Promašaji kojih se sramimo

10 modnih grijeha koje smo sve barem jednom napravile

Osjećaj za modu nije nešto što dobivamo s rođenjem - baš kao ni dobar ukus, uostalom. Ali većina od nas otprilike zna koje hlače uskladiti s kojom vestom i kakvim cipelama. Ili ipak ne?

profimedia-0623004348.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Modni znalci tvrde kako postoje modne pogreške koje vrlo često imaju prilike vidjeti na ulicama. Radi se o toliko čestim flopovima da su se dogodile svakoj od nas - barem jednom u životu - da, čak i onoj među tvojim prijateljicama koja uvijek izgleda kao da je došla sa snimanja modnog editorijala, a kamoli ne nama, običnim smrtnicama.

shimmer fallback

Moda bi trebala biti igra, ali ipak ne igra bez pravila - a evo zbog kojih su učestalih pogreškama u odijevanju modno znalci svakodnevno na aparatima (obećajmo da ćemo se truditi odsada ih izbjegavati):

Tanke potpetice na kratku haljinu

Tanke poptetice ne idu na kratku haljinu, suknju ni na kratke hlače. Jednostavno, čak nije star u 'pokazivanju previše kože', nego su zajedno naprosto too much - kao kad stavimo previše nakita ili istovremeno naglasimo oči i usne. Modni znalci umjesto toga preporučuju tanke potpetice na duge hlače ili minica na čizmice s punom petom.

shimmer fallback

Sjajne najlonke

80-tih godine bile su must have, ali danas su veliki no no. Ništa ne može ako učinkovito i instantno uništiti bilo koji outfit kao sjajne najlonke. Izbaci ih bez milosti iz svog ormara jednog zauvijek.

shimmer fallback

Broj premala odjeća


Možda si presretna što napokon staneš u M veličinu, ali nošenje knap odjeće definitivno nije dobar izbor. Svi će primijetiti ako odjeneš preuske traperice ili vestu koja ti je pola broja premala - i ne, nećeš izgledati mršavije.

shimmer fallback

Broj prevelika odjeća

Casual komadi su jedna stvar, ali odjeća koja ti je vidno prevelika nije cool. Ne, ne želiš pliavti u toj bluzi ili se izgubiti u trapericama, a ovo također neće sakriti tvoj višak kilograma ako ti je to bio cilj - samo će izgledati kao da si odjenula šator.

shimmer fallback

Tajice kao alfa i omega


Priznajemo, tajice su super udobne i praktične. I da, crne tajice od dobrog materijala daju se savršeno kombinirati uz čizme i džemper. Ali nemoj dozvoliti da tajice potisnu hlače iz tvog ormara, a moraš znati i da one s uzorkom djeluju pomalo neukusno.

shimmer fallback

Torba koja ide uz cipele

Ako si jedna od onih koja uvijek mora imati usklađenu torbu s cipelama - i onda se tu još mora uklapati i remen, popusti malo. Modno osviještena osoba ima ujedno je i razigrana, ako se vidi da si se previše trudila sve uskladiti, to neće izgledati najbolje.

shimmer fallback

Vidljivi logo brenda

Što točno nastojiš poručiti time što ti piše ime dizajnera preko cijele majice? Da imaš novaca? Ali novcem se ne može kupiti dobar ukus - a dobar dizajner ne treba naglašavati ime na svakom komadu.

shimmer fallback

Neudobne cipele

Možda si se zaljubila u njih na prvi pogled i silom odlučila nositi ih, ali ako su ti neudobne, to će se primijetiti. Nećeš moći prirodno i sexy hodati. Ako moraš većinu dana provesti na nogama, štikle ostavi u ormaru za cipele.

shimmer fallback

Pogrešno donje rublje

Pametno donje rublje je ono koje prilagođeno odjeći koju ćeš nositi - dakle, ono koje se ne vidi ispod uske suknje, ali i ono koje će učiniti da izgledaš vitkije i kamuflirati tvoje sitne nedostatke - odnosno višak. Također, ne zaboravi da je bitna boja - ne želiš da se crveni grudnjak presijava ispod bijele bluze ili da svi znaju kako nosiš crne čipkaste gaćice ispod bež hlača.

shimmer fallback

Jednoličnost

Imaš li svoju omiljenu boju ili materijal? Je li tvoj ormar pun vrlo sličnih komada? Moda može biti svašta, ali jedno nikad ne - dosada. Zato, odvaži se u svoje kombinacije ubaciti nešto novo i različito od onog što uvijek nosiš. Promjena je itekako dobrodošlo osvježenje!

shimmer fallback

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.