Trebat će vam:
- 500 g bundeve
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 režanj češnjaka
- 250 g smrznutog špinata
- 200 g feta sira
- 3 lista lisnatog tijesta (po 250 g svaki)
- 1 jaje
- 1 žličica sezama
Priprema:
Pećnicu upalite na 200°C da se ugrije. Očistite bundevu i uklonite sjemenke. Zatim ju nasjeckajte na kockice od jednog centimetra. Prelijte kockice s jednom žlicom maslinovog ulja, ravnomjerno rasporedite po tepsiji u jednom sloju te stavite u pećnicu na 20 minuta.
Ostatak ulja ugrijte na tavi. Sitno nasjeckajte luk i češnjak i na laganoj vatri dinstajte 5 minuta. Dodajte smrznuti špinat i miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Zajedno kuhajte oko 10 minuta. Nakon toga dodajte pečenu bundevu i mrvljeni feta sir. Začinite s malo soli i paprom. Punjenje za rolice je gotovo.
Pećnicu pojačajte na 220°C.
Svaki list lisnatog tijesta presijecite na dvije polovice kako biste dobili 6 komada. Na svaki uz jedan rub ravnomjerno rasporedite 1/6 punjenja. Suprotni rub namažite jajetom koje ste prethodno izlupali. Počevši od strane na kojoj je punjenje, zarolajte rolice prema dijelu premazanom jajetom koje će poslužiti kao "ljepilo".
Postupak ponovite i s ostatkom tijesta. Gotove rolice stavite na papir za pečenje tako da dio gdje se preklapa bude okrenut prema dolje. Svaku rolicu narežite na 4 komada. Za kraj ih sve premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama sezama.
Pecite ih oko 25-30 minuta dok ne poprime zlatno-žutu boju.
A zatim, dobar tek i uživajte u prefinim jesenskim rolicama koje možete poslužiti uz umak od rajčice djeci ili odraslima uz čili-umak.
Zgodno kod ovog recepta je što ga možete pripremiti do posljednjeg koraka kada rolice narežete na manje dijelove te zamrznuti. I uvijek kada ste u žurbi izvaditi iz zamrzivača i vrlo brzo imati ukusnu večeru koju inače ne biste stigli pripremiti. U slast!