Dizajner Lady Gage dolazi na Dreft Fashion Week Zagreb!

Marka Mitanovskog modna kritika prozvala je novim Alexandrom McQueenom

Dizajner Lady Gage dolazi na Dreft Fashion Week Zagreb!

Trenutno najvruće ime na svjetskoj modnoj sceni - mladi beogradski dizajner, 29-godišnji Marko Mitanovski na poziv Dreft Fashion Weeka Zagreb, po prvi puta, dolazi izlagati u Zagreb. Dizajner kojeg je modna kritika, zbog njegovog jedinstvenog, inovativnog i avangardnog stila, već prozvala novim Alexandrom McQueenom, poznat je po tome što svojim neobičnim kreacijama oduševljava i samu Lady Gagu.

Svoj dark glamour stil inspiriran elizabetijanskim kostimima, pankom i bondageom, pokazao je i u brojnim editorijalima časopisa poput Elle, Grazie, Faara, Gale i Asfalta, a njegove se  kolekcije nerijetko mogu vidjeti i na Fashion TV-u. Njegov osebujni talent uočio je i Nicola Formichetti, modni urednik časopisa Vogue Hommes Japan, V Man i Dazed & Confused, koji je od Marka zatražio pet kreacija koje je kontroverzna pjevačica i umjetnica, Lady Gaga, nosila u editorijalu za časopis Q, a moguće uskoro i u jednom od svojih video spotova.

Na Dreft Fashion Week Zagreb dolazi s cijelokupnom kolekcijom u veljači predstavljenoj na London Fashion Weeku. Izrazito dramatične i teatralne haljine goth stila zasigurno će unijeti nemir i među zagrebačke modne znalce i publiku druge revijalne večeri u Balonu Boćarskog doma.

www.markomitanovski.com

Image
Dreft Fashion Week Zagreb, jedini međunarodni modni događaj u Hrvatskoj i regiji, od 9. do 12. lipnja modnoj publici željnoj novih trendova pokazat će što su nam za sezonu jesen/zima 2010/2011 pripremili domaći i inozemni dizajneri. Jubilarni 14. Fashion Week Zagreb tradicionalno će se održati u Balonu Boćarskog doma.