Komunikacija – kako uspješnije komunicirati i bolje se razumjeti

Pozivamo vas na sedmo predavanje iz ciklusa „Ljubavologija u praksi“ Brune Šimleše

Komunikacija – kako uspješnije komunicirati i bolje se razumjeti

Pozivamo vas na sedmo predavanje „Ljubavologija u praksi“, od ukupno deset predavanja inspiriranih hit-knjigom „Ljubavologija“ autora Brune Šimleše. Predavanje će se održati u srijedu, 14. ožujka 2012., u kinu Europa, s početkom u 19 sati.


Mnogi tvrde da u ljubavnim odnosima ne bismo trebali biti apsolutno iskreni iz raznih razloga. Neki misle da bi to moglo ugroziti naš odnos, da ćemo tako nekada povrijediti partnera ili pak da neke stvari jednostavno trebamo zadržati za sebe. Iako su to sve razumljivi strahovi, želimo li imati ispunjavajući i smislen odnos, iskrenost i otvorena komunikacija su apsolutno nužni suputnici. Na ovom ćemo predavanju govoriti o potrebi za otvorenom komunikacijom, njezinim prednostima, ali i manama, a skrenut ćemo pažnju i na najčešće logičke greške u promišljanju. Npr. ako neku osobu prevare tri muškarca s kojima je bila u vezi, nije ispravno zaključiti da su svi muškarci bešćutni gadovi, nego bi trebala otkriti zašto ona privlači muškarce koji su takvi. Svi nekada imamo potrebu za generaliziranjem i brzopoteznim traženjem krivca, ali mnogo je smislenije truditi se razumjeti zašto se nešto događa i onda promijeniti svoja uvjerenja ili doživljaj sebe i tako privući drugačija iskustva.


Dosadašnja predavanja Ljubavologije u praksi privukla su, svako pojedinačno, između 500 i 600 posjetilaca! Kako je prvo izdanje „Ljubavologije“, tiskano u 4000 primjeraka, rasprodano nakon samo 4 mjeseca, a knjiga je 12 tjedana bila prva na ljestvici najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj, slobodno možemo govoriti o novome fenomenu. Zašto toliko ljudi želi razgovarati o ljubavi? Što se, zapravo, više ima uopće reći o ljubavi? Nismo li svi stručnjaci za to područje? Na predavanjima Brune Šimleše, inače sociologa po struci, o ljubavi i odnosima govori se bez rukavica, bez mistificiranja, promišljeno i dosljedno, a prema dosadašnjim reakcijama čitalaca i posjetilaca najveći je problem, čini se, što nam je o ljubavi sve jasno u teoriji, ali iz nekog razloga to ne znamo provesti u praksu. To je glavni cilj knjige i predavanja - srediti nedoumice u vezi s teorijom ljubavi i premostiti jaz između teorije i prakse.

Dođite u srijedu i sami se uvjerite u fenomen „Ljubavologije“!


shimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.