Bez njih - ništa

Izgled (ni)je najvažniji? Sedam stvari koje žene traže u muškarcu

Fizička privlačnost je najvažnija? Pa baš i ne. S vremenom shvatimo da su neke druge kvalitete kod partnera ipak bitnije, a u nastavku izdvajamo osobine koje žene cijene kod muškaraca. I obrnuto.

pexels-arina-krasnikova-7351097.jpg
Foto: Pexels

Puno je mjesta na kojima možeš upoznati partnera. To mogu biti 'klasična' mjesta poput kafića, posla i trgovine ili pak preko zajedničkog društva. Uz to, 21. stoljeće iznijedrilo je dejting aplikacije. Potencijalni partneri ondje se prosuđuju po fizičkom izgledu - kao u izlogu. Neovisno o tome gdje ste se upoznali, vrijeme ipak pokaže da su neke kvalitete važnije od vanjštine. Veza ili poznanstvo s privlačnim frajerom bez manira ili bontona vjerojatno neće dugo opstati. Jedna strana bit će nezadovoljna jer njegov karakter nije to što bi htjela. Dolazi do nerazumijevanja i svađa pa se sve to okonča - prije ili kasnije.

Zato i prije stupanja u vezu trebaš biti svjesna svojih kriterija, mana i vrlina. Drugim riječima, trebaš znati što želiš, koje su ti stvari u vezi poželjne, a koje su ti apsolutno nepoželjne. ''Svaka uspješna veza zasnovana je na nekim osnovnim, prizemnim kvalitetama'', kaže ovlaštena ljubavna savjetnica dr. Suzanne Degges White za portal Brides.

Image
Obrati pažnju na sitnice

7 'malih stvari' koje ljude čine puno sretnijima u vezama

Mnogi se često žale da je danas sve teže naći, kako kažu, 'normalnog' partnera za vezu. Onda dodaju da su se izgubile upravo te temeljne vrijednosti i da se vrlo često odnosi svode na usputnu zabavu, korist, novac i razne igrice.

Kakav je netko kao osoba i kao partner dugoročno je važnije od njegova izgleda i sitnih nesavršenosti.

Pa što je onda ženama najvažnije kod muškarca? Stručnjaci su za portal Brides izdvojili kvalitete koje su nam bitne kod partnera. A nemaju veze s izgledom. Naravno, nisu sve žene iste, no ove su kvalitete temelj sretne veze.

Bez njih - ništa.

Image
Foto: Unsplash

Samouvjerenost

Muškarac koji zna što želi većini je žena automatski privlačniji. Samouvjerenost znači biti svjestan sebe i vjerovati u svoje sposobnosti. Vjerojatno i sama znaš da je ugodnije dejtati s muškarcem koji nije pun sebe nego racionalno sagledava život i razvija ga u dobrom smjeru. Muškarčeva se samouvjeronost može iščitati iz njegovog stava i postupaka, a velike su šanse da te baš takav osvoji. Uz to, ako i on i ti vjerujete u sebe i imate svoj stav te se spremni na razgovor, vaša bi veza trebala biti uspješna.

Image
Foto: Unsplash

Poštovanje

Nema sretne veze bez poštovanja. Nijedna se strana ne bi smjela osjećati omalovažavano, necijenjeno i izigrano. Žene, kao i muškarci, u vezi žele biti poštovani. Ako to nije slučaj, vjerojatno imaš posla s problematičnim muškarcem koji te obezvrjeđuje ili pokazuje znakove problematičnog ponašanja. Poštovanje je apsolutni broj jedan te bi ti to trebao biti temeljni kriterij.

Image
Foto: Unsplash

Emocionalna dostupnost

Rijetko koju ženu će privući frajer koji nikada, ali nikada ne pokazuje osjećaje te ostavlja dojam odsječenosti od stvarnosti. Drži li muškarac sve u sebi te čak ni nakon više dejtova uopće ne progovara o sebi, možda ipak treba promisliti o budućnosti tog dejtanja. Ukratko, ženama su privlačniji muškarci koji o svemu otvoreno razgovaraju i iskreni su u svojim namjerama. Bez iskrenosti nema sretnog odnosa.

Image
Foto: Unsplash

Suosjećanje

Još jedna stvar koju žene često ističu kao najvažniju jest suosjećanje. Misliti samo na sebe i ne zapitati se kako se osjeća druga strana nije dobrodošlo. U vezi treba postojati empatija i razumijevanje te razina privrženosti. Veze iz koristi i tako će kad-tad puknuti. Jer svi volimo znati da je partneru stalo do nas i da ga zanima što nam se događa u životu. Suosjećanje je važnije od izgleda. Naravno, ako je obostrano.

Image
Foto: Pexels

Povjerenje

Na jednom dejtu govori jedno, a već na drugom nešto potpuno drugo. Laže i sklon je kršenju dogovora pravila. Takvom muškarcu vrlo vjerojatno nije stalo i nije dobar 'kandidat' za vezu. Da bi odnos opstao, par si treba vjerovati. U zdravom odnosu nema mjesta za control-freakove, emocionalne ucjene i kopanje po mobitelu kriomice. Povjerenje je stup svake veze. Kad se ono naruši, priča je završena.

Image
Foto: Unsplash

Smisao za humor

Još od prvog uleta, većina žena voli frajere sa smislom za humor. One koji se znaju našaliti na svoj račun i znaju što treba reći u određenom trenutku. Istaživanja su pokazala da ljudi koji se češće smiju duže žive, a humoristični muškarci imaju veće šanse za uspjeh u ljubavi. Uostalom, tko ne bi želio biti blizu osobe koja širi pozitivnu energiju?

Image

Zrelost

Čisto sumnjamo da bi neka žena uz sebe htjela nezrelog muškarca. Takve veze obično brzo pucaju ili postaju problematične. Obje strane trebaju biti na istoj valnoj duljini pa je zrelost na vrhu kriterija kad je riječ o ljubavnim odnosima. Zrelost ide ruku pod ruku sa samopouzdanošću. I ne, biti zreo ne znači da trebate biti ozbiljni po cijele dane nego da si ti i tvoj partner svjesni odgovornosti, spremni na donošenje odluka i da zajedno možete biti baš takvi kakvi jeste - bez pretvaranja.

Image
Foto: Pexels