Zvjezdanova prognoza

Lav - godišnji horoskop: Posao će cvjetati, ali u ljubavi bi moglo doći do zahlađenja u odnosima

Sretan ti rođendan, veličanstvena Lavice! Ekspanzivni Jupiter do 28.10. upravo boravi u svojoj zoni putovanja, stranih zemalja, višeg obrazovanja, životne vizije i širenja horizonata, a potom se vraća u Ribe, gdje će ti pomoći u boljem korištenju dijeljenih resursa i financija

profimedia-0482731627.jpg
Foto: Profimedia

Sretan rođendan, posebna i snažna Lavice! Osim što ti Jupiter do 28.10. otvara sva vrata u zoni obrazovanja, životne vizije i širenja horizonata, 20.12. ulazi u Ovna, a tada možeš napredovati u svim poslovima s inozemstvom, unaprijediti svoju akademsku naobrazbu ili proširiti svoj viši um. U sljedećih nekoliko mjeseci, ipak očekuj zastoj zbog većeg broja retrogradnih planeta.

Image

Po čemu su sve Lavovi posebni i što možeš očekivati u području ljubavi, posla i financija u godini pred tobom - provjeri u nastavku.

Po čemu su Lavovi posebni

Rođena si kad se Sunce nalazilo u vatrenom znaku Lava, zbog čega imaš prirodnu potrebu za moći i autoritetom. Iako si uglavnom prijateljski nastrojena i lojalna, znaš biti moćni kralj životinja jedan dan, a umiljata mačkica drugi. Tvoja osobnost privlači mnoge ljude, iako ti ne žele svi pomoći. Budi oprezni kad su u pitanju oni koji žele iskoristiti tvoju velikodušnost i dobre društvene veze. Sjajna sposobnost uvjeravanja omogućava ti uspješno druženje s različitim vrstama ljudi. Uspijevaš u svim poslovima koji ti omogućavaju vodeću ulogu kao i slobodno izražavanje. Sklonija si raditi za sebe ili se baviti slobodnim zanimanjem. Stupaš li u brak, izaberi partnera na kojeg se možeš osloniti, koji je inteligentan, zabavan, strastven i cijeni tvoju velikodušnost. Njeguj svoj duh kroz molitvu, meditaciju, jogu ili inspirativno čitanje.

Image

Rođeni u 1. dekadi (23.7.- 1.8.): Moderni vladar je Sunce, a onaj drevni je bio Saturn. Sunce i Saturn ti daju dostojanstvo, autoritet, toplinu, kreativnost i smisao za privlačenje pažnje. Prirodni si vođa i u stanju si utjecati na sve vrste ljudi. Impulzivna si u ljubavi, lojalan si prijatelj i uzbudljiv ljubavnik, uz pravog partnera. Uživat ćeš u zanimanjima kao što su glumica, političarka ili voditeljica. Ključni pojmovi: ambiciozna, autoritativna, disciplinirana.

Rođeni u 2. dekadi (2.-12.8.): I moderni i drevni vladar ove dekade je Jupiter. Dvostruki utjecaj ove velike i pozitivne energije može biti vrlo sretan za tebe. Kao inteligentni vizionar, sposobna si za plemenita postignuća (i duhovna). Životni stav ti je pozitivan i uvijek očekuješ da se dogodi dobre stvari, a najčešće si u pravu. Ključ tvog uspjeha leži u obrazovanju. Možeš proširiti svoje znanje kroz učenje, čitanje, putovanje i interakciju s mudrim osobama. Ne rasipaj energiju na previše stvari istovremeno. Ključni pojmovi: samopouzdana, ekspanzivna, pustolovna.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.8.): I moderni i drevni vladar ove dekade je Mars. Dvostruka doza marsovske energije čini te hrabrom, poduzetnom, nestrpljivom i pomalo egoističnim. Entuzijastična si i odlučna u započinjanju poslova i njihovom dovršetku. S tako snažnom osobnošću, mogla bi imati problema s glavoboljama ili temperamentom. Budi oprezna pri upravljanju vozilima ili strojevima. Izbjegavaj opasne kvartove i svadljive ili nasilne ljude. Čuvaj glavu, oči i kralježnicu. Ključni pojmovi: poduzetna, dinamična, strastvena.

Pregled po planetama

Jupiter je na početku prognoze u Ovnu, tvojoj zoni putovanja, obrazovanja, životne filozofije i pravnih poslova. Jupiter uvijek djeluje ekspanzivno, a na ovom mjestu govori o prilici za ispunjavanje životnih ideala, širenja horizonata, o putovanjima i duhovnom napretku. U tom periodu će biti i retrogradan, pa moraš procijeniti smisao cilja kojem težiš, kako bi te duboko ispunio. Jupiter se vraća u Ribe (29.10.), pa tada procjenjuješ sve dijeljene resurse, zajedničke financije, ali i emocionalni potporu s važnim partnerom; ovo je prilika za reviziju i kretanje pravim putem. Nakon 20.12., Jupiter ulazi u Ovna na godinu dana i sada imaš otvoren put za unaprjeđenje glavne životne vizije. Posebno dobra vijest je i da će od 16.5. boraviti u tvojoj zoni karijere i životnog napretka, čime ti je otvoren put za profesionalni i javni napredak. Nemoj propustiti ove važne tranzite!

Saturn je i dalje u Vodenjaku i tvojem polju partnerstva, odnosa i veza. Na ovom mjestu, Saturn kristalizira i razjašnjava situaciju u najvažnijem odnosu (npr. braku); postoje li teži problemi, traži se jasna odluka. No, oni temeljno dobro odnosi svladavaju sve prepreke i time veza postaje još čvršća. Ulaziš li sada u vezu, vjerojatno tražiš ozbiljniju ili stariju osobu ili se baviš posljedicama bivše veze, s obzirom da je Saturn u prvih nekoliko mjeseci ove prognoze retrogradan. Sljedeće godine (7.3.2023.), Saturn dolazi u tvoju zonu dijeljenih resursa, financijskih obaveza te emocionalne potpore. Tražit će od tebe novčanu disciplinu, štedljivost, ali može doći do zahlađenja u intimnim odnosima. Ipak, u stanju si razjasniti sve što smeta i postaviti stvari na svoje mjesto.

Uran, Planet probuđenja, i dalje se kreće kroz Bika, tvoje polje profesionalnih aktivnosti i javnog života; ovdje ostaje sedam godina, a sada je na pola puta. Na ovom mjestu može donijeti iznenadne promjene u karijeri, kao što je promjena posla ili čak profesije. Uran zahtijeva čišćenje i razrješenje, pa neki poslovni odnos može doživjeti kraj. Ovaj planet uvijek donosi nagle promjene nabolje ili nagore, stoga je važno biti oprezan i ne ulaziti u veće rizike. Ne reagiraj naglo i nepromišljeno i budi spremna prihvatiti neizbježno. Pristupaj promjenama s mjerom, iako ćeš se ponekad morati snalaziti u trenu.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit i dalje djeluje na maštovitost i idealizam, kao i na bogate snove, ali te ponekad može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni dijeljenih resursa i emocionalne potpore, pa je potrebno zadržati zdravu dozu realizma u novčanim poslovima i ulaganjima, kao i ozbiljnost u izvršenju obaveza. Svoju idealističku stranu možeš pokazati u bliskom emocionalnom odnosu, no pazi da je i drug strana iskrena prema tebi. S obzirom da će ovdje kratko boraviti i sretni Jupiter, možeš ostvariti dobar materijalni učinak ili doživjeti pravu emotivnu idilu. Mogla bi iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog položaja Neptuna. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji.

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, tvoj vladar Mars putuje od Bika do Djevice, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Image

Od početka prognoze – 19.8.: Dok je Mars u Biku, ambicija te tjera na pokazivanje tvojih sposobnosti, u želji za napredovanjem. Pokaži svima koliko možeš postići samostalnim radom.

20.8.-25.3.2023.: Dok je Mars u Blizancima, posvećena si društvenim aktivnostima, a vrijeme je i za druženje s prijateljima i istomišljenicima. Naravno, istovremeno planiraš i ciljeve ili radiš na njihovom ostvarenju. Netko iz kruga poznanika mogao bi te privući. Treba naglasiti da je Mars retrogradan u ovom znaku od 30.10. do 12.1.2023.: nešto nećeš moći postići, što te frustrira, pa nije dobro vrijeme ni za pokretanje novih inicijativa. Sve je usporeno, a okolnosti su takve da moraš pokazati strpljenje. U ovom periodu može biti i nesuglasica s prijateljima. Zadrži mir, a nakon što Mars krene u direktni hod, moći ćeš nastaviti sa planovima.

26.3. – 19.5.: Mars u znaku Raka govori kako se aktivnosti odvijaju iza scene. Postoji opasnost od izlaska na površinu potisnutih frustracija ili da dođe do nekontroliranih ispada. Učini sve što možeš kako bi se više opuštala i odmarala. Sada je dobro malo usporiti ritam. Ovo je prilika da dotakneš i svoju duhovnu stranu; molitva, meditacija, joga, inspirativno čitanje ili povlačenje ti u tome mogu pomoć. Odbaci sve nepotrebno iz podsvijesti, pa ćeš tako rasterećena lakše ostvariti psihički mir. Imaš li želju za ulaskom u tajnu vezu ili nezakonite aktivnosti, postoji vjerojatnost da ćeš biti otkrivena.

20.5. – 9.7.: Mars prolazi kroz Lava, čime ti daje energiju, samopouzdanje i spremnost za nove početke. Sada možeš promovirati svoje sposobnosti ili interese, obavljati privatne poslove ili ostvariti ciljeve u samostalnom radu. Sada možeš promijeniti modni izričaj ili poboljšati svoju sliku u javnosti na neki drugi način, te pristupit novim ljudima ili aktivnostima na drugačiji način. Aktivna si fizički, mentalno, duhovno ili emocionalno. Osobe koje srećeš prvi put vide te kao uzbudljivu, energičnu, napornu, aktivnu, seksi ili agresivnu osobu, ovisno o tvom ponašanju i pristupu. Izbjegavaj sve što izaziva glavobolju, imaš li takvih problema.

10.7. – do kraja prognoze: Dok je Mars u Djevici, tvoje financije i potrošačke navike su u glavnom fokusu. Moguće je da ćeš naići na više ili neočekivane troškove. Ovo je dobro vrijeme za rad na ostvarivanju prihoda, organiziranju računa ili nalaženju novih izvora zarade. Možda ćeš obradovati druge neočekivanim poklonom ili sebi kupiti nove stvari, ali odupri se nagonu za nekontroliranim trošenjem! Do sukoba može doći ne slažeš li se s partnerom oko novca ili vrijednosti.

Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri retrogradna perioda: od 9. do 30.9. 2022., od 29.12. do 18.1. 2023., te od 21.4. do 14.5. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana, a odnose se na tvoje financije, osobne i one dijeljene. Prva je Sunčeva pomrčina u Škorpionu koja se pojavljuje 25.10., a govori o važnoj temi koja se pojavljuje u domu ili je vezana za članove obitelji. Potpuna Mjesečeva pomrčina se pojavljuje u Biku (8.11.), a pitanje karijere i profesionalnog puta zahtijeva tvoju odluku. Sljedeća je Sunčeva pomrčina na zadnjem stupnju Ovna (20.4.2023.) i odnosi se na tvoje više obrazovanje ili stranu zemlju. Konačno, Mjesečeva pomrčina u Škorpionu (5.5.) opet traži odluku u vezi obitelji ili doma.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Ljubav i odnosi

Osoba koja namjerava osvojiti tvoje srce i zadržati te mora poštovati tvoje dostojanstvo i biti stabilan, te držati do zajedničkog ugleda. Ljubav je izvor tvoje kreativne energije, stoga očekuješ da partner ima iste prioritete. Na početku prognoze, planet ljubavi Venera se nalazi u Blizancima, što je tvoja zona prijatelja i društvenih aktivnosti: možeš upoznati nekog veoma zanimljivog pri izlascima ili osoba iz kruga poznanika pokazuje poseban interes za tebe. Venera stiže u zonu skrivenog i tajni (18.7.-10.8.): uživaš u opuštanju nasamo i posvećuješ se sebi, a s dragim uživaš daleko od tuđih očiju. Neke Lavice se možda upuštaju u tajnu vezu ili razmišljaju o nekom iz prošlosti. Boravak ljupke Venere u tvom znaku (11.8.-4.9.) čini te posebno privlačnom, dok zavodnički privlačiš tuđe poglede. Ovo je odličan period za kupnju nove odjeće ili tretman uljepšavanja. Od 29.9. do 22.10., Venera je u Vagi, pa si u kontaktima veoma ugodna i šarmantna, a tako možeš upoznati i privlačnu osobu (ili preko rodbine). Najbolje se osjećaš u krugu obitelji kod kuće (23.10.-15.11.), dok uljepšavaš dom i primaš goste. Najljepše emocije Venera potiče u polju prave ljubavi (16.11.-10.12.), kad možeš naći nekog posebnog ili još više uživati u sadašnjoj vezi! Dok je Venera u Jarcu (11.12.-3.1.2023.), može te privući netko koga upoznaješ preko posla.

Image

Boravak planeta ljubavi u zoni partnerstva je jedan od najboljih položaja ovog planeta (4.-26.1.): tvoj interes za bliska druženja je sada povećan pa trebaš više izlaziti s partnerom ili biti otvorena za ozbiljnu vezu s nekim novim, ako si slobodna. Strastvenim vibracijama ovaj planet zaslađuje intimne odnose (27.1.-20.2.), dok su ti stranci, osobe drugačijeg kulturnog porijekla ili one iz obrazovanja posebno privlačne od 21.2. do 16.3. Osobe na važnim položajima ili od autoriteta bude tvoj interes (17.3.-11.4.). Netko iz kruga poznanika želi biti nešto više (12.4.-7.5.) ili ćeš pri izlascima naići na uzbudljivu osobu. Nakon toga Venera ulazi u tvoju zonu skrivenog (8.5.-5.6.), pa te privlači ulazak u tajni odnos. Od 6.6. do 9.10. Venera ponovo boravi u tvom znaku: blještiš i odašilješ seksi vibracije, a svjetla ljubavi su usmjerena na tebe. Od 23.7. je retrogradna u tvom znaku, pa ćeš propitivati vrijednost ljubavi i novca, a to nije dobro vrijeme za započinjanje nove veze ili investicije.

Novac i posao

Eterični Neptun i dalje povremeno stvara konfuziju u tvojim dijeljenim financijama ili si previše idealistična, pa moraš paziti da ne pretjeraš s maštarijama. Jupiter će ti pomoći u sređivanju tih obaveza od 29.10. do 20.12. nakon što sve dobro procijeniš. Godišnji financijski ciklus ti počinje 22.8., kad Sunce uđe u znak Djevice, a tada je vrijeme za organiziranje računa i planiranje godišnjeg budžeta. Zbog Venere u istom znaku (5.-28.9.), možeš ostvariti neki bonus, dobiti sitne poklone ili se prepustiti šopingu. Novac možeš zaraditi radom od kuće (23.10.-15.11.). Sjajnu i veselu atmosferu i dobre međuljudske odnose Venera donosi na radno mjesto (11.12.-3.1.); kolege i šefovi su ti naklonjeni, pa s puno vedrine obavljaš zadatke. Uvijek ostani u toku kad je riječ o financijskim aktivnostima važnih partnera, a naročito između 3.-18.3., jer tada Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih (zajedničkih) financija. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 20.4. i 21.5., jer tada Sunce u Biku podupire svaki tvoj napor; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Image

Zdravlje

Teški Pluton se i nalazi na samom kraju tvojeg polja zdravlja, a u prethodnim godinama nekim Lavicama (ili onima s tim podznakom), mogao je ukazati na ozbiljne teškoće. Sljedeće godine će se kretati na granici između Jarca i Vodenjaka, pa je važno riješiti eventualne probleme. Saturn može dovesti do zahlađenja u partnerskim odnosima, ali pomaže razjasniti situaciju; od iduće godine, obavljat će isti zadatak u zoni emocionalnog dijeljenja i intimnosti. Marsov boravak u Raku (26.3. 2023.-19.5.) uzburkava tvoju podsvijest pa se moraš čuvati provala nakupljenih frustracija. Trebaš umjereno vježbati, zdravo se hraniti, osigurati sebi puno sna i odmarati se, kao i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad.

Image

MJESEČNE PROGNOZE

KOLOVOZ – Merkur u Djevici (od 4.) pomaže ti u planiranju prihoda i rashoda. Venera ulazi u Lava (11.), pa si odlično raspoložena, puna vedrine, ali i zavodljivih vibracija! Sada možeš kupiti novu odjeću (na popustu!) ili si priuštiti kozmetički tretman. Pun Mjesec u Vodenjaku (12.) kritično naglašava neki problem koji imaš u partnerskom odnosu; nastoj sve riješiti mirno. Mars je od 20. u Blizancima, zbog čega si snažno okrenuta postizanju ciljeva ili više izlaziš i družiš se s dragim prijateljima. Nakon 22., Sunce je u Djevici i sada je novac u prvom planu: ovo je vrijeme za planiranje godišnjeg budžeta. Mladi Mjesec (27.) označava početak novog ciklusa u tim temama; vjerojatno ćeš ustanoviti da neki plan zahtijeva više sredstava nego što možeš odvojiti.

RUJAN – Merkurova prisutnost u Vagi daje impuls komunikacijama, pa se više i krećeš, a ne samo što obavljaš pozive i rješavaš korespondenciju. Venera se nalazi u Djevici (od 4.) i time pomaže u prihodima; primat ćeš komplimente, sitne poklone ili neki bonus. Pun Mjesec (10.), stavlja u prvi plan pitanje financijske obveze i upravljanja dijeljenim resursima ili emocionalni odnos s partnerom. Merkur je od istog dana retrogradan, a već znaš čega se trebaš čuvati: nesporazumi, krivi dogovori, nepažljivo izrečene riječi, problemi s tehnologijom; ako možeš, ne potpisuj važne dokumente i ne kupuj tehničku robu u sljedeća tri tjedna. Vraća se u zonu novca i prihoda (23.), a isti savjet sad vrijedi još više. Čak šest planeta je retrogradno: trebaš pokazati posebnu strpljivost zbog ograničenja i usporavanja aktivnosti. Ulazak Sunca u Vagu (22.) dodatno naglašava važnost komunikacija pa dobro provjeri sve činjenice i podatke. Mladi Mjesec (25.) označava novi ciklus u tim temama.

LISTOPAD – Šest planeta je retrogradno, zbog čega je sve usporeno, a kod tebe izaziva frustracije, no već se 2. Merkur vraća u direktni hod. Venera je u zoni komunikacija i svojoj Vagi, pa možeš zavoditi svojom šarmantnom pojavom! S partnerom vodiš ugodne razgovore, dok dijelite iste stavove; ako je riječ o poslovnim odnosima, nastojiš objasniti svoje ideje, usred veoma napetih odnosa. Pun Mjesec (10.) stavlja fokus na strane zemlje ili obrazovanje. Nakon što Sunce, zajedno sa seksi Venerom, uđe u Škorpiona (23.), sva svjetla su usmjerena na kućne teme: ugodno se osjećaš među najbližima, preuređujete ili primate goste. Jupiter se u retrogradnom hodu vratio u Ribe, zbog čega moraš ponovo analizirati vrijednost ulaganja i stanje svojih dijeljenih financija. Ta tema je povezana s Mladim Mjesecom, koja je istovremeno i pomrčina Sunca (25.): situacija vezana za dom (ili stanovanje) ili obitelj, bit će u žiži zbivanja u idućih šest mjeseci; planetarni aspekti uključuju i Veneru, pa bi sve moglo izaći na dobro, iako ne savršeno. Pazi da sačuvaš psihološki mir i stabilnost. Saturn kreće u direktni hod nakon 23., čime se postupno rješava odnos s partnerom.

STUDENI – Prvih desetak dana i dalje su u fokusu teme doma i obitelji, a vodite puno razgovora, no bitno je uspostaviti i emocionalni sklad, što sad i nije lako. Mars kreće u retrogradni hod (30.10.), pa je veoma važno zadržati strpljivost zbog nedostatka napretka u ostvarivanju planova; u sljedeća dva i pol mjeseca ne postavljaj nove ciljeve. Pun Mjesec (8.) posebno je napet i nezgodan: povezana polja su ona doma i karijere, a tu je i važan partnerski odnos. Ovo je istovremeno i pomrčina Mjeseca, pa je njen značaj veći i proteže se na šest mjeseci od pojave, a u glavnom fokusu je možda i promjena profesionalnog puta, bilo zbog problema u partnerstvu (privatnom ili poslovnom) ili situacije kod kuće, a sve može doći sasvim iznenada, pod utjecajem emocionalne odluke. Od 15. do 18. pokazuje se da tvoji napori donose rješenja kod kuće, iako retrogradni Mars i dalje stvara neke teškoće u planovima. Venera ulazi u Strijelca (16.) i donosi vedrinu u ljubavni odnos ili nalaziš nekog novog (ako si slobodna). Dan kasnije tu je i Merkur, koji donosi puno ugodnih razgovora. Nakon što im se pridruži i Sunce (21.), potpuno se okrećeš temama uživanja, ljubavi i zabave.

PROSINAC – Prvih tjedan dana uživaš u zabavama i ljubavi, ali pazi da ne potrošiš previše. Venera dolazi u Jarca (11. ) i tvoju zonu rada i zdravlja, pa se veseliš s kolegama u ovom prazničnom mjesecu, a i šefovi su ti naklonjeni. Pun Mjesec (8.) u spoju je s retrogradnim Marsom: manje ti se radi, a više izlazi s prijateljima. Merkur je u Jarcu, zbog čega moraš ostati koncentrirana na svaki detalj na poslu. Oko 21., sjajni planetarni aspekti govore o radnom uspjehu, koji ti može pomoći u napredovanju. Taj dan i Sunce ulazi u Jarca, pa se potpuno okrećeš obavezama. Jupiter prelazi u Ovna (20.) na godinu dana i svojim ekspanzivnim utjecajem omogućit će ti unaprjeđenje tvoje životne vizije, a možda je se povezano s inozemstvom ili odlaziš na put.

SIJEČANJ 2023. – Novu godinu započinješ u pozitivnom ozračju, a posao i profesionalne aktivnosti su ti sjajno aspektirani. Za Punog Mjeseca (6.), osjećaš potrebu za psihološkim opuštanjem i zasluženim odmorom. Venera je u Vodenjaku (4.-26.1.), a kako je zona partnerstva pravo mjesto za planet ljubavi, uživaj s dragom osobom ili, ako si slobodna, izađi i prepusti se upoznavanju s interesentima. Upravo o tome govori aspekt Venere i Marsa (8.), kad pri druženju s prijateljima netko potiče sve tvoje strasti. Kreni s ostvarenjem ciljeva i planova, na što si čekala dva i pol mjeseca, nakon što Mars završi retrogradni hod (12.). Sunce ulazi u Vodenjaka (20.), stoga se potpuno okrećeš najvažnijim partnerskim odnosima, što nagovještava i Mladi Mjesec (22.). Venera u suradnji sa Saturnom govori o stabilnim temeljima veze (ili braka); isto vrijedi i za poslovni odnos. Snažan aspekt Sunca i Marsa (30.) podržava zajednički rad, uz puno snage i samouvjerenosti, naročito u timskom radu. Venera je u Ribama (od 27.), pa zaslađuje intimne odnose i rješava te financijskih obaveza.

VELJAČA – Tvoje potrebe i želje su u prvom planu za vrijeme Punog Mjeseca u Lavu (6.), nakon što si se u prethodna dva tjedna više bavila partnerom. Oko 4., netko na poslu vrši snažan pritisak na tebe. Podršku ti daju Sunce i Mars, pa opet možeš pokazati svoje sposobnosti u ostvarenju zacrtanog. Sunce prelazi u Ribe i posvećuješ se rješavanju financijskih obaveza i zajedničkim resursima. Mladi Mjesec (20.) označava početak novog ciklusa u toj temi. Venera se pridružuje Jupiteru u Ovnu, pa je ovo sjajan period za putovanja, poslovanje sa stranim zemljama, obrazovanje i rad na ostvarenju životne vizije.

OŽUJAK – Prvi dan ožujka označava fantastičan spoj Venere i Jupitera u Ovnu, stoga uživaj u ljubavi, sreći, uspjehu i optimizmu! Merkur ulazi u Ribe (3.), pa možeš analizirati svoje i partnerove financije. Pun Mjesec (7.) skreće pažnju na neki važan trošak. Isti dan i Saturn ulazi u tvoju zonu zajedničkih, dijeljenih resursa i financija te emocionalne potpore, pa ćeš u sljedeće dvije i pol godine morati pokazati štedljivost i kloniti se lakomislenih investicija. U danima oko 15., baš te konfuzija i nedostatak racionalnog promišljanja mogu navesti na donošenje pogrešne odluke. Sunce ulazi u Ovna (21.), stoga se bacaš na obrazovne aktivnosti ili razmišljaš o putovanju; tu je i Merkur, koji pomaže poslove i komunikaciju s inozemstvom. Mladi Mjesec (21.) najbolji je dan za početak novog ciklusa u tim temama.

TRAVANJ –Spoj Venere i Urana u Biku (1.) može donijeti neku iznenadnu dobru vijest u vezi profesije ili te opčinjava neka osoba od autoriteta; Marsov ulazak u Raka i aspekt sa Saturnom govori kako radom iza scene možeš staviti svoje resurse i dijeljene financije na čvrste temelje. Merkur dolazi u Bika pa planiraš poslovne projekte ili pregovaraš s pretpostavljenima. Pun Mjesec (6.) može označavati da moraš na neki kraći put ili te treba netko od bliske rodbine. Nakon što Sunce uđe u Bika (20.), potpuno se okrećeš profesionalnim aktivnostima, pa sada možeš svima pokazati svoje jedinstvene sposobnosti. Moraš znati da je Merkur retrogradan, stoga može doći do nesporazuma pri planiranju; provjeri dobro svaki važan detalj. Plutonov ulazak u zonu partnerstva važan je događaj jer ovaj planet mijenja znak nakon jako puno godina: ovdje će označiti završetak jednog partnerskog ciklusa ili njegovu transformaciju; nečemu je došao kraj, barem u ovom obliku.

SVIBANJ –Nakon što uđe u Raka (8.), Venera ti daje priliku da se posvetiš njegovanju svog duha, uma i tijela. Neke Lavice može privlačiti tajni odnos ili razmišljaju o nekom iz prošlosti. Obitelj traži da posvetiš vremena i njima, a ne samo poslu u vrijeme Punog Mjeseca (5.). Jupiterov ulazak u zonu karijere (16.) pruža ti sjajne prilike za napredovanje na životnom putu. Za Mladog Mjeseca (19.), započinješ novi ciklus u profesionalnim aktivnostima. Nakon što Sunce uđe u Blizance (21.), okrećeš se ostvarivanju planova i ciljeva, ali više sudjeluješ i u društvenim aktivnostima, te se nalaziš s dragim prijateljima. Tih dana ambicija ti je veoma jaka, puna si energije zbog ulaska Marsa u Lava, ali dolazi do sukoba u jednom važnom odnosu.

LIPANJ – Prvi dani upozoravaju na probleme zbog tvojeg smjera u karijeri (promjene?), s čime nisu baš svi zadovoljni, a možda je riječ o članovima obitelji. Neki ciljevi ovise o financijskim obavezama i investicijama, a sad su okolnosti malo nezgodne. Spoj Merkura i Urana (4.) donosi neočekivanu vijest, iznenadnu ideju ili naglu odluku u vezi posla. Kreativni projekt dolazi do kulminacije u vrijeme Punog Mjeseca (4.) ili ljubavni partner traži malo više pažnje i za sebe. Od 5. je Venera u tvom znaku pa ti se vraća želja za emocionalnim užitkom, a sada možeš otići i na kozmetički tretman ili kupiti novu garderobu. Šarmantna si i zavodljiva, što ti svi daju do znanja. Mladi Mjesec (17.) donosi početak novog plana. Nakon što Sunce uđe u Raka, energija ti je na nešto nižoj razini, iako te Mars u Lavu i dalje drži pod visokim naponom. Ipak, nađi vremena i za odmor.

SRPANJ – Odlično rješenje možeš naći razmišljajući nasamo (ili u snu), a vezano je uz dijeljene resurse i financijske obveze (1.). Pun Mjesec (3.) traži od tebe više fizičkog odmora ili trebaš posvetiti pozornost nekom zdravstvenom pitanju. Zahvaljujući Marsu i Veneri u Lavu, puna si seksualne želje i strasti, no vezana je i za tvoje profesionalne ambicije, pa moraš naći mjeru. Srećonoša Jupiter ti pomaže u napredovanju, no nemoj zbog toga dignuti nos. Mars prelazi u Djevicu (10.) pa imaš veliku financijsku aktivnost: troškovi mogu biti veći, ali u prilici si naći i nove izvore prihoda. Analiziraj sve što si napravila u prethodnih godinu dana i smišljaj nove poteze. Mladi Mjesec (17.), označava početak faze u kojoj se možeš psihološki odmoriti i pripremati za novi godišnji ciklus. Od 11., Merkur je u tvom znaku i logično je da najviše razmišljaš o sebi. Kad mu se pridruži i Sunce (23.), osjećaš kako su ti baterije u potpunosti napunjene: ovo je tvoje doba i možeš nastaviti svoj napredak s puno samopouzdanja! Venera postaje retrogradna u Lavu (23.) pa ćeš u sljedećih 40 dana procjenjivati osobne vrijednosti u novcu i ljubavi). Pametnim odlukama omogućit ćeš svoj osobni i profesionalni rast!