Rovinj - šampion turizma izabrao novu Kraljicu Hrvatske 2022.

U Rovinju – kruni Mediterana, laskavu krunu ovogodišnje Kraljice Hrvatske ponijela je Irena Jakičić, a stručni žiri i publika uživali su u predstavljanjima prekrasnih djevojaka iz svih krajeva Hrvatske

Kraljica Hrvatske 11.jpg

U rovinjskom hotelu Lone jučer je sve prštalo od ljepote – razlog je izbor za Kraljicu Hrvatske 2022.za Kraljicu Svijeta. Kraljica Hrvatske 2022. je Irena Jakičić. Titula prve princeze, koja u slučaju odsustva Kraljice preuzima njene obveze, dodijeljena je Josipi Hadrović koja jeuz to osvojila i lentu kraljice elegancijea druga princeza postala je Ana LambašaLucija Mišan  je ponijela titulu Kraljice osobnostiEma Široki ponijela je lentu Kraljice fotogeničnosti te je  Ana Bakula osvojila titulu Kraljice medija.

Image

Žiri je imao težak zadatak, čak njih 15 moralo je odlučiti tko će postati nova Kraljica Hrvatske: Odete Sapač, direktorica turističke zajednice grada Rovinja i predsjednica žirija, Zoran Krajinović, odvjetnik – odvjetničko društvo Krajinović i partneri, Ivanka Rajković, ravnateljica poliklinike Medikol, Zvonko Popović, vlasnik Kanaana, kralj čipsa, Vesna Žugović, ravnateljica poliklinike Veir, Martin Georg Cohn, gradonačelnik njemačkog grada Leonberga koji je pobjednici uručio lentu i cvijeće, Natalija Brkić, predsjednica Direkcije Kraljice Hrvatske, Juraj Mihaljević, Kralj Hrvatskih vina, vlasnik Iločkih podruma koji su proizveli vino i pjenušac Kraljica Hrvatske, Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine, Paško Dodić, vlasnik Zlatarnice Dodić, Lennarta Spajić - aktualna kraljica Hrvatske, Mario Malović, Primarius, dr. specijalist opće i plastično rekonstruktivne i estetske kirurgije, Sanja Faber, predstavnica austrijskog brenda cipela Högl, Igor Franković, vlasnik i direktor radija Rovinj FM i Andrej Schilling, poduzetnik vlasnik brenda AQAVEL SKINCARE.

Image

Zlata Mück Sušec i Mario Sedmak bili su zaduženi za vođenje svečanosti, a sve prisutne je zabavljao Giuliano Đanić, koji je svojim brojnim hitovima uljepšao samu manifestaciju. Osim njega, svoj nastup je imala i grupa Feminnem u prekrasnim haljinama salona vjenčanica Nikolina. Pored pjevačkih točaka, nastupila je plesna skupina Megablast.

Publici su se djevojke predstavile u nekoliko izdanja. U raskošnim vjenčanicama salona Nikolina koje se mogu vidjeti u svim gradovima Hrvatske, potom u kupaćim kostimima domaćeg brenda Pletix, te u svečanim i zavodljivim haljinama svjetske modne kuće Alyce Paris. Za siguran hod i udobne cipele pobrinuo se poznati austrijski brend Högl. Djevojke su nosile i naočale svjetski poznate modne kuće Sherii Hill. Za svečane frizure finalistica, pobrinuo se frizerski salon Gea iz Rovinja, dok je make up talijanske škole mode i dizajna Callegari krasio lica finalistica. Tortu i slastice izradili je srednja strukovna škola Eugena Kumičića iz Rovinja uz mentorstvo profesorice gospođe Silvije Cah. Za izradu prekrasnih buketa bila je zadužena cvjećarna Flower Shop S iz Pule, Poreča i Vrsara.

Image

Za degustaciju rovinjskih delicija pobrinuo se restoran Dario, a za piće dobrodošlice Darna iz Rovinja te za osvježenje pobrinula se naša domaća kuća vode Jamnica.

Za bogate nagrade se pobrinuo Vlasnik Kannana, gospodin Zvonko Popović, Kralj čipsa, najstarija vinarija Iločki podrumi vlasnika Juraja Mihaljevića, Kralja hrvatskih vina, za  divni nakit se pobrinula zlatarna Dodić, a za brigu i izgled finalistica pobrinula se Poliklinika Medikol, Poliklinika Rotim, Specijalna bolnica NeuroSpine, Poliklinika Veir te kozmetika Feniks. Službeni prijevoznik za ugodnu vožnju Kraljica Hrvatske je Brioni Pula.

Image

Kraljica Hrvatske najstariji je izbor ljepote u Hrvatskoj, a o njegovoj prepoznatljivosti govori i činjenica da je najstarija i najnagrađivanija domaća vinarija Iločki podrumi, inspirirana ovom manifestacijom, etiketirala svoje vino i pjenušac nazivom „Kraljica Hrvatske“, a o kvaliteti ovog vina najbolje govori činjenica da se posluživalo za vrijeme kraljevskog vjenčanja. Ovom prigodom organizatori izbora Kraljica Hrvatske su ekskluzivno najavili kako su po prvi put u povijesti Republike Hrvatske, upravo oni postali vlasnici svjetskog izbora Queen of the World - Kraljica Svijeta, što je iznimna čast za Republiku Hrvatski te najavili svjetski izbor u Hrvatskoj.

Foto: Josip Čekada