Imamo tri odlična recepta za ovaj tjedan

Pripremile smo ti tri recepta za ukusniji početak ovog zadnjeg tjedna u svibnju

Imamo tri odlična recepta za ovaj tjedan

Od juhe pa sve do deserta - i ovoga tjedna pronašle smo fine, brze i jednostavne recepte u kojima ćemo uživati.

Krem juha od brokule

1. U lonac stavi kuhati vodu (ili temeljac) luk, mrkvu, češnjak i celer. Kad sve zakipi, pokrij pa kuhaj na lganoj vatri još pet minuta.

2. Dodaj brokule, mlijeko i papar pa sve zajedno kuhaj pokriveno još desetak minuta.

3. Dodaj kiselo vrhnje i sve izblendaj štapnim mikserom.

4. Dodaj još papra i soli po želji i kuhaj na srednje jakoj vatri još nekoliko minuta pa dobro promiješaj.

5. Serrviraj i dodaj naribani sir.

Sastojci:

  • 4 1/2 šalice vode ili povrtnog temeljca
  • 1 luk (narezan na sitno)
  • 1 celer (narezan na sitno)
  • 1 mrkva (narezana na sitno)
  • 2 režnja češnjaka (narezana na sitno)
  • 5 šalica brokule (oko 350 g)
  • 1/2 šalice mlijeka
  • 3 žlice kiselog vrhnja ili grčkog jogurta
  • papar, sol
  • 1/2 šalice naribanog sira po izboru

Priprema:

Zapečena tjestenina s piletinom i sirom

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva i pripremi pleh te papir za pečenje. Stavi kuhati vodu za tjesteninu.

2. Zagrij ulje u velikom loncu. Dodaj luk i češnjak i dinstaj na srednje jakoj vatri 6 do 8 minuta dok ne omekšaju. Dodaj piletinu i nakon nekoliko minuta i passatu od rajčice pa kuhaj sve zajedno desetak minuta.

3. Dodaj bosiljak, origano, sol i papar i za to vrijeme skuhaj tjesteninu (2-3 minute manje nego što piše na kutiji)

4. Pomiješaj tjesteninu zajedno s mesom i umakom.

5. Premjesti pola tjestenine s umakom na pleh , dodaj mozzarelle i parmezana pa prekrij s drugom polovicom i ostatkom sira. Peci 20 - 30 miunta ili dok se sir ne rastopi.

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 luk (narezan na sitno)
  • 3 režnja češnjaka (narezanih na sitno)
  • 700 ml passate ili nasjeckane rajčice
  • 2 pileća prsa (oko 450 g) narezanih na komadiće
  • 1 žlica bosiljka
  • 1 žlica origana
  • papar i sol
  • tjestenina po izboru
  • 2 šalice narezane mozzarelle
  • 1/3 šalice parmezana
  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • drugi začini po želji

Priprema:

Muffini s marelicama

1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva. Pripremi kalup za muffine i malo ga namasti ukoliko ne koristiš male silikonske ili papirnate kalupiće.

2. U velikoj zdjeli dobro promiješaj brašno, šećer, sodu, prašak i sol.

3. U drugoj zdjeli pomiješaj jogurt, rastopljeni maslac, mlijeko, jaje i vaniliju. Dodaj suhim sastojcima i promiješaj dok se sve ne sjedini. Dodaj sitno narezane marelice.

4. Napuni kalupe za muffine i dodaj malo marelice na vrh smjese. Peci 20-ak minuta. 

Sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 1/4 šalice šećera ili meda
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 1 1/4 šalice grčkog jogurta
  • 1/2 šalice rastopljenog maslaca
  • 1/4 šalice mlijeka
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta od vanilije
  • 1 šalica sitno narezanih marelica (malo više ako želiš dodati marelice na vrh)

Priprema: