Istražile smo koji britanski high street brendovi i dalje šalju u Hrvatsku

Puno se pričalo o Brexitu i hoćemo li morati prestati naručivati s britanskih online trgovina. Srećom zasad to nije tako, a britanske trgovine šalju i sada za vrijeme koronavirusa

Istražile smo koji britanski high street brendovi i dalje šalju u Hrvatsku

I u ova neizvjesna vremena, svi volimo uhvatiti neku povoljniju krpicu pogotovo ako se nadamo da ćemo istu uskoro moći i nositi kako na radno mjesto, tako i na odmor. 

I dok su u Hrvatskoj mnogi bez ikakvog problema prebacili na online kupovinu, mnogi strani online shopovi zbog sigursnosti su privremeno zaustavili prodaju, pogotovo slanje izvan svojih granica. 

I dok mnoge mame tuguju jer primjerice Next online ne radi, pa tako ni naručivanje odjeće mališane (koja se uglavnom naručuje ondje), francuski Kiabi dostavlja samo odjeću za djecu i trudnice, no britanski ASOS radi punom parom. I da sve dostavlja, pa čak i brže nego prije. 

No, nije ASOS jedini. Istražile smo tko to od britanskih high street brendova još dostavlja u Hrvatsku. Nažalost, mnogih Primark i dalje nije odlučio otvoriti webshop. 

ASOS- najveća britanska online trgovina

As Seen On Screen ili ASOS je daleko najveći, ali najopoznatiji britanski webshop. Nerijetko i mi same u redakciji naručujemo s njega, još kada povremeno ima 20 posto sniženja na određene stvari, većina nas ne može odoliti. Lansiran je 2000. godine i nudi ponešto za svakoga- od regular pa do curvy, petite i tall, ali i maternity odjela. Naći ćete tu i vjenčanice, haljine za djeveruše, a osim svoje ASOS linije, ondje ima i drugih brendova, od primjerice Calvin Kleina do britanskog dizajnera Kurt Geigera. 

ASOS i dalje dostavlja u Hrvatsku, a trenutačno na dio asortimana ima popust. Vrijeme povrata su produžili na čak 90 dana, a poštarina je besplatna iznad 30 funti. 

Primjerica ova haljina je s 500 kuna, snizena na 150 kuna 

ImageA ove vječno popularne sandale su s 300 kuna, sada samo 90.  

Image


TOPSHOP

Mnogi bi rekli nikad prežaljeni Topshop više nema svoje trgovine u Hrvatskoj, no dostava iz ovog britanskog high street brenda je itekako moguća i dostupna. 

Topshop nije zatvorio svoja vrata za internacionalne dostave, a trenutačno ima popust za haljine. Ako razmišljate što ćete odjenuti za šetnju,ova nam se trgovina čini kao vrlo dobro rješenje. 

Umjesto 400 kuna, ova je haljina sada 250 kuna. A postarina je iznad 30 eura besplatna. 

Image

New Look

I dok dio asortimana New Looka možete naći i na ASOS-u,  ovaj brend ima i svoju službenu online trgovinu i dostavljaju u Hrvatsku. Poštarina je nešto skuplja i stoji 10 eura, no ako potrošite 65 eura ona je besplatna. 

Trenutačno uz to imate popust od 20% kada potrošite 50 eura. 

Doista imaju svega, a naši favoriti za danas su ove natikače koje su samo 100 kuna. 

Image

Boohoo

Boohoo je definitivno jedna od onih destinacija koje se isplati posjetiti, pogotovo kad ima snizenje. I dok na internetu znamo pronaći oprečna iskustva s njihovom robom definitivno je da i dalje dostavljaju kod nas. Naime, nekad se znaju požaliti na materijale, odnosno da ne nedostaje pamučih stvari. 

Trenutačno imaju popust od 50 posto. 

Primjerice ovu majicu kojom se možete našali i postati 'kraljica karantene' sada ćete platiti 90-tak kuna. 

Image

Missguided

I ovaj webshop nudi svašta, pa tako online možete kupiti i krpice nastale u suadnji s Playboyjem. Tako preproznatljivog zečića možete kupiti s potpisom Missguided. Poštarina je četiri funte što nam se čini poprilično povoljno,a i oni sada imaju dosta stvari na sniženju, odnosno trenutačno je cijeli asortiman snižen za 25 posto. 


Ova crop hoodie s Playboy znakom sada je 250 kuna.