Upoznaj Yugochic, cool brend genijalnih majica koje možeš nositi u svakoj prilici

Obožavamo regionalne brendove, a ovaj mali srpski dizajnerski brend po imenu Yugochic nam je među najdražima. Minimalizam i humor u ovim su komadima spojeni u jedno i pričaju odličnu modnu priču

Upoznaj Yugochic, cool brend genijalnih majica koje možeš nositi u svakoj prilici

Već godinama smo zaljubljene u srpski modni brend Yugochic iza kojeg stoji Ognjena Ratajac, blogerica i dizajnerica koja je svoju fascinaciju bivšom državom odlučila pretvoriti u nevjerojatno cool brend minimalističkih T-shirteva, hoodica i tenisica koje nas svojom estetikom i porukom oduševljavaju. 

Image

Domaći brend osmislio je sjajan način kako da naučiš što je to propuh i usput promoviraš Hrvatsku


Iako danas Yugochic odiše jednostavnošću i retro vibrom, zapravo je nastao kao brend svečane odjeće napravljene od perja, svile i šljokica, a obične bijele majice s printevima nisu bile ni na vidiku. Ipak, s vremenom se pokazalo kako ljude najviše zanimaju upravo najobičnije sive hoodice i bijeli T-shirtevi sa stavom, pa je tako stvorena i prva Yugochic majica.

Danas se mogu kupiti tenisice, puloveri, bilježnice i majice ovog brenda, a perje i ekstravagancija više nisu u ponudi već je naglasak stavljen na hipstersku estetiku s jugonostalgičarskim twistom. 


Naime, ono što ovaj brend čini toliko zanimljivim nije sam dizajn, već priča koja se krije iza njega. Yugochic ili Jugošik zapravo su oda povezanosti, različitosti kultura i religija, zajedništvu i toleranciji. Zato se mogu kupiti majice s ćiriličnim natpisima, Startas tenisice na kojima su ispisane riječi na latinici ili ćirilici, kao i hoodice s printom "Yugosick". Sve u svemu - dizajnerska je to ponuda itekako vrijedna pažnje, a s obzirom na to da je stilski jednostavna i minimalistička, može se uklopiti u svačiji stil. 


Proizvodnja svih proizvoda Yugochica smještena je u Beograd te se sve radi lokalno, a dio proizvoda uključuje i ručni rad. Ove odlične T-shirtove idealne za svakodnevno nošenje možeš kupiti narudžbom preko društvenih mreža, ali i u concept trgovinama u Beogradu i Sarajevu, dok je web stranica brenda trenutno "van pogona". Cijene komada se kreću od 65 pa sve do 320 kuna, ovisno o kojem se proizvodu radi. 


Pronašle smo Instagram lookove s Yugochic komadima. Pogledaj kako različiti outfiti mogu cool izgledati uz neki od ovih jednostavnih natpisa i dobro kombiniranje komada.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.