Kako odabrati veličinu tenisica?

Prema riječima stručnjaka, ljudska visina raste zbog zdrave prehrane bogate vitaminima i mineralima. Uz visinu, dobivamo i na težini, što znači da naša stopala moraju podnijeti veću težinu, tako da, prirodno, stopala postaju u veličini, zajedno s našom visinom i težinom.

Kako odabrati veličinu tenisica?

Prosječna veličina cipele u svijetu puno se promijenila tijekom desetljeća. Evo kako je izgledala evolucija veličine prosječne ženske cipele: na početku 20. stoljeća prosječna veličina bila je 35, 1950. bila je 36, 1970. bila je 37, a danas prosječna veličina ženske cipele je 39. Veličine muških cipela također su se puno promijenile. Prije nekoliko desetaka godina, najčešće veličine muškaraca bile su 39-40, ali danas prosječna veličina cipela od muškaraca iznosi 43. 

Što mislite, što će se dogoditi za 50 ili 100 godina?

Prema riječima stručnjaka, ljudska visina raste zbog zdrave prehrane bogate vitaminima i mineralima. Uz visinu, dobivamo i na težini, što znači da naša stopala moraju podnijeti veću težinu, tako da, prirodno, stopala postaju u veličini, zajedno s našom visinom i težinom.

Jeste li znali da, prema Američkom ortopedskom udruženju, žene često nose pogrešnu veličinu tenisica? Što to znači? Sigurno se pitate kako netko može nositi pogrešnu veličinu tenisica jer je to vrlo bolno i neudobno. Čak i lagani pritisak u stopalu može spriječiti normalan protok krvi i uzrokovati deformitet stopala. Ponekad, kad prvi put obučete par tenisica, one izgledaju ugodno i ne osjećate nikakav pritisak. Ali nakon što ih nosite duže vrijeme, počinjete osjećati neugodnu napetost u stopalu. To dokazuje da su vam tenisice premale. Da biste to izbjegli, najprije izmjerite stopalo. Također, nakon što kupite par tenisica, nosite ih kod kuće malo i provjerite da li su prikladne za vas i jesu li zaista udobne.

Uz sve veću popularnost internet trgovina, potrošači se sve više odlučuju povoljno kupovati putem interneta. Možete se odijevati od glave do pete, a da pritom uopće ne zakoračite nogom u trgovinu. Možda ste pomislili da na mreži možete kupiti samo prekrasnu haljinu ili elegantnu torbu, ali sada možete kupiti i tenisice bez brige oko odabira pogrešne veličine. Ako uočite neke pojedinačne, najljepše tenisice na internetu, ne dopustite da vas strah od odabira pogrešne veličine spriječi da ih kupite! Umjesto toga, samo izmjerite duljinu stopala i požurite uživati ??u tom novom paru tenisica! 

Pa kako smanjiti rizik odabira pogrešne veličine i umjesto toga dobiti savršenu veličinu? Željeli bismo s vama podijeliti naše iskustvo i dati vam nekoliko najvažnijih savjeta koji će vam sigurno pomoći pri odabiru ispravne veličine tenisica prilikom kupovine na internetu.
Dužina stopala. Posebno je važno izmjeriti duljinu stopala. Znajući koliko je stopalo u centimetrima, lako možete pronaći proizvođačevu tablicu veličine koja će vam znatno olakšati naručivanje tenisica u odgovarajućoj veličini.

Oblik tenisice i stopala. Izuzetno je važno obratiti pažnju na model obuće koji odaberete. Pri kupnji tenisica sa šiljastim nosom trebate odabrati veću veličinu jer je i sam model malo manji. Ako je vaše stopalo posebno široko, preporučujemo da izbjegavate šiljaste tenisice.
Pola veličine. Ponekad ljudi imaju stopala srednje veličine. Ako je to slučaj za vas, odaberite tenisice od zaštitnih znakova koji na tablici veličine imaju polovinu veličine.

Sezone. Obratite pažnju na sezonalnost. Tijekom ljeta stopala su često otečena, a ponekad i veća. Dakle, preporučujemo da uvijek mjerite stopalo prije kupnje obuće putem interneta. Ako tražite toplu zimsku obuću s krznom, odaberite veću veličinu jer se stisnuto stopalo mnogo brže hladi.