Ljeto bez parea: Odaberi badić koji će najbolje sakriti tvoje nedostatke

Kupovina savršenog kupaćeg kostima za mnoge je noćna mora. No, ako prvo procijeniš kakav kupaći trebaš ako imaš velike grudi, a kakav prikriva trbuščić sve postaje lakše, zar ne?

Ljeto bez parea: Odaberi badić koji će najbolje sakriti tvoje nedostatke

Odlučili smo riješiti stres koji nas čeka prije svakog odlaska na more. Kupovina kupaćeg kostima! Ulazak u kabinu za isprobavanje s nekoliko odabranih badića može "ubiti" veselje koji inače osjećamo u šopingu. Jaka svjetla i mali prostor istaknu sve naše mane. Samopouzdanje može naglo nestati bez obzira koliko se inače dobro osjećamo u svom tijelu.

Image

Počelo je veliko ljetno sniženje u Mango Outletu. Ovo su komadi koje želimo uloviti, od 50 kn


Zato smo ovo ljeto odlučili smanjiti ovu frustraciju. Za svaku građu tijela postoje kupaći kostimi koji će ga lijepo istaknuti. Dobro je paziti na određene detalje. Ako imaš veće grudi ne treba krojevima i ukrasima dodatno naglašavati taj dio tijela, s druge strane jaki bokovi "ne vole" bikinije s vezicama. U nastavku donosimo izbor badića koji će sakriti nedostatke. Konačno ove godine kupovina kupaćeg kostima može biti zabavan šoping!

Oblik kruške

Što znači oblik kruške? Ove žene obično imaju puniji donji dio tijela u odnosu na gornji, bokovi su im širi od grudi. Za ovaj oblik tijela najbolje je odabrati badić čiji je gornji dio ukrašen, ima jake printove ili izražen kroj. Tako će se fokus usmjeriti na gornji dio tijela i odmaknuti od bokova i bedara. Dobro je da donji dio badića bude u crnoj boji ili nekim tamnim nijansama. Asimetrični oblik kupaćeg kostima izdužit će tijelo, a na plaži ili uz bazen možeš dodati zanimljivu tuniku.

Image


Yamamay - 449 kn

Image


Oysho - 299 kn

Image


Oysho - 259 kn

Veće grudi

Žene s većim grudima trebaju kupaći kostim koji daje dobru potporu grudima. Potraži kupaće kostime s kvalitetnim košaricama i naramenicama koje se mogu podesiti, te jednostavnije modele. Izbjegavaj badiće koji imaju ukrašen ili izražen gornji dio bikinija.

Image


Mango - 129 kn

Image


Mango - 249 kn

Image


Benetton - gornji dio bikinija, 299 kn

Manje grudi

Koji je najbolji kupaći kostim za "povećanje" grudi? Ako imaš manje grudi odgovarat će ti postavljeni gornji dio badića jer će stvoriti iluziju većih grudi. Osim toga jaki uzorci i nabori mogu pomoći. Klasični sportski trokut također istaknut će gornji dio tijela. Bikini s različitim detaljima i push up odličan su izbor.

Image


Mango, gornji dio bikinija, 169 kn

Image


Oysho, 199 kn, gornji dio bikinija

Image


Asos, gornji dio bikinija, 170 kn

Atletska građa

Žene sportske građe su vitke sa širim leđima i ramenima te vitkim strukom i obično u kupaćem kostimu žele izgledati zaobljeno. Da bi stvorila iluziju oblika pješčanog sata evo nekoliko prijedloga. Pronađi bikini s uzorcima i različitim ukrasima, ali i zanimljivog kroja u kojem ćeš izgledati ženstvenije. Također je dobro pronaći kupaći kostim koji je visoko rezan u donjem dijelu kako bi istaknula svoje lijepo oblikovane noge.
Asos, 235 kn


Oysho, 229 kn

Image


Oysho, 99 kn

Oblik jabuke

Što znači tijelo u obliku jabuke? Ove žene imaju širi srednji dio tijela i struk nije definiran. Za ovaj oblik tijela potrebno je pronaći badić koji će "kontrolirati" područje trbuha. Sportski jednodijelni kupaći kostimi koji će dobro stegnuti područje oko trbuha i vizualno smanjiti struk. Ako više voliš dvodijelne badiće isprobaj one s visokim strukom koji će dodatno pokriti trbuh.

Image


Yamamay, 529 kn

Image


Asos, 230 kn


Mango, 299 kn

Zaobljena građa

Ako imaš bujne grudi bokove, bedra i stražnjicu znači da imaš zaobljeno tijelo. Trebaš istaknuti svoje obline, a opet s druge strane pronaći badić koji je dati podršku određenim dijelovima tijela. Dobro će ti pristajati kupaći kostimi asimetričnog kroja. Ukrašeni dekolte istaknut će tanji dio tijela. Trebaš izbjegavati monokini (jednodijelne badiće koji su jako izrezani i ne pokrivaju tijelo) i bikinije s vezicama jer će samo skrenuti pažnju na bokove i bedra.

Image


Mango, 299 kn

Image


Asos, 195 kn

Image


Zara, gornji dio bikinija, 99 kn