Takenoko je mjesto koje s punim pravom nosi epitet vrhunskog japanskog restorana. Redovito je svrstavan na listu najboljih restorana u Zagrebu i u Hrvatskoj, a nepobitnu kvalitetu dokazuju brojni redoviti gosti, koji su njegova vjerna publika od samog početka. Tijekom svojih 15-ak godina postojanja, Takenoko se zaista isprofilirao kao jedan od najboljih i gastronomski najuzbudljivijih restorana te je primio brojne nagrade i priznanja od strane struke i renomiranih gastro stručnjaka. Posljednja u nizu svojevrsno je priznanje, odnosno certifikat, koji mu je dodijelilo japansko ministarstvo poljoprivrede, šume i ribarstva.
Program certificiranja osmišljen je kako bi potvrdilo i odalo priznanje restoranima i barovima koji se nalaze izvan Japana, a koji na pravilan i promišljen način promiču japansku gastronomiju i kulturu. Certifikat namijenjen restoranima dodjeljuje se isključivo onima koji: dosljedno poslužuju hranu pripremljenu s japanskim prehrambenim proizvodima, nude alkoholna pića proizvedena u Japanu, promiču privlačnost i karakteristike japanske hrane i alkoholnih pića svojim gostima, i to sve održavajući na najvišoj razini kvalitetu i vrhunske rezultate.
Takenoko se tako našao u odabranom društvu najboljih svjetskih japanskih restorana, kojima je dodijeljen ovaj prestižan certifikat, dok je početkom ove godine zasluženo dobio svoje mjesto i u prestižnom Michelinovom vodiču restorana za 2017. godinu, kojim se pak uvrstio u sam vrh elitnog svjetskog gastronomskog društva.
Ukoliko još niste, sada je savršeno vrijeme da dođete na adresu Masarykova 22 i sami se uvjerite u izvrsnost ovog najambicioznijeg japanskog restorana u Hrvatskoj. Samo jedan odlazak bit će dovoljan da se apsolutno i nepovratno zaljubite u njegove egzotične okusa prepune iznenađenja.
Foto: Duško Vlaović i Ino Zeljak