Anonimni korisnik

Može li se bebi od mjesec dana dati previše dohrane?

Dobar dan, beba je bila isključivo dojena do 10. travnja. Kada je navršila mjesec dana, prije tjedan dana, nešto smo pobrkali s dojenjem tj. ja sam napravila bespotrebnu paniku te smo joj dali bočicu i pravili 150ml kako piše na uputama za AD. Jučer je bila samo na dohrani jer je od 8 do 9 bila na dojci i živčanija vjerojatno jer nema mlijeka jer smo se skroz pobrkali u ponudi i potražnji. Jučer je popila 850ml za 24h, na što mi je patronažna rekla da je previše za bebu od mjesec i tjedan dana. Postoji li mogućnost da smo sad bebi proširili želudac te da će tražiti još više hrane? Toga se najviše bojim jer imam osjećaj da on na bočicu nikada ne zna kad mu je dosta i popije sve. Svjesna sam da smo mu krivo nudili AD i da smo sebe unazadili ovih tjedan dana.

Hej, slobodno nam se obrati

Imaš pitanje vezano uz ljubav, bolne mjesečnice, što da dalje napraviš u životu, poslu?
Postavi Pitanje

Odgovor stručnjaka

Bilo bi dobro da ste nastavili s dojenjem. Kada ste već uveli AD pokušajte prvo dojiti, a zatim samo malo nadohraniti ako je potrebno. 

Možete se pokušati i izdojiti,izdojeno dati na bočicu pa tek onda AD. Ako beba dobro napreduje a traži više, vjerojatno će povećati razmake hranjenja pa će ponovo biti sve u redu.

Samo budite strpljivi i uporni, a najbolji pokazatelj je da beba dobro napreduje.

Prim.mr.sc. Giovana Armano, spec.ped
Pedijatrica
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.