Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept

Prekrasna glumica ovaj jednostavan specijalitet jela je jednom tjedno

Znaš li koje je bilo najdraže jelo Audrey Hepburn? Imamo i recept

Audrey Hepburn ikona je iz više razloga. Ne samo da je bila talentirala i Oscarom nagrađena glumica i predana filantropkinja, također je i nadahnula generacije i generacije mladih žena svojim jedinstvenim stilom. 

Iako je bila poznata po svojoj sitnoj figuri i nekoliko puta su je čak optužili kako ima poremećaj u prehrani, te glasine nikada nisu bile istinite. Štoviše, Audrey nikad nije bila pristalica dijeta, a kako je njezin sin Luca jednom prigodom izjavio, obožavala je talijansku hranu, jela puno tjestenine i žitarica, ali nije bila ljubiteljica mesa. 


Njezin dugogodišnji partner, Robert Wolders, rekao je da iako glumica nikad nije bila na dijeti, njih dvoje su često uživali u dugim šetnjama te da je Audrey oduvijek imala zdrav i brz metabolizam. 

Prehrana Audrey Hepburn bila je jednostavna i zdrava. Za doručak su ona i Wolders često jeli cjelozrnati kruh s džemom, za ručak neko meso ili tjesteninu sa svježim povrćem iz svog vrta, a aza večeru su najčešće uživali u pilećoj juhi s povrćem. 

Međutim, to ne znači da se glumica nikad nije prepuštala užicima. Njezin partner otkrio je kako je gotovo uvijek pojela malo čokolade iza večere, ali i popila prst ili dva viskija.


Uz to, Audrey je bila luda za ugljikohidratima. "Obožavala je tjesteninu", rekao je njezin sin Luca u intervjuu za People. On je također u svojoj knjizi 'Audrey kod kuće' napisao kako je 'mama imala ozbiljnu ovisnost o tjeestenini'

Njezino jelo s potpisom bile su špagete s rajčicom, koje je pripremala kod kuće gotovo svaki tjedan, a mi ti donosimo i njezin recept:

Sastojci:

  • 1 mali luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 2 stabljike celera
  • 2 konzerve pelata ili oko 500 g svježih rajčica
  • 1 šaka svježeg bosiljka
  • 2 žličice maslinovog ulja
  • 450 g špageta
  • sol po želji
  • svježe nariban Grana Padano

Priprema:

1. U velikom loncu na malo maslinovog ulja stavi kuhati sitno narezane luk, češnjak, mrkvu, celer i rajčice. Dodaj pola šake bosiljka. Neka se umak kuha oko 45 minuta, uz povremeno miješanje. 

2. Dok se umak kuha, drugi lonac napuni s vodom i kada voda zakipi - dodaj špagette i sol po želji.

3. Posluži tjesteninu s umakom, naribanim sirom i preostalim svježiim bosiljkom.