Lav - godišnji horoskop 23.7. 2020. – 23.7. 2021.

Kao Lavica, članica si zodijačke kraljevske obitelji. Ponosna i strastvena, posjeduješ veliku privlačnost, hrabrost i integritet

Lav - godišnji horoskop 23.7. 2020. – 23.7. 2021.

Sretan rođendan, kraljevske Lavice! Nakon što će dati svoj pozitivan utjecaj u zoni rada i zdravlja, sretni Jupiter ulazi u zonu partnerstva početkom prosinca, zajedno s ozbiljnim i discipliniranim Saturnom. Ovo može označavati ulazak u ozbiljnu vezu s pravom osobom, možda i brak. Nastoj iskoristiti sjajan utjecaj  Jupitera za ostvarenje barem jednog važnog cilja u bilo kojoj vrsti partnerskih odnosa u sljedećoj godini, iako će oni poslovni imati svojih izazova.

Po čemu su Lavovi posebni

Kao Lavica, članica si zodijačke kraljevske obitelji. Tvojim znakom vlada Sunce, koje je glavni pokretač života i kreacije. Lavovi svoje sposobnosti pokazuju na položajima moći i autoriteta. Oni su pravi vođe, poštovani od strane kolega. Kao ponosna i strastvena Lavica, posjeduješ veliku privlačnost, hrabrost i integritet. Preuzimaš glavnu ulogu u kriznim situacijama i predvodiš ostale do pobjede. U svom najboljem izdanju, možeš biti velikodušna, neovisna i kreativna. U onim lošim danima, pokazuješ sklonost šefovanju ili shvaćaš stvari previše osobno. Odlučiš li se za brak, izaberi partnera koji je strastven, odan, dobro zaposlen i zna te cijeniti.

Rođeni u 1. dekadi (23.7.-1.8.): Moderni vladar ove dekade je Sunce, a onaj drevni je Saturn. Ova dva nebeska tijela daju ti dostojanstvo, autoritet, umjetničke sposobnosti i talent za privlačenje pažnje. Impulzivna si u ljubavi, strastven ljubavnik i lojalan prijatelj. Put do uspjeha pronaći ćeš kroz predvodništvo i kreativni samoizražaj. Kao prirodni vođa, inspiracija si mnogima. Ključni pojmovi: ambiciozna, disciplinirana, autoritativna.

Rođeni u 2. dekadi (2.-12.8.): I moderni i drevni vladar vam je Jupiter. Ovaj dvostruki utjecaj Jupitera može biti izrazito sretan za tebe. Inteligentan si vizionar i sposobna za plemenita djela i velikodušnost. Karakterizira te veliki ponos i uvijek čuvaš svoje dostojanstvo. Društveni položaj i slika u javnosti su ti veoma važni. Analiziraš probleme i određuješ što treba učiniti da bi ih riješila. Važno je da ostaneš fokusirana na jedan zadatak prije prelaska na drugi. Ključni pojmovi: ekspanzivna, znatiželjna, prijateljska.

Rođeni u 3. dekadi (13.-22.8.): Moderni vladar, kao i onaj drevni je Mars. dvostruka doza energije ovog planeta čini te hrabrom, impulzivnom, vatrenom i aktivnom. Posjeduješ snagu, izdržljivost i entuzijazam za dovršavanje svakog preuzetog posla. S tako silovitom osobnosti, mogla bi imati problema s temperamentom ili glavoboljama. Ako tvoj natalni Mars stoji u napetim aspektima prema Suncu, Mjesecu ili Uranu, možeš biti sklona nezgodama. Potreban ti je dom izgrađen na temeljima ljubavi, kako bi bila sretna. Ove godine, jačaj svoje odnose i saveze. Ključni pojmovi: zapaljiva, pustolovna, energična.

Pregled po planetama

Jupiter i Pluton sporo napreduju u znaku Jarca, a ovu prognozu započinju u retrogradnom hodu u tvojoj zoni rada, svakodnevnih obaveza i zdravlja. Do rujna trebaš naći prave vrijednosti u odnosima s kolegama i radnim zadacima. Transformiraj dosadašnji način razmišljanja i shvaćanja posla, pa ćeš svoju osobnu evoluciju dočekati na višoj razini. U prosincu Jupiter ulazi u tvoju zonu partnerstva i najvažnijih veza (osobnih ili poslovnih), stoga u tom području očekuj povoljne prilike za upoznavanje prave osobe, a jednogodišnji period je povoljan i za brak. Drugi će biti spremni pomoći ti na razne načine, kao i ti njima.

Saturn je trenutno također u retrogradnom hodu u Jarcu. Ovaj tranzit ti daje priliku hladno analizirati radno mjesto i obaveze, a vjerojatno (s obzirom na situaciju) moraš biti zadovoljna s manjim obimom u rezultatima. Vjerojatno treba riješiti neka zaostala i otvorena pitanja, stoga će oni stabilni odnosi izdržati ovaj izazov. Također, imaš li nekih kroničnih zdravstvenih problema, bilo bi dobro pozabaviti se njima i slušati savjete liječnika. Važno je reći da u zonu partnerstva u prosincu Saturn ulazi zajedno s blagotvornim Jupiterom, pa ti se pružaju prilike za stvaranje stabilne i dugotrajne veze.

Uran, Planet probuđenja, kreće se kroz Bika i tvoju zonu karijere, profesionalnih postignuća, životnog napretka i javnog života. Možeš iznenada naići na priliku za novi posao, promijeniti karijeru, ali pri lošim tranzitima imati i neočekivane probleme s ambicijama. Doživjet ćeš promjene, nabolje ili nagore, u ostvarenju svojih postignuća i ciljeva.

Neptun, planet duhovnosti, iluzije i razbijanja iluzija, nalazi se u Ribama do 2025. Ovaj tranzit može pojačati tvoju maštovitost i intuiciju, ali te također može i zbunjivati. Neptun se nalazi u tvojoj zoni dijeljenih financija i zajedničkih resursa, pa je potrebno unijeti više realizma u financijske poslove koje dijeliš s drugima. Također, ovo je i zona emocionalnog dijeljenja, stoga ti je važno spajanje na duhovnoj razini. Organizirana religija možda ima veći značaj u tvom životu. S prijateljima ćeš dijeliti bliskost, duhovnost, idealizam, suosjećajnost ili konfuziju. Ipak, najvjerojatnije ćeš iskusiti i pozitivnu i negativnu stranu ovog tranzita. Neki ljudi na koje nailaziš će te inspirirati, drugi te mogu zbuniti, prevariti ili razočarati. Ulazi li tranzitni Neptun u izazovne aspekte s bilo kojim od natalnih planeta, može doći do problema. Što god da se dogodi, moraš čvrsto ostati s nogama na zemlji. Nemoj se previše žrtvovati i izbjegavaj služiti nekome kao oslonac prema uspjehu!

Mars predstavlja energiju, akciju i hrabrost. Za vrijeme prolaska kroz tvoj horoskop, ovaj planet te potiče na aktivnost, suočavanje s problemima te upućuje da želje pretvoriš u stvarnost. U sljedećih godinu dana, Mars putuje od Ovna do Lava, naglašavajući različita područja tvog života. Povećaj šanse za uspjeh poduzimajući odgovarajuće korake u vrijeme kad Mars podupire tvoje napore.

Od početka prognoze do 5.1. 2021.: Mars je sada u svom znaku Ovna, pa si aktivna u pitanjima obrazovanja i rada na dugoročnoj životnoj viziji. Ovo je i polje putovanja i poslova s inozemstvom, pa ćeš imati i kontakte s ljudima koji žive daleko. Nažalost, Mars će ovdje biti i retrogradan, stoga očekuj i frustracije i prepreke u spomenutim temama.
6.1. – 2.3.: Dok je Mars u Biku, aktivna si na profesionalnom planu i nastojiš energično pokazati za što si sve sposobna samostalnim radom. Poštuj autoritete i ne ulazi u sukobe s njima, već koristi talente kako bi obavila posao u roku. Uran se nalazi u istoj zoni, pa trebaš iskoristiti dobre ideje za poslovni napredak, ali pazi na impulzivnost; ne budi preagresivna.
3.3. – 23.4.: Marsa u Blizancima ti čini željnom druženja s prijateljima, zbog čega ćeš više i izlaziti. Također, možeš raditi na određivanju i aktivnom ostvarenju svojih ciljeva. Povoljno je aspektiran timski rad, stoga nije pametno raditi nasamo. I dalje imaš svoje osobne zahtjeve, ali ih treba koordinirati s tuđima.
24.4.– 10.6. Zbog Marsa u Raku možeš planirati svoje sljedeće poteze ili obavljati povjerljiva istraživanja, kao i druge aktivnosti koje voliš raditi nasamo. Možda znaš nekoga tko je bolestan ili u nekoj vrsti izolacije. Ulaziš li u tajnu ljubavnu vezu ili činiš bilo što nezakonito ili sramotno, može se dogoditi da sve postane javna stvar. Ovaj period može iznijeti na površinu brojne frustracije, potisnutu ljutnju ili neka ograničenja na koja ne možeš utjecati. Odmaraj se što više.
11.6.– do kraja prognoze: Mars u Lavu podiže ti razinu energije pa je trebaš pravilno usmjeriti u izvršenje svojih planova. Puna si snage, ali nemoj biti naporna u odnosima s drugima. Tvoja seksualna strana je sada izraženija, a apetiti su pojačani. Fokusiraj se na obavljanje jednog po jednog zadatka i pokaži osjetljivost prema potrebama bližnjih. Srpanj 2021. je odličan mjesec za ljubav i seks, jer će se u Lavu nalaziti i Venera.


Svi planeti, osim Sunca i Mjeseca, u određenim periodima naizgled zastaju i kreću prividno unatrag (gledano sa Zemlje), što nazivamo retrogradnim hodom. Tada u projektima ili odnosima može doći do zastoja. Pojavljuju se teškoće i zakašnjenja. Stvari se opet pokreću nakon što planet krene u direktni hod. Ove periode možeš iskoristiti za odmor, analizu posla, promišljanje o važnim pitanjima, pripremu za buduće poslove ili skupljanje snage za dane ispred vas. Pokazalo se kako retrogradni periodi Merkura ukazuju na više problema u svakodnevnom životu od ostalih planeta.

Merkur će u sljedećih godinu dana imati tri perioda kada, gledajući s našeg planeta, prividno ide unatrag, što se naziva retrogradnim kretanjem. Pojavljuju se od 13.10. do 3.11, a u 2021. od 30.1. do 20.2., te od 31.5. do 21.6. Ova razdoblja vrijede za sve znakove, a karakteriziraju ih problemi i poremećaji u komunikacijama, kao i odgode i promjene planova putovanja. Također, uputno je izbjegavati nabavu razne tehničke opreme. U ovim je periodima povećana opasnost gubitka podataka i problema s računalima i elektronikom. Nastoj biti jasna kad govoriš ili pišeš, kako bi smanjila mogućnost nesporazuma u ovim periodima. Ne planiraj potpisivanje ugovora ili važnih dokumenata; u suprotnom, vrlo vjerojatno će kasnije doći do problema, nesuglasica ili odgoda.

Eklipse (pomrčine): Eklipse naglašavaju sferu života koja je naročito važna u vrijeme njenog događanja i još 6-12 mjeseci nakon nje. Njen učinak je najjači u vrijeme kad se dešava; zatim joj utjecaj slabi sve dok ne dođe do sljedeće eklipse iste vrste. Pojavit će se četiri eklipse u idućih godinu dana. Prva je Mjesečeva pomrčina u Blizancima (30.11.), a od tebe traži nekog važnog cilja ili odnosa s prijateljem. Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.12.), naglašava ljubavno ili kreativno pitanje ili nešto u vezi djece. U Strijelcu će se pojaviti i Mjesečeva pomrčina (26.5. 2021.) koja ponavlja iste teme. Konačno, Sunčeva pomrčina u Blizancima (10.6.) donosi nekog novog prijatelja u tvoj život ili postavljaš važan cilj za sljedeći period.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje potraži na sljedećoj stranici.

Prognoze za ljubav, novac i posao te zdravlje

Ljubav i odnosi

Svatko tko želi dobiti tvoju ljubav i vjernost mora i sam biti lojalan i ponašati se dostojanstveno, naročito u javnosti. Od 6.9. do 2.10. Venera, planet ljubavi, boravi u tvom znaku i čini te posebno šarmantnom i privlačnom, a tvoj šarm svi primjećuju. Slično je i od 29.10. do 20.11., kad možeš upoznati nekoga preko rodbine ili imati bolje odnose sa susjedima, kroz ugodnu komunikaciju. Više topline i ljubavi naći ćeš u domu od 21.11. do 16.12., a Venera uljepšava zonu ljubavi 17.12.-8.1., pa možeš uživati u najljepšim emocijama u prazničnoj atmosferi. Nekoga bi mogla upoznati preko posla (9.-31.1.), nakon čega planet ljubavi ulazi u sektor veza i odnosa, gdje te do 25.2. upućuje na više izlazaka s partnerom ili dragom osobom; to je i prilika za upoznavanje prave osobe. Od 6. do 21.3., Venera zaslađuje intimne odnose, a posebno su ti privlačni stranci ili osobe iz obrazovanja (do 14.4.). Može ti se svidjeti netko od šefova ili osoba na važnim položajima (15.4.-8.5.) ili osoba iz kruga prijatelja želi biti i nešto više (9.5.-1.6.). Privlači te ulazak u tajnu vezu ili se s partnerom želiš prepustiti nježnostima daleko od svačijih pogleda (2.-26.6.). Venera se potom vraća u tvoj znak, zbog čega si puna vedrine, sjajiš posebnim vibracijama i željna si dati i primati ljubav.

Novac i posao

Čak i ako nisi na poziciji šefa, uvijek pokazuješ da možeš više i lako se izboriš za ulogu vođe tima, zbog čega te pretpostavljeni posebno cijene; samo pazi da ne izazoveš ljubomoru kolega. Godišnji financijski ciklus ti počinje 23.8., kad Sunce uđe u znak Djevice, što je odlično vrijeme za organiziranje računa i rad na budžetu. Od 3. do 27.10., Venera u zoni prihoda donosi priliku za bolju zaradu, neki bonus, poklon i kupovinu na sniženjima. Novac možeš zaraditi radom od kuće između 21.11.-15.12., dok Venera posjećuje tvoju zonu doma i obitelji. Uvijek se informiraj o stanju partnerovih financijskih aktivnosti, ali naročito između 16. 3. i 4.4., kad Merkur posjećuje tvoj sektor dijeljenih financija. To je i dobro vrijeme za sređivanje svih financijskih obaveza. Napredovati u svojoj profesiji možeš između 20.4. i 20.5. jer tada Sunce u Biku podupire tvoje napore; fokusiraj se na uspješno dovršavanje poslova koji pokazuju tvoje jedinstvene sposobnosti.

Zdravlje

Do početka prosinca, Saturn upozorava na teže izvršavanje radnih zadataka, ali i na moguće probleme, imaš li kakve kronične bolesti. Osjetiš li tegobe, obrati se liječniku i obavi potrebne pretrage. Odbaci sve nazdrave navike i prilagodi obveze svojim mogućnostima. Trebaš redovitu i umjerenu vježbu, zdravu prehranu i miran dom gdje se osjećaš ugodno i sigurno. Nemoj pretjerivati ni s kojom aktivnošću, a to uključuje i rad. Ulazak Marsa u tvoj znak (11.6.2021.) te čini veoma aktivnom i punom energije, pa se možeš okrenuti i sportskim aktivnostima; sada su ti povećani i fizički apetiti. Meditacija i druge tehnike opuštanja mogu biti od velike pomoći, osjetiš li se nemirnom u prethodnom periodu (23.4.-10.6.); Mars u zoni podsvijesti može na površinu izvući potisnute frustracije.

Mjesečne prognoze

KOLOVOZ – Dok Sunce osvjetljava znak Lava, sjajiš posebnim sjajem; ovo je tvoj mjesec pa se prepusti uživanjima. Merkur je u istom znaku (4.-18.), što je odlično vrijeme za smišljanje dobrih ideja i ugodnu komunikaciju koja pokazuje tvoju najbolju stranu. Pun Mjesec u Vodenjaku (3.), traži da posvetiš pažnji u partneru, osjeti li se zapostavljenim. Ako si umorna ovaj mjesec, možda je to zbog toga što je nekoliko planeta retrogradno; pokaži strpljivost zbog sporog razvoja događaja. Venera u Raku (7.8.-5.9.) može ukazivati na želju za ulaskom u tajnu vezu ili se prepuštaš ljubavnim čarima daleko od svačijih pogleda! Ovo je odličan mjesec za putovanja! Mladi Mjesec (18.), donosi početak novog osobnog ciklusa.

RUJAN – Postoji neko pitanje koje moraš riješiti u vezi dijeljenih resursa i financijskih obaveza oko Punog Mjeseca u Ribama (2.). Nakon što Merkur uđe u Vagu (5.), a Venera u Lava (6.), jačaju komunikacije, a u razgovorima pokazuješ sav svoj šarm, zbog čega je moguće i da netko pokaže poseban interes za tebe. Svejedno, možeš se suočiti s problemima u poslovima s inozemstvom ili obrazovanjem, nakon što Mars krene u retrogradni hod (9.); bude se frustracije zbog prepreka, pa je važno analizirati životne planove. Nakon što Jupiter krene u direktni hod u Jarcu (12.), popravlja se situacija u radnoj okolini. Mladi Mjesec u Djevici (17.), pokreće nove ideje u vezi prihoda i zarade. Nakon što Sunce uđe u Vagu (22.), fokus se dodatno usmjerava prema komunikacijama, učenju, odnosima s bliskom rodbinom i kraćim putovanjima. Merkur ulazi u Škorpiona (27.), pa je vrijeme ispunjeno razgovorima s ukućanima. Pazi što i kako govoriš i ne budi nagla.

LISTOPAD – Sada moraš biti veoma strpljiva, jer je čak pet planeta retrogradno u različito doba mjeseca, a to zahtjeva fleksibilno razmišljanje. Ovomjesečni prvi Puni Mjesec (1.), traži rješavanje nekog problema u vezi obrazovanja, inozemstva ili životnog puta. Venera u Djevici (2.-26.) donosi odlične prilike za povećanje zarade, neki bonus ili kupnju na sniženjima; možda ćeš primiti manji poklon. Mladi Mjesec u Vagi (16.), označava novi ideju ili pohađaš tečaj koji će povećati tvoje vještine. Planiraš li važne razgovore jedan-na-jedan, obavi ih prije nego Merkur krene u retrogradni hod (14.10.-3.11.), jer nakon toga moraš paziti na nesporazume. Odnosi u dom i članovi obitelji su u fokusu nakon što Sunce uđe u Škorpiona (22.). Pun Mjesec u Biku (31.) stavlja u fokus važan poslovni cilj ili predstavlja kulminaciju profesionalnog projekta.

STUDENI – S retrogradnim Marsom u zoni odnosa s inozemstvom, putovanja, obrazovanja i životne perspektive, vjerojatno si veoma frustrirana jer ne možeš puno postići; nastoj tu negativnu energiju otpuštati polako i više se odmarati. Nova faza u domu započinje oko 15., u vrijeme Mladog Mjeseca u Škorpionu. Trebaš li napraviti neke promjene, učini to sada! Život je pomalo čudan u prva tri tjedna studenog, dok Sunce u Škorpionu zahtjeva veliku posvećenost obitelji i kućnim poslovima. Nakon što Sunce uđe u Strijelca (21.), pažnja se prebacuje na ljubav, kreativne napore i odnose s djecom. U sljedeća četiri tjedna, imaš priliku više uživati i zabavljati se. U šest mjeseci nakon pomrčine Mjeseca u Blizancima (30.), posveti se i odnosima s prijateljima i najvažnijim ciljevima.

PROSINAC – Mars je krenuo u direktni hod u Ovnu, pa sada rješavaj sve ono što te mučilo; polako i postupno, uz puno samokontrole i usmjerenog napora, obavi sve što je bilo u zastoju. Uzbudljiva nova faza u životu započinje 17., kad Saturn ulazi u Vodenjaka (ostaje do sredine ožujka 2023.). Jupiter ulazi u isti znak (19.), gdje ostaje do sredine svibnja 2021. Ovaj dvostruki tranzit Jupitera i Saturna dešava se svakih 20 godina, stoga ga iskoristi na najbolji način u području partnerstva i najvažnijih odnosa! Imat ćeš brojne povoljne prilike za pronalaženje prave osobe ili ulazak u dugotrajan, predani odnos (brak?). Sunčeva pomrčina u Strijelcu (14.) nagovještava kako će pitanje ljubavi, kreativnog izražavanje ili djece biti veoma važno u sljedećih šest mjeseci. Postaviš li sve na svoje mjesto, riješit ćeš puno toga na dugi rok!

SIJEČANJ 2021. – Dok se Sunce i Merkur, u društvu s Plutonom, kreću kroz znak Jarca u prvom tjednu mjeseca, možeš rješavati radne obaveze i pregovarati sa šefovima; budi realistična. Sad možeš pokazati svoje jedinstvene sposobnosti konstruktivnog razmišljanja i djelovanja. Fokusiraj se na stabilnost i donesi praktične odluke. Nemoj davati velika obećanja ili preuzimati nove obaveze; već imaš dovoljno toga za napraviti. Od drugog tjedna, Mars je u Biku pa ćeš aktivno raditi na ostvarenju ciljeva u karijeri i profesionalnim obavezama. Ipak, sukobljava se s planetima u zoni odnosa, stoga moraš uložiti velike napore kako ne bi došlo do sukoba, posebno s autoritetima na poslu. Pokušaj ih izbjeći, jer to može ugroziti stabilnost. Nakon što Sunce uđe u Vodenjaka (19.), analiziraj poslove u vezi tih tema. Odluči koji tvoj sljedeći potez treba biti, a zatim kreni prema ostvarenju ciljeva.

VELJAČA – Partnerski odnosi su i dalje u glavnom fokusu, dok Sunce i Merkur prolaze kroz Vodenjaka. Sa sretnim Jupiterom i ozbiljnim Saturnom na svojoj strani, možeš postići nevjerojatne stvari i unijeti više stabilnosti, ali uz velike napore. Ako si radila sve u skladu s godinama i životnom ulogom, nalaziš se na dobrom mjestu u emocionalnom smislu. Ne zaboravi da grupa planeta u toj zoni ulazi u veoma izazovne aspekte s Marsom i Uranom u polju osobnih ciljeva i prijatelja: ovo je najzahtjevniji period u godišnjoj prognozi; moraš biti veoma oprezna. Mladi Mjesec u Vodenjaku (11.) označava početak novog ciklusa u odnosima. S Marsom u Biku cijeli mjesec, pokaži kako znaš usmjeriti energiju za pokazivanje svojih jedinstvenih sposobnosti.

OŽUJAK – S Marsom u zoni prijateljstva i najvažnijih planova i ciljeva (od 3.), možeš svoju energiju usmjeriti na ostvarenje zacrtanog, možda uz pomoć bliske osobe ili u timskom radu. Sunce provodi prvih devetnaest dana u tvojoj 8. astrološkoj kući; Venera je ovdje do 20., a Neptun nastavlja polako napredovati u istom sektoru. Ovo je odlično vrijeme za rješavanje financijskih obaveza (krediti, dugovi, ulaganja), ali i za dublje emocionalno spajanje i planiranje s partnerom. Nastoj pridobiti druge za neki zajednički projekt ili podršku. Mladi Mjesec (13.) pravo je vrijeme za pokretanje novog ciklusa, možda uz nečiju pomoć: i Venera ovdje igra pozitivnu ulogu. Sada nema retrogradnog kretanja planeta pa možeš iskoristiti ovo vrijeme za napredak. Neki intelektualni projekt doživljava kulminaciju oko 28. (Pun Mjesec).

TRAVANJ – Upornost i izdržljivost pod prethodnom navalom prepreka se isplatila, pa aktivno radiš na ostvarenju ciljeva, što će donijeti i zadovoljavajuće rezultate (17.). Sada možeš ostvariti neki dugoročni plan. Nakon 20., profesionalni zadaci će ti biti posebno važni. Dolazak Venere (14.) te Sunca (20.) u Bika donosi dobre vibracije u tu zonu. Pun Mjesec u Škorpionu (28.) stavlja u fokus jedno važno pitanje u vezi doma ili obitelji.

SVIBANJ – Profesionalne obveze i javni život u središtu su zbivanja u prva tri tjedna mjeseca. Od 9. se možeš prepustiti izlascima i uživanju u druženju s dragim prijateljima, ali ostvarenju nekih ciljeva. U vrijeme Mladog Mjeseca (12.), postavi novi poslovni plan i razmisli što sve trebaš kako bi ga ispunila. Mars je u zoni unutarnje psihologije, pa su mogući ispadi potisnutih frustracija; više se odmaraj i koristi tehnike opuštanja, kako ne bi bilo problema u odnosima. Sunce ulazi u znak Blizanaca (20.), pa ti prijatelji društvene aktivnosti daju priliku zasjati u društvu; istovremeno mogu pomoći u postizanju željenih ciljeva. Mjesečeva pomrčina (26.5.) u Strijelcu, ponovo stavljaju naglasak na pitanje ljubavi, kreativnog izražavanja i djece.

LIPANJ – Jupiter je ušao u zonu dijeljenih financija i emocionalne potpore, što trebaš iskoristiti za napredak u partnerskim odnosima; postaje retrogradan (20.), nakon čega ne možeš toliko računati na njegov dobar utjecaj. Venera u Raku zaslađuje odnose koji su možda tajni ili uživaš s dragom osobom kod kuće, ali pomrčina Sunca (10.) i njen oštar aspekt s Neptunom govore kako ćeš biti zabrinuta zbog nejasne financijske perspektive, možda zbog nekog odnosa s prijateljem ili će cilj biti teže ostvariv zbog pomanjkanja sredstava. Razmisli što je ono što te čini dubinski sretnom i nastoj prilagoditi šire planove. Od 11., Mars je u tvom znaku, pa si puna energije i želje za postignućima; i seksualni apetiti su jači. Nakon 21., Sunce je u Raku, pa se malo trebaš povući i više odmarati. Pun Mjesec (24.) stavlja u prvi plan neko zdravstveno pitanje ili označava kulminaciju radnog projekta.

SRPANJ – Energija ti je na nešto nižoj razini u prva tri tjedna mjeseca, ali zato možeš analizirati sve što si napravila u proteklih godinu dana. Venera i Mars u tvom znaku čine te željnom ljubavnih užitaka, dok svojim šarmom osvajaš svakog na koga naiđeš. Ipak, pazi na napetosti i neslaganja u glavnom odnosu; ako je poslovni savez u pitanju, nastojte sve riješiti dogovorom, bez borbe ega za pozicijom moći (1.-2.). Mladi Mjesec (10.), traži da se posvetiš njezi svoje duhovne i psihološke strane. Razmisli o svemu što si uspjela napraviti u proteklih godinu dana, Ako si dala sve od sebe, uz puno truda ostvarila si najviše što se moglo. Nakon 22., Sunce je u tvom znaku pa možeš nastaviti s punim samopouzdanjem i započeti bilo koji novi osobni plan i projekt. Zadržiš li pozitivan stav i ostaneš na odgovarajućoj životnoj stazi, nastavit ćeš napredovati polako, ali stabilno.

zvjezdan@zena.hr