BRZO POMLAĐIVANJE

Učinite prirodnu regeneraciju kože lica pred vruće ljetne mjesece

I-PRF (Platelet Rich Fibrin) je zapravo tretman regeneracije kože matičnim stanicama koji koži vraća izgubljeni sjaj

IMG_8439_ps 4.jpg
Foto: Promo

Zašto smatramo da je ovo zahvat vrijedan pažnje?

Najmodernija istraživanja i tehnologija su napokon pronašle idealnu formulu za potpuno prirodno pomlađivanje i liječenje vaše kože. Način da sami sebe pomladite te vratite svojoj koži izgubljeni sjaj zove se i- PRF tretman.

I-PRF (Platelet Rich Fibrin) je zapravo tretman regeneracije kože matičnim stanicama. Tretman ima efekt pomlađivanja u vidu poboljšanja teksture kože, ojačavanja i povećavanja volumena putem povećane produkcije kolagena i elastina, kao i poboljšanja izgleda ožiljaka.

ŠTO TO ZNAČI S BIOLOŠKE STRANE?

PRF (Platelets Rich Fibrin) jest fibrin bogat trombocitima. Netopiva bjelančevina (fibrin) tvori kompaktnu fibrinsku mrežicu u kojoj se stanice zadržavaju do desetak dana. Primarna funkcija fibrina je obnova tkiva, u čemu pomažu trombociti koji nose faktore rasta i leukociti koji su nosioci mezenhimalnih matičnih stanica. Osim što utječu na oporavak tkiva, leukociti su odgovorni za još jednu važnu funkciju u našem tijelu – oni potiču stvaranje novih krvnih žila (angiogenezu). A bez dobre prokrvljenosti, nema ni kvalitetne regeneracije tkiva!

PRF se, kada govorimo o primjeni na lice može primijeniti na dva načina: za mezoterapiju i nadopunjavanje bora.

Image
Foto: PromoPromo

MICRONEEDLING je metoda kojom se dermatolozi, estetski liječnici i stomatolozi koriste za liječenje različitih stanja i rejuvenaciju kože. Tehnika se može raditi na više načina: malim, kratkim i iznimno tankim iglicama kojima se ubrizgava PRF, s pomoću dermarolera i, najugodnije i najučinkovitije, uređajem DermaPen. Sva tri načina imaju isti cilj: perforirati kožu uz minimalnu traumu čime nastaju mikrokanali kroz koje fibrin ulazi u tkivo.

Naime, kada radimo s PRF-om, bitno je izazvati mikrotraumu tkiva. Tako započinje fiziološka upala čija je posljedica otpuštanje leukocita. A kako smo već naveli, leukociti potiču stvaranje novih krvnih žila i nosioci su matičnih stanica. Općenito, to je siguran i učinkovit postupak kojim se stimulira stvaranje kolagena i elastina u koži i generalno poboljšava kvaliteta i zategnutost kože.

Image
Foto: Promo

KOLIKO JE TRETMANA POTREBNO NAPRAVITI PRIJE NEGO SE VIDE REZULTATI? U prvoj godini  potrebno je napraviti barem 2 tretmana po minimalno 3 posjete budući da tada radimo stimulaciju tkiva i ta učestalost samo može doprinjeti konačnom ishodu.

KOLIKO ČESTO MOŽEMO RADITI PRF? MOŽEMO LI SVAKA 2 TJEDNA? iPRF+ možete raditi svakih 15 dana, 4, 6 ili 8 tretmana. Nema veze.

AKO JE PACIJENT TRETIRAN HIJALURONSKOM KISELINOM, NAKON KOLIKO VREMENA SE MOŽE RADITI PRF? PRF je bolje napraviti prije hijaluronske kiseline. Ako ga želite koristiti s njom, najbolje ju je pomiješati s PRF-om. Generalno, potrebno je pričekati 1-2 mjeseca nakon primjene hijalurona za PRF tretman.

KOLIKO DUGO SU REZULTATI VIDLJIVI? Oko 2 godine

Image
Foto: Promo

Obzirom da dr. Martina Menđušić Ivić, specijalizirana na području oralne kirurgije, osobno i profesionalno preferira prirodne načine regeneracije tkiva u oralnoj kirurgiji, takav pristup ima i po pitanju zdravlja kože. Naglašava kako je oporavak nakon oralnokirurških zahvata drastično poboljšan uz korištenje plazme bogate faktorima rasta u smislu smanjenja boli te mogućnosti oteknuća.

Istaknula bi da je najveća prednost korištenja vlastite plazme u estetici lica ta što je 100% biokompatibilna, proizvod je naše krvi, a za uporabu je spremna u svega nekoliko minuta.

Najbolji način da dobijete pouzdane i korisne informacije o našim tretmanima u Mendidentu, jest da zakažete svoj termin i dođete na konzultacije. Neke od fantastičnih rezultata mogu se pogledati i na njihovoj Instagram stranici.

Image
Foto: Promo