Možeš sjajno izgledati i pod maskom, i to uz nekoliko jednostavnih koraka

Bez obzira jesi li se uputila u šetnju gradom, na posao ili samo do dućana, možeš izgledati i osjećati se najbolje, unatoč maski koju nosiš na licu

Možeš sjajno izgledati i pod maskom, i to uz nekoliko jednostavnih koraka

Trebalo je samo malo vremena da maske za lice postanu 'modni dodatak' jer ih iz dana u dan svi nosimo, ali i mijenjamo nekoliko puta dnevno (ili ih peremo, ako su pamučne).

Image

Saznale smo kako ublažiti iritaciju kože lica uzrokovanu nošenjem maski


Uz sve to, jedna je zabluda postala vrlo raširena otkako su maske postale "must have", a to je da samo zato što nosimo maske na licu ne možemo izgledati dobro. To je daleko od istine jer nošenje maske na licu može samo biti samo još jedan izgovor kako bismo se još više sredile i zablistale. Bez obzira jesi li se uputila u šetnju gradom, na posao ili samo do dućana, imaš pravo izgledati i osjećati se najbolje, usprkos maski koju nosiš na licu.

Osim što smo se do sada manje-više svi navikli na nošenje maski, neke prepreke i dalje postoje - osjetljiva koža i pojava prištića, znojenje lica pod maskom ili jednostavno činjenica da se maska ne uklapa u tvoj omiljeni . Bez obzira na sve to, pod maskom i dalje možeš izgledati besprijekorno, i to uz pet jednostavnih koraka. 

Nahranjena i hidratizirana koža

Dobra baza uvijek počinje s nahranjenom, hidratiziranom i glatkom kožom. Bez pripreme kože, tvoja će lice izgledati suho, što nikada nije dobar osjećaj, posebno kada preko šminke nosiš masku. Kožu pripremi za dan proizvodima koji hidratiziraju i umiruju - prije svega je dobro očisti, a zatim nanesi jedan od svojih omiljenih hidratantnih seruma.

Uređene obrve

Obrve uokviruju naša lica, pa kada su uređene i dobro izgledaju, odvratit će pažnju od svih ostalih nesavršenosti na licu. Važno je da odabereš oblik koji tvom licu najbolje pristaje. Zatim, ako ne stigneš u salon, svoje obrve dotjeraj šminkom - rijetka područja ispuni tankom olovkom, a zatim nanesi gel za obrve kako bi cijeli dan stajale na mjestu.

Bujne trepavice

Dodavanje nekoliko slojeva maskare uljepšat će ti oči, a trepavice će dobiti i na duljini i na volumenu. Kako bi postigla efekt mačjih očiju, štapić usmjeri na vanjski kut trepavica i na to područje nanesi najviše maskare, a nemoj zaboraviti ni donje trepavice. Kako bi pojačala volumen, koristi dvije maske - jednu koja produljuje trepavice, a drugu koja pojačava volumen, a možeš staviti i vodootpornu maskaru kako bi bila sigurna da se na ljetnim vrućinama neće razmazati.

Bronzer

Tvoje će lice izgledati blijedo bez malo bronzera, posebno ljeti. I iako će ti većina lica biti prekrivena maskom, vrhovi jagodica i čela odlična su mjesta za dodavanje malo brončane boje. To su ujedno i područja koja će najprije potamniti na suncu, tako da će cijeli look izgledati posve prirodno. Ako znaš da ćeš masku morati nositi dulje vrijeme, bronzer u prahu nanesi preko bronzera u kremi jer će tako dulje ostati postojan i neće se "preslikati" na masku. 

Nakit

To što imaš masku ne znači da ne možeš nositi nakit, a posebno naušnice, koje će se uz masku prilično istaknuti i ostaviti dojam da si uložila puno truda. Uz naušnice, dodaj i poneku ogrlicu ili narukvicu kako bi zaokružila cjelokupni izgled.