OPREMA ZA BEBU I MAMU

Mame i izazovi sa dojenjem i hranjenjem

Za svaku majku najveći izazov je dojenje, a ukoliko se kvalitetno dojenje ne uspostavi, nastaje nedoumica oko izbora dohrane. Svaki roditelj gleda da njihovo dijete dobije samo najbolje pa tako dolazi i pitanje izbora pribora za hranjenje, bočica, duda, kao i izbor higijene za bebe. Crosst.hr u svom asortimanu za vas je pripremio bogat izbor potrepština za mame i bebe. Uz besplatnu dostavu iznad potrošenih 40 eura tu je i program vjernosti gdje skupljanjem bodova dolazite do brojnih pogodnosti

bebe-rtl-crosst.jpg
Foto: Promo

Kada beba dođe na svijet velika pažnja se pridaje dojenju novorođenčeta. Crosst.hr za vas je pripremio bogat izbor svega što je potrebno za dojenje. Kako bi majci bilo ugodno dok doji svoju bebu, veoma je važno da i njoj samoj bude udobno. Izbor dobrog i kvalitetnog grudnjaka za dojenje je vrlo bitna stavka. Na ovoj stranici možete pronaći grudnjake za dojenje koji su svojim dizajnom i sastavom prilagođeni svakoj majci. Uz grudnjake za dojenje koji su dostupni u svim bojama tu su i nastavci za proširenje grudnjaka. Osim grudnjaka za dojenje tu su i praktični grudnjaci za izdajanje. Važno je napomenuti kako su dostupni u više boja i nekoliko modela od onih običnih do podstavljenih te oni sa dozom elegancije pa je njima prošivena čipka.

Kada izaberete odgovarajući grudnjak za dojenje zasigurno će vam zatrebati i jastučići za dojenje. Od onih klasičnih upojnih blazinica za dojenje, jednokratnih jastučića za dojenje do onih perivih jastučića za dojenje. Nabrojene jastučiće za dojenje krasi to što su iznimno upijajući, prozračni i udobni. Valjalo bi spomenuti i potkošulje za dojenje koje su dizajnirane bez šavova. Dostupne su u crnoj i bijeloj boji. Praktični dio ove potkošulje je što se može nositi i kao majica ima mogućnost otkopčavanja jednom rukom. Ukoliko dolazite do problema sa dojenjem posegnut ćete za šeširićima za dojenje. Bilo da se odlučite za one Tommee Tippee, Mam, Chicco, Medela ili Philips Avent marke dobavljača svakako ćemo naglasiti da se za svaku dojku može pronaći odgovarajući šeširić u više veličina. Izrađeni su od mekanog silikona, ne sadrže BPA, ergonomskog su oblika te dolaze u praktičnim kutijicama za pohranu koje igraju veliku ulogu po pitanju higijene prilikom nekorištenja istih. Tu su i izdajalice kao i vrećice za pohranu mlijeka. Što se tiče električnih izdajalica osim onih za dojku, na tržištu su se pojavile i izdajalice za obostrano izdajanje dobavljača Beurer, u ovom slučaju riječ je o tipu BY70. Izdajalice na koje nailazimo pretraživanjem ove kategorije simuliraju prirodno bebino sisanje stoga su ugodne za korištenje. Osim Beurerovog modela za obostrano izdajanje tu je i Aventov model Duo Premium. Ukoliko vaše tijelo ne zahtijeva izdajanje obje dojke u istom intervalu nude se i izdajalice za pojedinačno izdajanje. Osim gore navedenih proizvođača izdajalica dostupne su i izdajalice brenda Tommee Tippee, NIMO, Medela, Sejoy, MAM i Momert. Napomenut ćemo kako je dostupan i rezervni motor za izdajalicu Medela Swing i Medela Swing maxi.

Prilikom odabira popratnog sadržaja za hranjenje na izbor vam se nude različite bočice, hrana, kuhala kao i pribor za jelo beba. Krenimo sa onim prvim za čime svaki roditelj poseže kada beba nije samo dojena a to su bočice. I u ovoj kategoriji nam se nude bočice gore navedenih proizvođača međutim na izbor vam je stavljena opcija biranja između staklene i plastične bočice. Ovdje možete pronaći veoma velik izbor bočica kao i one sa anti colic sistemom što je veoma bitno protiv stvaranja grčeva kod beba. Naravno bočice ne sadrže BPA. Dostupne su i dodatne dude i sisači za bočice kao i setovi koji u kompletu sadrže više bočica različite mililitraže, dude i četke za čišćenje bočica. Bitna stavka su i grijači i sterilizatori za bočice kao i stalci za sušenje bočica. Ponuđeno vam je više modela sterilizatora za bočice koji imaju različite načine rada a neki od njih su Avent parni sterilizator, sterilizator za mikrovalnu i prijenosni UV sterilizator. Tu su i grijači za bočice. Dostupni su i neki rezervni dijelovi za pojedine aparate. Od kuhala za bebe spomenuli bi Twistshakeov 6u1 baby food processor koji u sebi sadrži osim programa za kuhanje (ujedno i miješa) hrane i program za sterilizaciju. Od hrane za dojenčad navest ćemo Novalac kao formulu koja u sebi sadržava sve bjelančevine, masti, ugljikohidrate, aminokiseline, vitamine i minerale koji su dojenčetu potrebni za zdrav razvoj i rast. Crosst.hr se pobrinuo i da opremu za one slatke prve zalogaje pronađete kod njih. Velik izbor silikonskih kao i metalnih žličica sa naslikanim junacima iz poznatih dječjih crtića, putnih setova za jelo kao i podložaka za tanjuriće i zdjelice, kao i kompleti koji sadrže čaše, tanjur, zdjelicu i pribor za jelo. Veoma praktično za one koji žele pronaći vrhunsku kvalitetu na jednom mjestu.

Polagano dolazimo i do izbora pelena koje vas prate već od prvog dana. Crosst.hr je za vas pripremio dva vrhunska proizvođača pelena, a to su Pampers i Violeta. Kod Pampersovih pelena možete pronaći više linija pelena kao i one poput pelena gaćica. Osim klasičnog tu su i mjesečna pakiranja. Slična stvar što se tiče veličine pakiranja pelena je i kod Violetinih, međutim ovdje se nudi i Violetin paket za novorođenče kao i Violetin poklon paket za kupanje gdje je uključena gratis tješilica. Tu su i gaćice za odvikavanje u bojama i za djevojčice i za dječake. Tetra pelene spadaju u opremu koja se koristi već od prvog dana tako da je i njih crosst.hr uvrstio u svoju ponudu. Tetra pelene su izrađene od organskog pamuka što je veoma bitno za bebinu kožu. Osim klasičnih pelena tu su i zaštitne odnosno višekratne pelene koje su perive u perilici rublja i dostupne su po pristupačnim cijenama.