Prepoznaj ih na vrijeme

Od početka crvene zastave: Organizatorica vjenčanja otkrila osam znakova da brak možda neće potrajati

Planiranje vjenčanja najljepši je, ali i najstresniji period u životu svakog para tijekom kojeg na površinu mogu isplivati brojni problemi - a neki od njih mogli bi ukazati na to da brak možda i neće potrajati

brak-problemi.jpg
Foto: Unsplash
Play logo

Svaki par koji je prošao kroz to složit će se da je proces planiranja vjenčanja ujedno najljepše, ali i najstresnije vrijeme u njihovom životu. Toliko je stvari koje treba uzeti u obzir - od odabira lokacije i popisa gostiju pa sve do odabira fotografa i benda koji će upotpuniti taj najvažniji dan. U nekim su zemljama sve popularniji organizatori vjenčanja koji gotovo sav posao odrade umjesto mladenke i mladoženje, a s obzirom na to da dugo surađuju u planiraju vjenčanja, i organizatori svjedoče mnogim situacijama.

Play logo
Image
Tajne duše

Terapeuti otkrili četiri problema zbog kojih su žene najčešće nesretne u braku

Naime, stres i uzbuđenje oko planiranja vjenčanja, bez obzira na to imaš li organizatora koji će ti pomoći ili ne, mogu otkriti neke potencijalne probleme u vezi i mogu biti pokazatelj da vaša veza (a kasnije i brak) dugoročno možda i neće funkcionirati. Od obiteljskih sukoba do neslaganja oko proračuna i nedostatka komunikacije, ovo su samo neki od problema koji bi mogli isplivati na površinu i ukazati na to da brak možda i nije najbolja ideja, ako se pita organizatore vjenčanja.

Mladenka i mladoženja ne slažu se oko budžeta za vjenčanje

Glavna "crvena zastavica" je neslaganje oko budžeta za vjenčanje, prema organizatorici vjenčanja Leori Soleymani. Planiranje vjenčanja veliki je test za parove i zahtijeva ozbiljan razgovor o budžetu, a ako se mladenci ne usuglase, moglo bi biti problema. "Mnogi parovi, a češće mladenke nego mladoženje, nisu realni u pogledu onoga što si mogu priuštiti. Ako je jedan partner živi u oblacima i nije svjestan toga što si mogu priuštiti, samo zamisli njihov budući život", rekla je za Insider i dodala da ako je i kod tebe takav slučaj, vjenčanje nije dobra ideja.

shimmer fallback

Mladenka i mladoženja međusobno se ne poštuju

Jedna velika crvena zastava kod parova je kada nemaju poštovanja jedno za drugoga i kada ne mare za to što svatko od njih želi, već gledaju samo na sebe. Primjerice, ako jedno od njih nešto želi na vjenčanju, a drugo baš i nije za tu ideju pa krene s omalovažavanjem. "Često vidim neke takve veze koje nisu zdrave i pitam se hoće li uspjeti ili ne", istaknula je Soleymani.

Play logo
shimmer fallback

Samo jedan partner sudjeluje u planiranju vjenčanja

Jedna organizatorica vjenčanja koja je željela ostati anonimna za Insider je rekla da je radila s nekoliko parova u kojima je samo mladenka bila zainteresirana za planiranje i sve detalje vezane za vjenčanje, dok mladoženju to uopće nije zanimalo. "Kod puno parova, jedna osoba je obično više zainteresirana za planiranje od druge, ali većinu vremena njihov će im partner barem udovoljiti i potruditi se biti dio planiranja", rekla je i dodala da je radila s jednim parom u kojem mladoženja uopće nije bio uključen i to smatra velikom crvenom zastavom.

shimmer fallback

Jedan partner pokušava kontrolirati sve u vezi planiranja vjenčanja

Partner koji sve pretjerano kontrolira tijekom procesa planiranja vjenčanja može biti takav i u braku, rekla je Soleymani. "Htjet će znati gdje kupuješ, koliko trošiš, zašto si učinila to što si učinila i slično" ,rekla je i dodala da to također nije dobar pokazatelj za budućnost.

shimmer fallback

Mladenka ili mladoženja nisu u dobrim odnosima s obitelji svoga partnera

Organizatorice vjenčanja složne su - ako se mladenka ili mladoženja ne slaže s drugom stranom obitelji, to ne mora značiti da njihova veza nikada neće funkcionirati, ali je jasan pokazatelj toga kakav će biti njihov bračni život i nešto oko čega bi se često mogli sukobljavati. Svaki stres ili drama s kojom se suočavaš tijekom planiranja vjenčanja govori puno o tome što te čeka u budućnosti i to su neki znakovi koje nikako ne smiješ ignorirati.

Play logo
shimmer fallback

Mladenka i mladoženja ne znaju komunicirati o tome što zapravo žele za vjenčanje

Leora Soleymani također je istaknula da je nedostatak zdravih komunikacijskih vještina velika crvena zastavica. Biti pasivno-agresivan ili se svađati oko sitnih detalja može ukazivati na puno veće probleme u vezi. "Postojat će važnije odluke u životu od toga koju boju cvijeća ćete odabrati ili koji ćete bend unajmiti za svoje vjenčanje. Kako parovi komuniciraju jedno s drugim tijekom ovog razdoblja jako je važno i govori mnogo o njihovoj vezi", rekla je.

shimmer fallback

Mladenka i mladoženja nepristojni su i ne poštuju svog organizatora vjenčanja ili druge koji sudjeluju u planiraju

Neki ljudi jednostavno nisu baš pristojni, objasnila je i dodala da to može vidjeti po načinu na koji se ponašaju prema njoj. "Neke mladenke ili mladoženje su vrlo nepristojni - ne kažu hvala, žale se, u svemu vide nešto loše ili su samo zli… Planiranje vjenčanja trebalo bi biti najsretnije vrijeme u životu svakog para, pa ako ne možeš vidjeti dobro u najnevjerojatnijem trenutku svog života, kada ćeš?", rekla je.

shimmer fallback

Vjenčaju se samo zato što se to od njih očekuje - ne zato što to stvarno žele

Soleymani je za Insider rekla da je vidjela parove koji su "odradili" vjenčanje, ali im brak nije dugo trajao, a već su za vrijeme planiranja vjenčanja imali nedoumice. "Bili su frustrirani svime i možda su ga željeli otkazati. Bilo je jasno da nisu zaljubljeni i da su samo prolazili kroz to jer su se željeli vjenčati i to je bilo ono što su njihove obitelji željele i očekivale. To je jako tužno za vidjeti", rekla je.

Play logo
shimmer fallback
Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.