Zapalite vatru

10 najjednostavnijih načina da vratite strast u brak bez seksa

Ako se oboje osjećate ugodno u braku i razgovarate o mnogim stvarima (osim o nedostatku seksa), postoji jak temelj koji ste godinama gradili i koji će vam oboma pomoći da se ponovno zbližite

profimedia-0348735760.jpg
Foto: Profimedia.hr

U braku si bez seksa i ne znaš što učiniti? Štoviše, strah te da više ni ne želiš seks sa svojim dragim? Intimni ste na mnoge druge načine i bliski, no strast je odavna postala tek riječ koju ne koristite. Zaboravili ste što to znači kada ste vas dvoje u pitanju. Nekada vas nitko nije mogao izvući iz kreveta, a danas gotovo da ni ne dijelite istu sobu…

Image
Sitnice koje život znače

9 stvari koje bi trebala znati prije ulaska u brak (ako želiš da potraje)

Brak bez seksa puno je češći, no što možeš zamisliti. Portal Your Tango navodi kako je jedna od najčešće guglanih fraza, kada je riječ o braku, upravo "brak bez seksa". No, zašto bi živjela u jednome takvom, ako postoji način da ponovno zapalite vatru u spavaćoj sobi i opet počnete dijeliti krevet? U nastavku ti otkrivamo kako vratiti seks u brak ili u dugogodišnju vezu, gdje mu je, na koncu i mjesto.

Image
Foto: Pexels

Ako se oboje osjećate ugodno u svom braku i razgovarate o mnogim stvarima (osim o nedostatku seksa), postoji jak temelj koji ste godinama gradili i koji će vam oboma pomoći da se ponovno zbližite i na ovom polju. U nastavku stoga donosimo deset nevjerojatno jednostavnih načina da u brak vratite strast i intimnost za kojom zapravo toliko žudite.

Razbijte led

Zaboravi ljutnju ili nelagodu, sve one napetosti koje su se nakupila među vama. Priđi mu s osmijehom na licu i zagrli ga. Možeš mu i reći: "Bok, samo mi je trebao zagrljaj mog prekrasnog muža. Kako si?". Pozitivna energija i spušten "gard" ključni su, želite li u svoj odnos vratiti tjelesnu bliskost.

Image
Foto: Pexels

Stvorite novu rutinu

Ne mislim pritom na neke velike stvari koje traže puno energije i promjena na dnevnoj bazi, već sitnice poput one da mu zaželiš dobro jutro, ali mu pritom kažeš i ljubavi pa mu isto tako poželiš laku noć, ali ga prije toga pitaš kakav mu je bio dan. Bitno je da vidi da ti je bitan, a i obratno.

Image

Bez očekivanja

Poljubac u obraz može se pretvoriti u senzualni francuski poljubac, zar ne? No, vrlo je bitno da što god radila, u to ideš bez očekivanja. Ako si već u svojoj glavi zamislila da ćeš ga poljubiti, a on će te uzeti u naručje, kao u filmu, mogla bi se razočarati. Stoga, nastoj mu se probližiti, ali bez ikakvih očekivanja. Možda mu je neugodno, možda su mu sve te stvari iz današnje perspektive nešto u čemu se ne snalazi i nespretan je. Budi otvorena, prijateljski nastrojena, ako se i dogodi nešto neugodno, jednostavno pusti da taj trenutak prođe. Malo, pomalo i "odledit" ćeš ga.

Image
Foto: Pexels

Gledaj ga u oči

Ne postoji uzalud ona - ljubav na prvi pogled. Kontakt očima važan je oblik neverbalne komunikacije, posebno među parovima. Osim što je jedan od najjednostavnijih načina pokazivanja naklonosti, kontakt očima može biti direktan ili suptilan, pokazivati privlačnost, ali i znatiželju. Čak i kasnije u odnosu, održavanje kontakta očima tijekom razgovora s osobom najbolji je način pokazivanja interesa, slušanja, pažnje i razumijevanja. Gledaj ga u oči i pokaži mu da ti je stalo. Neka osjeti tvoj pogled.

Image
Foto: Pexels

Nasmiješi mu se

Ne kaže se bez razloga da osmijeh otvara sva vrata - ako je iskren, dodat ćemo. Uz kontakt očima, osmijeh je još jedan moćan 'alat'. Neka te osjeti na ovaj način. Neverbalna komunikacija itekako je bitna, govor tijela, pogled, osmijeh. Osim toga, teško će biti frustriran, namrgođen ili uzrujan kada mu se njegova lijepa žena smiješi i obraća pažnju na njega. Pa ako je to i na trenutak, dovoljno je! Svaki se trenutak računa.

Image
Foto: Pexels

Pusti mobitel iz ruku

Pametni telefoni pametni su jedino ako ih pametno koristiš. No, svi mi pretjerujemo s uporabom istih i umjesto da se družimo s onima koji su nam najbliži, s kojima dijelimo život, trošimo vrijeme na društvenim mrežama i udaljavamo se od ljudi koje volimo. Ništa novo, moderno, digitalno ili elektroničko nikada neće zamijeniti zagrljaj, pogled, osmijeh, razgovor oči u oči.

Image
Foto: Pexels

Napravi nešto lijepo za njega

Mali znakovi pažnje i ljubaznosti imaju jako veliku moć. Skuhaj mu kavu ujutro, napravi mu omiljeni kolač, ručak, kupi u dućanu nešto što voli, a da te sam nije podsjetio da mu to uzmeš. Pokloni mu cvijeće! Zašto čekati da on tebi pokloni i zašto bi samo žene trebale dobivati cvijeće. I muškarci ga vole i vjeruj nam, razveselit ćeš ga.

Image
Foto: Pexels

Budi pouzdana

Postoji li išta više seksi od toga da osobi možeš vjerovati i oslonitio se na nju? Budi ti njemu ta osoba, ako dosad već nisi. Održi riječ, ako nešto kažeš to i napravi. Nemoj kasniti. Na taj način pokazuješ da ti je bitan i da ga poštuješ. Put do kreveta popločen je svim tim finim gestama, lijepim ponašanjem, blagošću i nježnošću.

Image
Foto: Pexels

Posveti se sebi

Počni brinuti o sebi - vježbaj, promijeni frizuru, priušti si neki komad odjeće koji ti se sviđa, acijelo vrijeme pronalaziš nešto preče što trebaš kupiti za obitelj, počni se baviti hobijem koji te veseli. Što budeš zadovoljnija sobom to ćeš mu biti privlačnija.

Image
Foto: Pexels

Budi zahvalna

Budi zahvalna na svemu što vas dvoje imate - ljubav jednog prema drugome, obitelj, domm, godine iza sebe. Cijenite to što imate jedno drugo. Na taj način donijet ćete lijepu energiju u svoj odnos, ponovno se zaljubiti jedno u drugo. Unoseći u svoj brak nove rutine, nove stavove i nove poglede na život, kreirate zajedno novu, ljepšu stvarnost za vas dvoje.

Image
Foto: Pexels