Zapisano u zvijezdama

Možda ćeš se iznenaditi: Tko je tvoja srodna duša u horoskopu u zrelijim godinama?

Baš kao što nitko od nas nije ista osoba s 20 i 50, tako se i kompatibilnost horoskopskih znakova mijenja s godinama. Saznaj u kojem se znaku krije tvoj idealni partner ako si prešla 50-tu

profimedia-0070064285.jpg
Foto: profimedia.hr

Ako si se vratila dejtanju u svojim zrelim godinama, vjerojatno si otkrila kako su spojevi nakon 50-te prilično različiti od dejtanja u dvadesetima. Naime, sada tvoj život izgleda sasvim drugačije: tu su možda starija djeca, iza tebe je eventualno i razvod, a uz malo sreće imaš i karijeru kojoj si posvećena. Sve ovo moglo bi predstavljati izazov kad je dejtanje u pitanju, ali to još uvijek ne znači da ne bi trebala probati.

Image
Idealiziraju bivše

Opsjednuti bivšom ljubavi: Ovi znakovi nikako ne mogu preboljeti prekid

S druge strane, sada si iskusnija i samopouzdanija te bolje znaš što želiš. Za ljubav, kažu, ionako nikad nije kasno, a uz malu pomoć zvijezda možda ćeš lakše pronaći svoju srodnu dušu. Evo što savjetuju astrolozi - tko je tvoja srodna duša u horoskopu u zrelijim godinama?

POGLEDAJ VIDEO: Dubravka je u pedesetima pokrenula kozmetički brend za intimno područje žena

Ovan – Vaga

„U svojim mlađim danima Ovna više privlače osobe koje mogu pratiti njegovu spontanu, avanturističku stranu i životni entuzijazam pa to obično budu pripadnici znakova kao što su Blizanci ili Strijelac“, tvrdi Ryan Marquardt, popularni astrolog iz Kalifornije.

Ipak, s godinama Ovan će tražiti mirniji i stabilniji životni stil – a tako nešto može ponuditi osoba rođena u znaku uvijek dobro uravnotežene Vage. S druge strane, pojašnjava Marquardt, Vage su također zabavne i društvene pa Ovan uz njih neće izgubiti ništa od svog energičnog i otvorenog duha.

shimmer fallback

Bik - Jarac

„Ovi pragmatični znakovi traže stabilnost i cijene pouzdanost kod partnera. U svojim zrelim godinama, Ovnovi žele izgraditi ugodan zajednički život i spremni su uložiti mnogo truda u to“, otkriva astrologinja Bella Nguen, kolumnistica u Indielogy Magazine.

Za ostvarivanje ovog sna Biku će se kao najbolji partner pokazati uzemljen, radišan i dobro fokusirani Jarac koji ga nikad neće razočarati. Osim toga, Bik ne podnosi promjene, a Jarac je savršeno zadovoljan time da sve ostane onakvo kakvo je.

shimmer fallback

Blizanci – Lav

„Blizanci će uvijek ostati mlađahni, čak i nakon što prijeđu pedesetu, ali tada ipak traže više stabilnosti“, kaže Marquardt i dodaje kako je Blizancima radi ovoga najbolji par vatreni Lav koji također ostaje zaigran kroz cijeli život.

„Radi svog samopouzdanja i kreativnosti Lav će na Blizance djelovati stimulirajuće, a s druge strane, on je također stabilan znak što će Blizancima pružiti mogućnost da se oslone na nekog tko je dosljedan, umjesto da se uporno pokušavaju osloniti na one koji su suviše spontani“, zaključuje Marquardt.

shimmer fallback

Rak - Bik

Rak je vrlo emotivan znak i radi toga će ga u mladosti vjerojatno privlačiti drugi vodeni znakovi kao što su Ribe. Ipak, nakon nekog vremena Rak će osjetiti da Ribe brinu o osjećajima baš svih, a Rak se želi osjećati posebno.

„Bik ima dobro uzemljene osjećaje, no s godinama postaje ranjiviji. Ako zreli Bik otvori svoje srce, Rak zna da se je ovo nešto osobito jer Bik ima dobro izgrađene granice i vrlo je izbirljiv vezano uz to kome će pokazati svoju ranjivost", pojašnjava Marquardt.

shimmer fallback

Lav – Ovan

U mlađim danima ova dva znaka ne funkcioniraju skupa jer dolazi do sudara njihovih ega. No, kako postaju stariji ova veza postaje moguća jer se počinju sasvim dobro nadopunjavati, a obje strane imaju priliku zasjati punim sjajem.

Jasno, Lav koji naprosto obožava biti u središtu pažnje to mjesto nikad neće prepustiti nikom drugom, ali ako netko dobro razumije i tolerira ovu potrebu onda je to definitivno Ovan.

shimmer fallback

Djevica – Škorpion

Možda si očekivala da će Djevica, poznata kao perfekcionist Zodiaka, završiti s discipliniranim Jarcem. I da, takav scenarij bio bi sasvim izgledan u mlađim godinama Djevice. Ipak, kako postaje starija i zrelija, Djevica postaje spremna malo se opustiti.

„Škorpion će Djevici pružiti dubinu i kompleksnost za kojima žudi kako bi joj život bio zanimljiviji i izazovniji. Istovremeno, Škorpion može Djevici osigurati lojalnost i međuovisnost koje su Djevicama vrlo važne nakon 50-te“, tvrdi Nguen.

shimmer fallback

Vaga – Vodenjak

Društvena i prijateljski nastrojena Vaga u svojim mlađim danima gravitira ka sličnim znakovima kao što su Blizanci i Lav. No, kasnije u životu pripadnici ovog znaka osjetit će potrebu za više intelektualne stimulacije.

„Vodenjak najviše odgovara Vagi nakon 50-te jer podržava njezinu zračnu energiju, a njegova neovisna i slobodoljubiva priroda pomaže Vagi koja je inače sklona tome da se previše troši u prebliskom odnosu“, objašnjava Marquardt.

shimmer fallback

Škorpion – Rak

Na prvu se čini kao da ova dva znaka ne idu skupa, jer je Rak senzibilan, a Škorpion misteriozan i zatvoren. No, u zrelijim godinama osobe ovih znakova lako pronalaze zajednički jezik – dapače, razumiju se na intuitivnijoj razini.

Rakova brižna strana pomoći će Škorpionu pokazati svoju ranjivost, što će mu pak omogućiti to da napokon bude istinski prisutan u odnosu. Njihova povezanost jačat će na zajedničkim sjećanjima nastalim tijekom godina provedenih skupa.

shimmer fallback

Strijelac – Djevica

Mlađe osobe u znaku uvijek dobro organizirane i praktične Djevice vjerojatno će odbiti spontanog Strijelca avanturističkog duga. Doista, ova dva znaka kao da su na suprotnim stranama, ali u zrelim godinama postaju spremni naći se negdje na pola puta.

Baš kao i Strijelac, Djevica je pomalo nestabilan znak pa je privlači eksperimentiranje. Kasnije u životu želi iskušati nove stvari, ali joj za to treba partner – i tu u priču ulazi pustolovni Strijelac.

shimmer fallback

Jarac – Strijelac

Na prvi pogled ovo su dva znaka sa suprotnim karakteristikama. Istina, Jarac čitav život marljivo radi kako bi postigao uspjeh i financijsku sigurnost, no nakon što proslavi 50-tu počinje osjećati potrebu da uživa u plodovima svoga rada - a tko je bolji partner za to od putoholičara Zodijaka, pustolovnog Strijelca.

Ipak, Jarac se nikad potpuno ne mijenja i tu i tamo uhvati ga snažna želja da se vrati svom poslu. Dobro je što neovisnog Strijelca, koji ima vlastite interese, to nimalo neće smetati.

shimmer fallback

Vodenjak – Ovan

U svojim mlađim godinama Vodenjak može biti samotnjak. Ali, nakon pedesete ovaj vizionarski znak napokon u potpunosti prihvaća svoju genijalnost i istodobno shvaća kako ga nitko ne može intelektualno stimulirati kao što to može sam sebe. Zato u tim godinama traži partnera koji ima 'uličnu pamet', baš poput Ovna, neustrašivog vođe Zodijaka.

"Ovan je sposoban držati Vodenjaka u stanju stalnog uzbuđenja i podučiti ga novim stvarima“, otkriva Marquardt.

shimmer fallback

Ribe – Jarac

Zbog svoje senzibilne prirode i empatičnosti Ribama se nerijetko događa da u mladosti imaju vezu s nekim kompleksnim i zahtjevnim kao što je Škorpion. Ali kasnije u životu shvate kako njihov posao nije popravljati partnera.

„Ribe nauče bolje štiti same sebe, a počinje im se sviđati i osjećaj da netko drugi pazi na njih. Zato je Jarac najprikladniji znak za njih nakon što prijeđu pedesetu“, kaže Marquardt.

Naime, pragmatična priroda zemljanog Jarca Ribicama će napokon omogućiti da sebe stave na prvo mjesto.

shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.