USUSRET OLIMPIJSKIM IGRAMA

HOO okupio predstavnike lifestyle medija s ciljem promicanja žena u sportu

Tijekom jednosatnog druženja, tridesetak medijskih predstavnika dobilo je najvažnije informacije o središnjem višesportskom događaju 2024. godine

HOO_C4_0795JC.jpg
Foto: HOO/Jozo Čabraja

Ususret Olimpijskim igrama u Parizu (26. srpnja - 11. kolovoza), Hrvatski olimpijski odbor (HOO) priredio je u zagrebačkom hotelu Zonar druženje s novinarima hrvatskih lifestyle medija s ciljem promicanja uloge žena u sportu.

Tijekom jednosatnog druženja, tridesetak medijskih predstavnika dobilo je najvažnije informacije o središnjem višesportskom događaju 2024. godine. Skupu se odazvala i donedavna ministrica turizma i sporta, odskora zastupnica u Europskom parlamentu Nikolina Brnjac.

Pozdravljajući nazočne i zahvaljujući još jednom bivšoj ministrici na sjajnoj suradnji u prošle četiri godine, predsjednik HOO-a Zlatko Mateša istaknuo je važnost shvaćanja olimpizma u širem kontekstu od samog sporta te podsjetio na neke povijesne činjenice.
- Od 1912. pa sve do 1948. godine na olimpijskim igrama postojala su natjecanja i u umjetnosti, glazbi, književnosti i arhitekturi. I sam utemeljitelj modernih Igara, Pierre de Coubertin, nije osvojio medalju u nekoj sportskoj disciplini, nego u poeziji. To vam sve govori i zato je važno prezentirati i druge segmente olimpizma, a uloga medija pritom je od iznimne važnosti - kazao je Mateša te dodao:
- Uskoro ćemo vas pozvati na još jedan naš događaj, kojeg smo nazvali svojevrsnom modnom revijom, a na njemu ćemo predstaviti olimpijsku kolekciju za Pariz.

Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja


Dopredsjednica HOO-a Morana Paliković Gruden govorila je o činjenici koja će tek ući u povijest - ravnopravnoj zastupljenosti spolova (50:50 posto sportašica i sportaša) na Igrama u Parizu, a glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač kratko se osvrnuo na Hrvatsku kuću:
- Bit će to mjesto za promociju sporta, gospodarstva, ali i mode. Ukoliko ste u vrijeme Olimpijskih igara u Parizu, svakako posjetite Hrvatsku kuću, bit ćete nam dragi gosti…

Zamjenica šefa Misije hrvatske olimpijske delegacije Petra Nosso upoznala je nazočne s posebnostima trećih olimpijskih igara kojima je domaćin Pariz (prethodno još 1900. i 1924.), a posebno je istaknula spektakularno otvaranje Igara, predviđeno plovidbom brodova sa svim sudionicima po rijeci Seini.
Direktorica HOO-ova Ureda za odnose s javnošću i međunarodnu suradnju Mia Baćić i glavna urednica časopisa Olimp Ninna Lara Vidaković pozvale su sve predstavnike medija na službenu promociju olimpijske kolekcije brenda 4F koju će nositi hrvatski olimpijci i olimpijke na Igrama u Parizu. Bit će to 4. srpnja u zgradi rektorata Sveučilišta u Zagrebu na Kajzerici. (HOO/Vinko Knežević)

Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja
Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja
Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja
Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja
Image
Foto: HOO/Jozo Čabraja