Evo kako će retrogradni Merkur utjecati na tvoj horoskopski znak u srpnju

Fenomen retrogradnog Merkura i ovoga puta ima lekciju za svaki horoskopski znak

Evo kako će retrogradni Merkur utjecati na tvoj horoskopski znak u srpnju

vratio se 7. srpnja, a trajat će sve do kraja mjeseca. Unatoč smetnjama koje svaka retrogradna situacija može donijeti, još uvijek nas prisiljava da skrenemo pozornost na ono što smo možda zanemarili usred našeg fokusiranja na to na koji način se pojavljujemo i izražavamo u svemu što radimo. 

Uz pomračenje mladog sunca u Raku ovog mjeseca, mnogi od nas 'odbacuju' i 'obnavljaju' sami sebe. Da bismo uistinu zakoračili u taj novi ciklus, od nas se traži da ponovno procijenimo sebe u smislu samoizražavanja i onoga u čemu smo strastveni - bilo da se radi o pothvatima, ljudima i tako dalje.

Ono što je najnaglašenije je sljedeće: Ono što ti ne treba te zapravo privlači. Prošlost je mjesto gdje naša sabotaža zauzima svoje uporište; međutim, ne možemo zanemariti ni našu prošlost, jer je ona razlog za to što smo i gdje smo. 

Ovo vrijeme je zapravo sjajno za oslobađanje i integriranje onoga što nam odgovara kroz razmišljanje, odnosno više se radi o prakticiranju pozornosti - što također zahtijeva djelovanje. 

U nastavku saznaj kako će retrogradni Merkur utjecati na svaki horoskopski znak i svakako provjeri i svoj podznak, kako bi razumjela specifično vrijeme općenitih tema. 

Pročitaj još:

Image

Žene oprez! Bliži nam se još jedan retrogradni Merkur, a najviše će pogoditi ova 4 znaka

OVAN

Vrijeme je da se preseliš iz doma u svoje srce. Kako se stvari u tvojoj karijeri nagomilavaju,  možda ćeš osjećati da je vrijeme za pokretanje nečeg novog, što se odnosi na ljubav, zabavne aktivnosti koje voliš ili bilo što drugo što te zanima i pokreće. Budi oprezna u pogrešnom shvaćanju svoje impulzivnosti kao inspiracije. Tvoja se tjeskoba može pojačati, jer ti prošli mjesec vjerojatno nije pružio toliko jasnoće kao što si se nadala.

Usmjeri se na vibracijsku energiju svog srca kako bi izbacila svaku tjeskobu, a to se posebno odnosi na zdravlje, životnu situaciju ili kreativnu potragu. Pokaži zahvalnost za blagoslov koji ti je dan jer provodiš vrijeme s nekim koga voliš, bilo da se radi o prijatelju, partneru ili djeci. Ne zaboravi, više primamo zahvalnošću. Prvo moraš pripremiti zahvalno srce prije nego što primiš ono što zaslužuješ.

BIK

Sigurno si uživala u vremenu koje si provodila proteklih mjeseci, a kako ovaj retrogradni Merkur traje u tvom 4. domu osobne sigurnosti, kuće i obitelji uz Mars, možda ćeš se osjećati pomlađenom do točke u kojoj si spremna na nove pothvate.

Budući da Sunce i Mjesec slijede iza tvoje 3. kuće komunikacije, informacija i obrazovanja, od tebe se traži da olakšaš i riješiš komunikacijske aspekte nastojanja u koje si uložila. Pobrini se da temeljito pregledaš sve dokumente, ugovore ili bilo što što potencijalno može postaviti ograničenja ako recimo, odabereš alternativni put do svojih ciljeva. Izgovaraj svoje misaone procese s bliskim osobama, jer oni ti mogu pružiti neočekivani uvid. Budi uzbuđena i ne stresiraj i što god radila, ne reagiraj bez razmišljanja.

BLIZANCI

Nadamo se da si imala nevjerojatan mjesec pun proslava jer tvoja sezona je gotova. Vrijeme je da se vratiš u stvarni svijet. Bilo da se radi o poslu, obrazovanju ili čak o tvojoj osobnoj prisutnosti, nemoj dopustiti da tvoja tjeskoba prevlada jer bi mogla osjetiti malo neugodnosti, što za tebe nije normalno. Međutim, neugodnost je tvoja prepreka tijekom ove retrogradne situacije.

Financijske mogućnosti će ti se uskoro popraviti ako:

1. ne osjećaš potrebu da trošiš novac na stvari koje ti nisu potrebne i 
2. si otvorena za nove ljude koji te mogu povezati s onim što tražiš.

Ne pokušavaj pobjeći od odgovornosti, nego umjesto toga pronađi put bezbrižnosti kroz njih.

RAK

Sretan rođendan svim Račicama! Vjerojatno se se u lipnju susrela s nekim problemima i kušnjama. Međutim, ne moraš brinuti jer to vrijeme prolazi. 

Za one kojiima nade i dalje ne nedostaje nade i rade naporno bez obzira na sve, možeš dobiti (ili si već možda dobila) novu priliku koja se odnosi na posao ili financije. Za druge retrogradno vrijeme možda znači da će se morati pomaknuti iz zone udobnosti kako bi iskoristili nagrade. 

Isto tako, ostani inspirirana i osnažena. Budi pozitivna oko drugih, ali najvažnije oko sebe. Savršeno je u redu prilagoditi ovo vrijeme sebi i svojim potrebama

LAV

Možeš li osjetiti iščekivanje? Da, velika otkrića i energija uskoro će ti se otvoriti. Iako je ovo vrijeme revitaliziracije i osnaživanja, tvoja sezona je odmah iza ugla. 

Napokon ćeš se pomiriti sa starim dijelom sebe, s kojim si se možda mučila osloboditi od posljednjeg ciklusa zamračenja u tvom znaku. Nemoj dopustiti da 'pretjerano razmišljanje' zaustavi tvoj mir. Provedi ovo vrijeme što više se opuštajući i odmarajući. Imat ćeš koristi od druženja, provođenja vremena s drugima ili puštanja potrebne energije u vlastite potrage. Samo nemoj pretjerivati jer trebaš izgraditi svoj energetski kapacitet za ono što slijedi. 

DJEVICA

Zašto tako ozbiljno, Djevice? Ozbiljno, ovo nije vrijeme kada se želiš previše ozbiljno shvatiti. Merkur te uvijek može izbaciti iz 'zen stanja' s pretjeranim razmišljanjem i preuzimanjem odgovornosti, ali jednostavno nemoj to dopustiti. Propustit ćeš potrebnu priliku za opuštanje i zabavu koja ti može dati inspiraciju (ili neku drugu 'savršenu' priliku) koju si tražila.

Mnoge su se promjene odvijale i nastavljaju s tobom. Mnoge Djevice se kreću, dok su druge u potrazi za boljim mogućnostima. Međutim, ako si već u pokretu za promjenama, zašto onda trošiš više energije nego što je potrebno? Zašto trošiti energiju na kritiziranje sebe ako nemaš pojma što će se dogoditi u narednim mjesecima? 

VAGA

Imaš li što podijeliti s drugima? Imaš svako pravo, ali možda ćeš osjetiti pojačano uzbuđenje tijekom ovog vremena jer je tvoja kreativnost na nekom čudnom užurbanom putu. Mnoge Vage osjećaju se osnaženije bilo kojim kreativnim, umjetničkim ili financijskim pothvatom, osobito sa Suncem i Mjesecom u 10. kući karijere i sudbine.

Puno energije iz 11. kuće ukazuje na sklonost društvenim mrežama ili javnosti; stoga se možeš osjećati kao da si požurena podijeliti novu strast. Međutim, vrlo je preporučljivo usavršiti svoje kreativne projekte, s obziroom da ovaj retrogradni Merkur također može usmjeriti našu pažnju na detalje - ili možeš usmjeriti te tendencije u svoju korist i jednostavno biti proaktivna. Budući da često posjeduješ ludi talent, idi naprijed umjesto da trošiš vrijeme na dokazivanje same sebe

ŠKORPION

Ovaj retrogradni Merkur stvarno će te staviti na kušnju. Sa Suncem i Mjesecom u tvojoj 9. kući postignuća, duhovnih/fizičkih ekspanzija, očekuj ili novu karijeru ili priliku za nadogradnju bilo kojeg napora koji si možda zanemarila.

Mnogi Škorpioni su posljednjih tjedana otkrili bolne istine u nekom području svog života, ali zapamti da moć dolazi iz mjesta legitimnosti i snažnog gravitacijskog središta unutar naših osnovnih bića. Izaberi stvarati. Prihvati svoje osnaživanje.

STRIJELAC

Nadamo se  da je lipanj bio dovoljno osvježavajuć da vidiš koliko si blagoslovljena. Retrogradni Merkur događa se u tvojoj 9. kući duhovne/fizičke ekspanzije. Tijekom ovog vremena, možda ćeš se osjećati osjetljivijom na velike količine informacija, jer se tvoja intuicija može osjećati pojačanom. Također si u skladu sa sobom, zato nemoj ubijati blaženstvo pogrešnim tumačenjem poruka koje primiš u ovom mjesecu. Stavi svoje misli u sadašnje postojanje. Idi na putovanje ili provedi vrijeme u prirodi kako bi podigla svoju vibraciju.

JARAC

Jedina borba za moć koja se odvija kod tebe je sa samom sobom. Ovaj retrogradni Merkur uzet će maha u tvojoj 8. kući stvaranja, uništenja i transformacije. Dok Sunce i Mjesec slijede u tvojoj 7. kući odnosa i partnerstva, mnogi se drže za nešto emocionalno ili bilo što povezano s dugogodišnjim uvjerenjem ili tradicijom. Bit će ti lakše ako budeš lakša prema samoj sebi, ali i drugima. Nemoj dopustiti egu da prevlada. 

VODENJAK

Nemoj ni slučajno potisnuti tu zvijezdu u sebi. Sa Suncem i Mjesecom u tvojoj 6. kući samopoboljšanja, zdravlja i spretnosti, možeš se osjećati samosvjesno sa svojim zdravljem ili u ulozi bilo koje veze - bilo da je to romantično ili poslovno, tvoja nastojanja da se razvijaš kroz kreativno samoizražavanje ili da izađeš iz svoje zone udobnosti možda previde one osobe do kojih ti je stalo.

Budući da je ova energija za sve nas toliko užurbana, preporučljivo je da ne uzimaš ništa od toga osobno. Mnogi od nas sami prolaze kroz pokrete i promjene. Ovo je vrijeme kada možeš komunicirati o tome kako se osjećaš, ali nemoj pretjerivati. Jednostavno se približi ljudima, a ako ne uspiješ, osnaži se aktivnostima koje ti pružaju radost.

RIBE

Ovaj retrogradni Merkur se odvija u tvojoj 6. kući zdravlja, samousavršavanja i spretnosti. S obzirom da Sunce i Mjesec slijede u 5. kući kreativnosti i samoizražavanja, možeš osjetiti plahost oko rezultata koje si postigla u posljednjim tjednima

Tijekom ove retrogradne situacije može nastati određeni samokritički stav; dakle, moraš biti svjesna kako si dopustila da tvoje tjeskobne misli izbace sve manifestacije koje se kuhaju.

Ključ je izbaciti negativne manifestacije. Osnaži pozitivne u postojanju. Ti si kreativna snaga - igraj se sa svojim kreativnim talentima ili pronađi ono što te podsjeća na to koliko si doista moćna i nevjerojatna. Učini nešto zbog čega se osjećaš dobro ili što ti pruža čistu sreću.