Začini stvari

Svježina u odnosu: Kako da jedna od omiljenih seks poza postane još ugodnija

Tragaš li za pozama koje će unijeti svježinu i rasplamsati strasti, vjerojatno će te zanimati kako unaprijediti takozvani 'doggy style'. Tko kaže da je 'doggy' dosadan ili neugodan?

pexels-elina-fairytale-5076306.jpg
Foto: Pexels

Doggy style je jedna od onih poza za koje možeš reći ili je voliš ili je mrziš. Neki joj zamjeraju to što seks u toj pozi može biti bolan, dok neki duboku penetraciju baš vole. Sviđa im se i podređenost partneru koji im užitak pruža odostraga. Drugi pak kažu da im u tom položaju nedostaje intimnosti, stimulacije klitorisa i romantičnih poljubaca. Unatoč podijeljenim mišljenjima i plusevima i minusima, ona je izbor mnogih parova, barem prema istraživanjima. Pa onda ne čudi da je korisno čuti nekoliko savjeta uz pomoć kojih će situacija postati još strastvenija.

Image
Samo opušteno

Opusti se, prepusti se - uz najbolje seks poze za stresne trenutke

Najvažnije je da vam je oboma ugodno i da ne manjka komunikacije. "Neki ljudi vole biti na sve četiri na krevetu i tako im je najlakše, a to se smatra klasičnom 'doggy style pozom", objašnjava edukatorica za seks Carmen Jones za Cosmopolitan.

Želiš li još dublju penetraciju i veći užitak, umjesto na dlanove namjesti se na podlaktice i lagano izvini leđa. Kukove možeš pokušati primaknuti bliže jedno drugom kako bi vidjela što ti najbolje odgovara, a možeš se poslužiti i jastukom za dodatnu potporu. Manjka li ti intimnosti, promijenite položaj i sjedni na partnera dok je još u tebi.

Image
Foto: Profimedia.hr

Ipak, niz je mogućnosti kojima možeš začiniti ovaj položaj. Izdvajamo tri naprednije doggy varijante koje će unijeti svježinu u vaš odnos. I inače ova pozicija glasi za jednu od najugodnijih, no zašto ne otići stepenicu iznad?

Ravni 'doggy'

Dosadio ti je doggy u kojemu si oslonjena na koljena? Onda isprobaj varijantu u kojoj ćeš ležati na trbuhu licem okrenuta prema jastuku. Lice možeš okrenuti na jednu stranu kako bi ti bilo ugodnije i pronaći kut koji ti najbolje odgovara. Približiš li noge, penetracija bi mogla biti intenzivnija. Ako ti je malo neudobno, upotrijebi jastuk. Neka on ulazi nježno i dodiruje ti tijelo.

Image
Foto: Unsplash

Bočni doggy

U ovoj varijanti oboje ležite na boku, okrenuti u istom smjeru. Riječ je, zapravo, o položaju žlice. Partner može nježno prodirati odostraga, a osjećaj intimnosti i kože na kožu zajamčen je! Ova je pozicija savršena za lijene hladne vikende kada niste raspoloženi za egzibicije nego žudite za romantikom.

Image
Foto: Unsplash

Stajaći doggy

Ako ste za malo akcije i bržeg ritma, isprobajte stajaću varijantu! Ti se sagni nad uzdignutu površinu - na primjer na rub kreveta, a on neka i dalje penetrira u stajaćem položaju. Ova bi ti se varijanta mogla svidjeti misliš li da se u klasičnom doggyju premalo krećeš ili si željna bržeg ritma. Također, stajaća je pozicija preporučljiva onima koji imaju neki problem s koljenima. Zbog bolnog koljena ne treba se odreći užitka, već samo pronaći prikladan položaj. To se, kao i uvijek, postiže jedino razgovorom.

Image
Foto: Unsplash

Ne ustručavaj se reći partneru da ubrza ili uspori, a vidiš li da ti je neudobno i u ovim varijantama, doggy zamijenite drugih pozama. Izbora je napretek.