Kako napraviti dobar selfie?

"Opaliti" savršen selfie nije niti malo lako – radi se o pravoj i idealnoj kombinaciji filtera za svjetlo, kuta slikanja, postavljanja i naravno ništa ne ide bez odgovarajućeg foto filtera.

Kako napraviti dobar selfie?

Uđite u svoju galeriju! Prisjetite se kada ste zadnji put slikali selfie. Sada prekinite prisjećanje i priznajte da ste opalili negdje između 40-50 selfie slika dok niste pronašli onu pravu! Svi to radimo. To je zato što opaliti savršen selfie nije niti malo lako – radi se o pravoj i idealnoj kombinaciji filtera za svjetlo, kuta slikanja, postavljanja i naravno ništa ne ide bez odgovarajućeg foto filtera.

U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da svoju selfie igru ??prebacite na sljedeću razinu.

1. OSVJETLJENJE JE SVE!
Zvuči očigledno, ali prvo pravilo selfija je obratiti pažnju na svoju rasvjetu. Trebate dobro osvjetljenje. Prirodna rasvjeta. Kako vlogger Jordan Liberty kaže, "Svjetlost je nesumnjivo najbolji kozmetički proizvod za koji ne morate platiti". Umjesto prema ekranu računala ili televizije, okrenite se prema prozoru s prirodnim svjetlom. Ili još bolje, izađite vani i uživajte u sunčevom sjaju. Dobra rasvjeta zapravo može učiniti da krugovi ispod očiju i sjene potpuno nestanu.

Ako snimate svoj selfie iznutra, blogerica ljepote Michelle Phan savjetuje da pronađete prozor. "Imati lijepu, prirodnu sunčevu svjetlost stvorit će dobar selfie. 

2. IZBJEGAVAJTE SJENE
Ne postoji ništa gore od toga da vam ogromna sjena prekrije lice. Kad ste u nedoumici, okrenite se direktno prema suncu, a ako je sredina dana i sunce je visoko, sjene mogu izgledati poput vreća ispod očiju. Zlatni trenutak za snimanje selfija je u vrijeme izlaska ili zalaska sunca, kad je svjetlost slaba i najljepša. 

3. DOBRO RAZMISLITI KADA KORISTITI BLJESKALICU
Iako su pronalazak prirodnog svjetla i izbjegavanje sjena ključni savjeti kako napraviti dobar selfie, postoje slučajevi kada želite snimiti selfie, a nalazite se u tamnom prostoru. Bez obzira jeste li u klubu ili samo na kauču gledate Netflix, kako dobiti odličan selfie uz malo svjetla? Otiđite na Snapchat. Aplikacija ima flash značajku za prednju kameru, dok obična aplikacija za fotografije na iPhoneu nema. U Snapchatu postoji opcija male munje u gornjem lijevom kutu, a zatim krenite sa selfarenjem.

4. NASMIJEŠITE SE „OD SRCA“
Ne pretvarajte lice u osmijeh koji je prevelik ili prisiljen. Prirodni osmijesi su uvijek bolji. S druge strane, ako ciljate na malo ozbiljniji selfie, pokušajte se nasmiješiti očima. Ne znate ni dalje kako? Vježbajte pred ogledalom dok ne shvatite kako treba. Pripazit ćete!

5. USLIKAJTE PUNO SELFIJA, A KADA KAŽEMO PUNO MISLIMO STVARNO PUUUUNO!
Kylie Jenner najbolja selfie majstorica kaže da zna uslikati po 500 selfija prije nego što nađe jedan koji voli dovoljno da ga objavi na Instagram. Pokušajte naginjati glavu u različitim smjerovima i lagano mijenjati kutove između svakog kadra, tako da možete izabrati široku paletu selfija. I ne zaboravite osigurati da je kamera fokusirana prije nego što počnete sa slikanjem. 

6. NAMJESTI PRAVI KUT SLIKANJA
Ako postoji savjet koji biste trebali poslušati od Kim Kardashian, onda je to ovaj: Kad su u pitanju selfiji, držite bradu i kameru gore. Prilikom snimanja selfija držite mobitel tako da mu je dno u ravnini s očima. Ili još bolje, koristite selfie štap. Ti štapovi su priznajmo smiješni na svaki način, osim na jedan: zato što ih visoko držite, čine da svi na fotografijama izgledaju svježe i poput supermodela.

7. KORISTITE KVALITETNE APLIKACIJE I FILTERE
Poznati selfie majstori preporučuju korištenje Valencia filtera na Instagramu. Taj filter je poput sna za razliku od ostalih filtera i čini da svi izgledaju prelijepo.

Također mnogi će vam reci da je najbolji mobitel za slikanje selfija Samsung Galaxy S5, a drugi će pak tvrditi da je FaceTune najbolja aplikacija za uređivanje vaših selfija. 

P.S. Nemojte pretjerivati s milijun filtera jer ćete izgledati neprirodno!