Voliš ''doggy style'' pozu, ali ti je nekad neudobna ili bolna? Evo što možeš učiniti

Sex ne smije biti neugodan niti bolan. Ako si imala takvih iskustava, postoje stvari koje možeš promijeniti

Voliš ''doggy style'' pozu, ali ti je nekad neudobna ili bolna? Evo što možeš učiniti

''Doggy style'' može biti vrlo seksi poza i mnogima je omiljena u seksu. No, zbog određenih razloga ona nam katkad može biti neugodna ili čak bolna. Mnoge žene tada samo ''stisnu zube'' i pokušavaju čim prije završiti. No, seks nikada ne bi trebao biti takvo iskustvo. On treba biti zabavan i prije svega, ugodan za oba partnera.

Problem s ''doggy-em''

Poza u kojoj si ti na ''sve četiri'' a tvoj partner iza tebe - ima nekih fizioloških nedostataka. Zbog položaja u kojem se nalaziš prilikom izvođenja ove poze, vaginalni kanal ti se sužuje i postaje plići nego u drugim pozama. Osim toga, nekim ženama penetracija u ovoj pozi može biti pre gruba za cerviks, što uzrokuje bol a nekada i blago krvarenje. Ako ti se ovo događa, ne moraš se odreći ove poze u potpunosti. Umjesto klasičnog doggy-a isprobaj neke od njegovih varijanti kod kojih ovi problemi nisu toliko izraženi. Postoji mnogo verzija klasične doggy pozicije, pokušaj se poigrati s njima.

Komuniciraj s partnerom i usporite tempo

Vrlo je važno reći partneru kako se osjećaš i iskomunicirati s njime sve neugodnosti koje si doživjela. Mnoga su istraživanja pokazala da je komunikacija s partnerom jedna od stvari koja naviše utječe na kvalitetu seksualnih odnosa.Ako misliš da je tempo prebrz, obavezno mu reci da uspori. Doggy je mnogim ženama ugodniji ako umjesto ''zabijanja'' partner penetrira i nježnim, laganim i ritmičnim pokretima. Neka se proba nagnuti nad tvoja leđa odakle ti može stimulirati klitoris i ljubiti te po vratu. Mnogo pomaže i korištenje lubrikanta.

Isprobaj ''spljošteni doggy''

Umjesto da klečiš na sve četiri, isprobaj varijantu ''doggy-a'' u kojoj ležiš na trbuhu, a tvoj partner leži iznad tebe. Ova je pozicija ugodnija jer smanjuje dubinu penetracije koja je mnogo plića. Ova poza može biti još i bolja ako staviš jastuk ispod kukova što će maknuti pritisak s kralježnice.

Osim ležanja na trbuhu, možeš probati leći na bok, a tvoj parter neka legne iza tebe. Ovo je takozvana poza ''žlice'' koja se može protumačiti i kao bočni ''doggy''. Ona je mnogo intimnija i nježnija te uklanja fiziološke prepreke klasičnog ''doggy-a''. 

Ako ti ovi savjeti i dalje ne pomažu, možda moraš jednostavno prihvatiti da ova poza jednostavno nije za tebe i kreni u avanturu s drugim pozama. Znaš i sama da ih ima napretek, a možda u eksperimantiranju pronađeš neku neočekivano dobru pozu koja će ti postati omiljena.

Image

Ova jednostavna praksa može poboljšati tvoj seksualni život, ali i cjelokupnu vezu

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.