Dobre bakterije su uvijek poželjne

OMNi-BiOTiC® sinbiotici za cijelu obitelj

S dolaskom hladnijeg vremena razmišljamo o tome kako dodatno zaštititi svoj, ali i imunitet naših najdražih. Uz raznovrsnu prehranu i dodatke prehrani u vidu vitamina i minerala, poželjno je posegnuti za dobrim bakterijama za jačanje naše „centrale zdravlja“ – crijeva.

OMNi-BiOTiC®_1.jpg
Foto: Bojan Zibar

Crijeva su središte zdravlja organizma

Crijeva se s pravom nazivaju „centralom zdravlja": sjedište su 80 % imunosnih stanica, a s  površinom 300-400 m² predstavljaju naš najveći obrambeni sustav. U njima milijarde crijevnih bakterija ispunjavaju životno važne zadaće: štite crijevnu barijeru od štetnih mikroorganizama, uklanjaju toksine te omogućuju apsorpciju i proizvodnju hranjivih tvari. Crijevni mikrobiom (skup svih mikroorganizama u crijevima) uključen je u proizvodnju vitamina i hormona, kao i aminokiselina te esencijalnih masnih kiselina.

Zapadnjački stil života koji podrazumijeva industrijski prerađenu hranu, visoku razinu stresa, nedovoljno tjelovježbe i čestu upotrebu lijekova (kao što su antibiotici) posebno opterećuju crijevnu floru i mijenjaju njezin sastav, prilikom čega crijevne bakterije mogu samo ograničeno obavljati svoje zadaće. Promjene u crijevnoj flori mogu se očitovati raznim tegobama poput promjena u probavi, nečistog tena ili podložnosti infekcijama, kad nam je potrebna dodatna podrška u obliku dobrih bakterija (probiotika).

Image
Foto: Bojan Zibar

Kako odabrati najbolje dobre bakterije?

Najbolji način unosa dobrih bakterija je putem uravnotežene i raznovrsne prehrane koja je prvi i najvažniji izvor svih hranjivih tvari, a fermentirane namirnice aktualne u hladnije doba godine, poput kiselog kupusa ili krastavaca njihova su prava riznica. Međutim, ponekad nismo u mogućnosti uravnoteženo jesti zbog nedostatka vremena i previše stresa, koji se hrani našim dobrim bakterijama i nutrijentima, stoga je dobrodošla podrška dobrim bakterijama u obliku dodataka prehrani. Najbolje je posegnuti za onima koje su znanstveno dokazane i među kojima možete pronaći pripravak za svakog člana obitelji – od dobrih bakterija za novorođenče do onih za baku i djeda, za one najnježnije skupine kao što su trudnice i dojilje, pa i za četveronožnog člana obitelji - kućnog ljubimca. I dobre bakterije imaju svoju omiljenu hranu, stoga je poželjno birati pripravak koji sadrži oboje, probiotik i prebiotik, jednom rječju- sinbiotik.

Image
Foto: Bojan Zibar

Uz OMNi-BiOTiC® sinbiotike cijela je obitelj u sigurnim rukama dobrih bakterija klinički dokazanog djelovanja. Trudnicama i bebama preporučuje se OMNi-BiOTiC® PANDA. OMNi-BiOTiC® 6 primjeren je najmlađim članovima obitelji od navršene 1. godine i odraslima koji žele kvalitetan sinbiotik „allrounder“. Zaposleni roditelji pod stresom često potraže podršku sinbiotika OMNi-BiOTiC® STRESS. Bake i djedovi bi trebali uživati u stečenoj mudrosti uz dobre bakterije OMNi-BiOTiC® Aktiv. Četveronožnog člana obitelji podržat ćete dobrim bakterijama za pse i mačke OMNi-BiOTiC® CAT&DOG.

S druge strane, podrška ženskoj strani obitelji je OMNi-BiOTiC® FLORA plus+, a onima pod teškim fizičkim naporima OMNi-BiOTiC® POWER. I za razdoblja bolesti, za vrijeme antibiotske terapije, OMNi-BiOTiC® 10 AAD čuva leđa. OMNi-BiOTiC® PUTOVANJE osigurava da najljepši trenuci, poput putovanja, takvima i ostanu dok će OMNi-BiOTiC® HETOX, OMNi-BiOTiC® METAtox i OMNi-BiOTiC® metabolic podržati  crijeva i metabolizam dobrim bakterijama. Bez obzira koji sinbiotik odabrali, za dodatnu podršku imunosnom sustavu tu je OMNi-BiOTiC® iMMUND, koji dodatno sadrži vitamin D, a prikladan je za odrasle i djecu od navršene 3. godine.

Više o proizvodu: https://omni-biotic.hr/proizvod/immund/

Image
Foto: Bojan Zibar

Vjerujte klinički istraženim sinbioticima OMNi-BiOTiC® i kvaliteti koja je dokazana kroz zadnjih 25 godina.

Više o svim proizvodima Instituta AllergoSan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.