Kako odrediti veličinu remena?

Imajući u vidu koliko je važno da izgledate dobro u kancelariji i nakon posla, imamo za vas nekoliko smjernica kako da izaberete praviti remen za sebe.

Kako odrediti veličinu remena?

Remen je jedan od onih muških asesoara koji će od vas napraviti najmoderniju osobu u prostoriji (da ne kažemo, najvećeg šmekera) ili će odbiti ljude od vas dok se pitaju: „tko je onaj s bijelim lakiranim remenom i odakle je došao?“

Dužina
Najbolji savjet koji vam možemo dati je da izaberete remen koji je za cijeli broj veći nego broj koji nosite. Tako da, ako imate struk 82 cm, kupite remen koji je bar 34 cm. Imajte na umu da vam remen treba biti taman kod rupica u sredini, a ne na posljednjoj rupici. 

Širina
Ne uzimajte ni previše tanak ni previše širok remen. Pazite da širina remena ne prelazi nekih 5 cm. Kao generalno pravilo, širina remena ne treba biti veća od dužine vašeg palca.

Kopča
Klasične dileme nastaju ovdje. Naš odgovor je ovdje neutralan, jer kopča ovisi o vašim preferencijama, ali reći ćemo vam ovo: konvencionalne kopče su trajnije i manje su šanse da će vas izdati u trenutku kad su vam najpotrebnije. I molimo vas, klonite se onih velikih kaubojskih, kič, glomaznih kopči. 

Boja
Ovdje nemate previše izbora. Možete birati između crne i smeđe boje. Za praktičniji izbor, opredijelite se za remen koji ima po jednu boju sa svake strane tako da ga možete nositi na oba načina: i kao crni i kao smeđi.

Materijal
Posljednji aspekt kupovine remena tiče se materijala. Materijal remena ovisi o debljini vašeg novčanika. Točnije, direktno su proporcionalni. Što deblji novčanik, to bolji remen. Naravno, najbolje se opredijeliti za kožu. Imajte u vidu da formalni remeni imaju sjajni glanc, dok su remeni za opuštenije varijante uglavnom mat.