziju, nesigurnost i nisku razinu energije. Ne donosite nikakve važne odluke u tom periodu. Pričekajte više informacija iz podsvijesti i zatim se više oslonite na intuiciju, ali ne zaboravite i realne činjenice. Retrogradni Mars (od 26.) upravo govori da trebate analizirati svoju duboku psihologiju; više se odmarajte i ne prepuštajte se brigama, naročito ako se vezane za prošlost.

Povoljni dani: 1., 13., 19., 20., 23.  
Izazovni dani: 1., 2., 5., 6., 7., 12., 16., 18., 21., 23., 26., 27., 29., 30.

Napomena: znate li svoj podznak, uvijek pročitajte i tu prognozu jer vam, ovisno o životnoj dobi, može više odgovarati.