Ona ne prati trendove: Upoznaj Milu, zaljubljenicu u modu 19. stoljeća

Iako joj često upućuju čudne poglede na ulici, jedinstven osjećaj za stil donio joj je internetsku slavu - na Instagramu ima 80 tisuća pratitelja, a njezini kratki videi na TikToku imaju milijune pregleda

Ona ne prati trendove: Upoznaj Milu, zaljubljenicu u modu 19. stoljeća

Ako misliš da ti treba previše vremena da se spremiš ujutro, pričekaj dok ne upoznaš ovu mladu ženu koja se svakodnevno odjeva na jedan vrlo neobičan način. 

Image

#podrzidomace: Prijateljice su zajedno otvorile vintage trgovinu i nisu pogriješile


Mila Povoroznyuk iz Ukrajine, koja je svojim obožavateljima poznata kao your_sunny_flowers na Instagramu, odbacila je sve moderne modne trendove kako bi slijedila vlastitu estetiku zbog koje izgleda kao da je upravo ispala iz 19. stoljeća.


Svakog dana, Mila isfura potpuno novi upečatljiv izgled od glave do pete, uključujući komade poput dugih raskošnih haljina, steznika, puf bluza, elegantnih cilindra, vintage obuće, složenih modnih dodataka, frizure i šminke kako bi postala živa reprezentacija mode iz 19. stoljeća.

Sve je počelo kada se prije 12 godina uključila u pokret povijesne obnove. Počela je šivati vlastitu odjeću za razne prigode, od srednjovjekovnih festivala do balova iz 18. i 19. stoljeća. Od onda se zaljubila u modu iz tog doba i već otprilike dvije godine svakodnevno nosi vintage odjeću.


"Prvi odjevni komad u stilu 19. stoljeća koji sam počela nositi u svom svakodnevnom životu bio je plavi jesenski kaput. Napravljen je prije 8 godina. Tada sam počela birati skladne stvari koje bi išle uz njega. Moja se garderoba postupno punila starinskim predmetima", rekla je Mila za portal Bored Panda.

Inspiraciju za svoje kombinacije pronalazi na Pinterestu, Googleu i starim časopisima s haljinama iz tog doba. Šiva i pronalazi odjeću u vintage i second hand trgovinama, zbog čega se njezine jedinstvene odjevne kombinacije ističu na ulici, gdje god se nalazila. 


Što se tiče modnih dodataka, njih pronalazi iz osobnih kolekcija istomišljenika i raznih buvljaka. Njezin jedinstveni stil čini je samopouzdanom i to je sve što je važno. Iako joj često upućuju čudne poglede na ulicama, jedinstven osjećaj za stil donio joj je internetsku slavu - na Instagramu već ima gotovo 80 tisuća pratitelja, a njezini kratki videozapisi na TikToku imaju milijune pregleda.


Iako možda pretpostavljaš da ovakav hobi košta pravo malo bogatstvo, ali budući da Mila ručno izrađuje većinu odjeće, a ostatak pronalazi na buvljacima i second hand trgovinama, to defintiivno nije točno za većinu stvari.

"Sve je vrlo relativno. Imam odjeće koja me koštala manje od 10 dolara jer ih sama šijem od tkanine koju sam pronašla u second hand trgovini. Ali imam i zaista skupih komada jer je do nekih stvari bilo teže doći ili je neka tkanina finija i samim time skuplja."


Kad bi pitala Milu zašto se svakodnevno oblači kao da živi u 19. stoljeću, odgovor bi bio poprilično jednostavan i jasan - jer joj se to sviđa i jer to želi. Savjetuje i druge ljude koji se žele izraziti odjećom, ali se previše boje osuda drugih da slijede njezin primjer: "Život je prekratak da bismo ga potrošili živeći u strahu. Morate živjeti za sebe i ne razmišljati o tome što će drugi misliti o vama."

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.