Novogodišnje odluke sa stilom

Modne odluke koje će ti olakšati život i uz koje ćeš zablistati u 2021.

Za sve koji na neki način žele poboljšati svoj stil, izdvojile smo deset jednostavnih savjeta

curkesastilom.jpg
Foto: Instagram

Prošla je godina bila jedinstvena godina za sve. Velik dio našeg života - od mjesta na kojem radimo i kako provodimo godišnji odmor do onoga koga možemo vidjeti i što nam je dopušteno - jako se promijenio. Unutar toga, manje važno, ali jednako drastično, naš pristup onome što svakodnevno nosimo također se suočio s popriličnom transformacijom.

Image

Ne moraš pratiti modne trendove: Sedam zlatnih pravila za bezvremenski stil koji je uvijek in

Bez obzira jesi li većinu vremena provela u trenirkama ili si više nego ikad prije kupovala putem interneta, prošle je godine došlo do puno promjena u našem pristupu modi. Ali, jedna pozitivna strana kod više vremena kod kuće je što smo imale (i još uvijek imamo) priliku dovesti svoje ormare u red. I tu na red stupaju novogodišnje modne odluke.

I dok uobičajene novogodišnje odluke uključuju zdraviju prehranu, bavljenje tjelovježbom, odricanje poroka i slično, mi smo izdvojile 10 odluka kojih ćemo se pokušavati držati ove godine, a sve zbog jednog 'višeg' cilja: kako bismo oslobodile prostor, uštedjele novac i izgledale bolje nego ikad.

Ne kupuj nešto samo za jednu priliku

Svi smo barem jednom to učinili. Vjenčanje, božićni party, okupljanje u petak navečer u kafiću s prijateljima nakon lockdowna. Odlazak na bilo koji uzbudljivi događaj znači da neminovno osjećamo da trebamo nešto posebno - a samim time i nešto novo što bismo odjenuli. Međutim, koliko god nam se sviđa komad koji u tom trenutku kupujemo, rijetko kad ga odjenemo više od jednom.

Umjesto da kupuješ nešto specifično za određene događaje, pokušaj u svom ormaru imati nekoliko vječnih komada koji su svestrani. Ako se odlučiš za nešto jednostavno i klasičnije, a ne za nešto što je trenutno u trendu, moći ćeš to nositi iznova i iznova. Ako uz to svaki put pomno odabereš modne dodatke, vjeruj nam, nikad se nećeš osjećati kao da nosiš isti outfit.

Troši novac - ali čini to svjesno

Za nas će 2021. biti godina u kojoj kupujemo svjesnije i održivije - posebno kada je u pitanju moda. Zato i tebi savjetujemo: uloži svoj novac prvenstveno u bezvremenske klasike dobre kvalitete (mogu biti i rabljeni, dok god su vječni i kvalitetni) i stvarne komade iz snova koje možeš i želiš nositi dugi niz godina.

Kad nešto kupiš, riješi se nečeg drugog

Izvrstan način da ti garderoba ostane razumne veličine je usvajanje politike 'jedno unutra, drugo van': svaki put kad kupiš nešto novo, iz ormara izvuci stari komad i pokloni ga, prodaj ili doniraj u dobrotvorne svrhe.

Ne samo da će ti pomoći da ne prenatrpaš ormar, to će također znači da ćeš morati biti puno sigurnija u ono što kupuješ. Nikada više nećeš nešto kupiti ako ti se to istinski ne sviđa, znajući da ćeš iz garderobe morati izgubiti nešto što imaš godinama ili što ti je drago srcu.

Održavaj ormar urednim

"Red je pola života" - možda je ova izreka otrcana, ali u njoj još uvijek ima istine. Ako svoju garderobu držiš strukturiranom i preglednom, bolje ćeš pronaći potencijalnu odjeću i zasigurno ćeš se više zabaviti kad je u pitanju styling u 2021. godini.

Otkrivaj nove brendove

Još jedan razlog zašto zapinjemo u modnoj kolotečini jest zato što se vežemo za određene trgovine i brendove. Sjajno je imati svoje ključne favorite kojima vjeruješ i koje dobro znaš, ali na tržištu postoji toliko malih brendova, novih brendova i skrivenih trgovina koje samo čekaju da budu otkrivene.

Od vrhunskih dizajnerskih etiketa do pristupačnijih brendova pa sve do jedinstvenih second hand i vintage trgovina, istražuj tijekom cijele godine. Vjeruj nam, završit ćeš s doista posebnim modnim komadima, koje uz to, nema svaka druga žena u gradu.

Stvori 'uniformu'

Jedna od velikih zabluda o stilu je da nikada ne bi trebala kupiti nešto slično onome što već posjeduješ. Naravno, nitko ne želi imati cijelu garderobu koja se sastoji od samo 15 tamnoplavih dolčevita i 10 identičnih pari crnih uskih traperica.

Međutim, nemoj se bojati iskoristiti znanje onoga što ti odgovara. Sve žene sa stilomn imaju vlastitu 'uniformu' - drže je jednostavnom, znaju u čemu izgledaju dobro i drže se ove formule kad biraju nove komade.

Isprobaj trik s vješalicom

Na početku svake sezone postavi sve vješalice u istom smjeru. Svaki put kad odjeneš neki komad, okreni vješalicu u drugu stranu. Vrlo brzo unutar sezone vidjet ćeš što nosiš, a što ne. "Žene obično nose samo 40 do 60 posto svoje garderobe", kaže Fanny Moizant, suosnivačica Vestiaire Collective, koja se kune ovim trikom s vješalicama.

Znaj svoju garderobu od A do Ž

Zvuči očito, ali lako je zaboraviti ono što stoji u našim ormarima - i, za mnoge od nas, postoji puno skrivenih, a sjajnih komada koji godinama nisu ugledali svjetlost dana ili na koje smo zaboravili, posebno tijekom prošle godine.

Dakle, prije nego što kupiš nešto novo, pobrini se da imaš vrlo jasnu predodžbu o tome što je već u tvom ormaru. Ako s vremena na vrijeme radiš čistku i organizaciju ormara, znat ćeš što je u njemu i to će te spriječiti da kupuješ stvari koje ti zapravo nisu potrebne.

Ne podcjenjuj moć 'capsule' garderobe

Da bi bila uistinu elegantna, ne treba ti ogroman budžet ili tri garderobna ormara puna dizajnerske odjeće. Poanta? Ne treba ti puno da bi izgledala dobro.

Ono što ti ipak treba jest donošenje dobrih i razumnih odluka. Kupi ono što ti treba, kupi ono zbog čega se osjećaš posebno dobro i ne gomilaj konstantno nove stvari. I pazi na odjeću.

Zabavi se

I ono najvažnije kao šećer na kraju: Ne shvaćaj sebe i modu previše ozbiljno. Svatko tko se usudi eksperimentirati s novim bojama, materijalima i siluetama, sigurno će se više zabaviti u životu, kako u ovoj, tako i u svakoj sljedećoj godini.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.