RECIKLIRANJE

Imaš puno stare odjeće? Evo kako je možeš prenamijeniti i ponovno nositi

Često ti se čini kako tvoji ormari 'pucaju po šavovima', a opet kao da nemaš ništa za obući. Ne brini se, nisi jedina, no umjesto da odjeću baciš mogla bi je prenamijeniti u nešto drugo

odjeća
Foto: Shutterstock

U svakom ormaru nerijetko se nalazi nepregledna hrpa starih odjevnih predmeta koji više nisu u upotrebi. Umjesto da ih jednostavno baciš ili daš nekoj daljnjoj rođakinji, zašto ne bi pokušala biti kreativna i prenamijenila odjeću u nešto novo i drugačije? Ovdje su neki prijedlozi za prenamjenu stare odjeće.

Preuredi traperice u suknju

Ako imaš stare traperice koje ti jednostavno smetaju, zašto ne bi pokušala napraviti trendi suknju. Jednostavno odreži nogavice na željenoj duljini i sašij donji rub kako bi napravila suknju.

Napravi torbu od stare majice

Ako imap staru majicu s interesantnim uzorkom ili grafikom, možeš je jednostavno pretvoriti u unikatnu torbu. Jednostavno odreži rukave i vrh majice, a dno zašij kako bi zatvorila taj dio i napravila torbu. Možeš dodati i remen ili ručke od druge stare torbe koju već imaš kod kuće.

Stvori svoju gumicu za kosu

Stara haljina ili majica može poslužiti kao izvor materijala za izradu raznih modnih dodataka od trake za kosu, narukvice ili čak i naušnice. A možeš napraviti i ultrapopularnu gumicu za kosu, tzv. scrungie.

Ovo je samo dio ideja na koji način možeš prenamijeniti staru odjeću. Ne zaboravi, prenamjena stare odjeće nije samo ekološki prihvatljiva, već je i sjajan način da razviješ svoju kreativnost, a možda i otkriješ neki dosad skriveni talent. Mi ćemo svakako pokušati, hoćeš li i ti? Ipak je totalna fora imati unikatnu odjeću, zar ne?