Slavlje američkog dizajna

Tko je bio najbolje odjeven na inauguraciji?

U srijedu je u Washingtonu Joe Biden postao najstariji američki predsjednik, a sama inauguracija održala se pod posebnim mjerama, no i dalje vrlo stylish

profimedia-0584910019.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Milijuni i milijuni gledatelja diljem svijeta, u srijedu su gledali inauguraciju 46. američkog predsjednika Joea Bidena. Bio je to povijesni trenutak iz više razloga. Osim što se odvijalo pod posebnim siguronosnim mjerama zbog nereda Trumpovih istomišljenika nekoliko dana ranije, tu su bile i posebne epidemiološke mjere zbog pandemije korona virusa. Osim toga Amerika ima i prvu potpredsjednicu i to s indijskim podrijetlom, Kamalu Harris. Definitivno inauguracija za pamćenje.

No, ipak i dalje su modni stručnjaci sa posebnim zanimanjem gledali i modni dio inauguracije. Od predsjednika Bidena, prve dame Jil Biden, potpredsjednice Harris, pa do Lady Gage i Jennifer Lopez.

Pa krenimo od Joea Bidena. Njemu baš i kao i suprugu potpredsjednice Harris, Douglasu Emhoffu, odijelo je radio američki dizajner Ralph Lauren.

Jill Biden, nova prva dama, pojavila se u plavom kaputu s baršunastim ovratnikom ispod kojeg je odjenula haljinu u istoj boji. I Jill se odlučila za američku dizajnericu Alexandru O'Neill, osnivačicu brenda Markarian.  Nosila je i rukavice i masku za lice u plavoj boji. A modno se uskladila i s potpredsjednicom Kamalom.

I Kamala se odlučila za američkog dizajnera i  Christophera Johna Rogersa koji joj je napravio haljinu i kaput. Ono što je mnoge oduševilo su njezini biseri. Naime, mnogi smatraju kako je upravo biserima željela poslati važnu poruku, a to je da joj je Amerika prije svega na prvom mjestu. Kako pišu strani, mediji, njezini biseri imaju posebno značenje jer predstavljaju podsjetnik na njezino članstvo u sestrinstvu na koledžu. Kamala je bila članica Alpha Kappa Alpha (AKA), koje inače prvo Afroameričko sestrintsvo osnovano 1908. godine. Harris sa posebnim ponosnom nosi te bisere.

A posebnu poruku je poslala i Jennifer Lopez koja je pjevala u srijedu ispred Kapitola. Odjevena od glave do pete u bijelo odijelo Chanel, poslala je snažnu poruku. Naime, bijela boja je još od početka 20. stoljeća postala sinonim simbola otpora sufražetkinja. Jennifer je otpjevala medley "This Land Is Your Land" i "America the Beautiful" , a usput je ubacila i dio stiha svog megahita "Lets get loud". Lopez je pratio njezin zaručnik Alex Rodriguez.

A svojim stylingom je oduševila Lady Gaga koja je otpjevala američku himnu. Gaga je nosila raskošnu crveno-crnu haljinu, a kosi je imala i rajf pletenicu. Haljinu je za nju napravio američki dizajner Daniel Roseberry koji živi u Parizu i radi Schiaparelli Haute Couture.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.