Ljubav i kompatibilnost

Kao jedno: Ovih pet stvari otkrivaju jesi li kompatibilna s partnerom

Da bi veza bila zdrava, potrebna je ljubav, poštovanje, iskrenost, ali i određene sličnosti. Neovisno u kojoj se fazi veze nalaziš, vjerojatno te zanima kako znati jesi li kompatibilna s partnerom, a ovi znakovi to bi ti mogli otkriti

profimedia-0295839106.jpg
Foto: Profimedia.hr

Stručnjaci za veze slažu se da ljubav nije dovoljna da bi veza uspjela. Osim razumijevanja, poštovanja i iskrenosti, trebamo dijeliti neke sličnosti s partnerom. U fazi 'opijenosti' i zaljubljenosti ponekad se zaboravimo pitati što volimo, a što ne kod partnera te što nas povezuje. Kemija je jaka, no kad ona izblijedi i na površinu isplivaju partnerove boljke, ljudi često shvate da to ipak nije 'to'. Da imaju drugačije viđenje života, da imaju premalo zajedničkih tema ili da ta osoba ipak nije onakva kakva se pokazivala na početku.

Image

U pet jednostavnih koraka do sretne veze? Evo kako

Jer svaki par u vezi prođe kroz nekoliko faza. Prva se pojavljuje strast (želim te odmah, sada), zaljubljenost, a tek kad partnera prihvatiš onakav kakav, možeš reći da gradite ozbiljnu vezu punu ljubavi. Treba vremena da biste došli do faze zrele ljubavi.

Image
Foto: Unsplash

Neovisno u kojoj se fazi veze nalaziš, vjerojatno te zanima kako znati jesi li kompatibilna s partnerom. Ovi znakovi to bi ti mogli otkriti. Pronalaziš li se u (gotovo) svima, uz sebe vjerojatno imaš 'onog pravog'.

Ljubav ne dovodite u pitanje

Voliš partnera i on voli tebe, a nema dana kad si to ne pokazujete riječima i gestama. Razgovarate o svemu i svjesni ste što vam ide dobro, a što biste mogli popraviti. Kad i dođe do sukoba, staloženo ga rješavate i iz prepirki izvlačite lekcije, odnosno ojačavate odnos.

Image
Foto: Unsplash

Ne želite mijenjati jedno drugo

Svjesni ste da ste oboje pojedinci s hobijima, interesima i vjerojatno različitom stavovima o nekim temama. To ne pokušavate promijeniti – partnera ne prisiljavaš da misli kao ti niti ti on nameće svoje stavove. Također, oboje imate društveni život, u tome se ne ograničavate i balansirate između vremena provedenog zajedno, ali i solo.

Image
Foto: Profimedia.hr

Znate i najmanju sitnicu jedno o drugome

Za vas ne postoje 'zabranjene' teme. Razgovarate o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti i da te netko pita, bez problema bi mogla napisati esej o partneru. Znate detalje iz mladenaštva, ponešto o prošlim vezama, a sada nastojite dijeliti i dobre i loše stvari. Partner ti je na brzom biranju jer znaš da će te saslušati i dati savjet. On ti je osoba od povjerenja – a nadamo se da si i ti njemu.

Image
Foto: Profimedia.hr

Imate zajedničke interese

U vezi je važno da oboje imate želje, ciljeve i hobije. Možeš samo zamisliti kako je biti u vezi s čovjekom kojeg ništa ne zanima, ništa ne prati i ni sam ne zna kako ispuniti dan. Ako si ti potpuno drugačija – angažirana i znatiželjna, male su šanse da bi takva veza opstala jer vam se način života drastično razlikuje. Zato je važno da su parovi barem donekle slični, odnosno da se razumiju. Imate li zajedničkih interesa i uvijek nalazite načine da se emocionalno povežete, vrlo vjerojatno ste kompatibilni. Poanta je da se par podržava, ali i potiče rast i razvoj te da otkrivate nove stvari.

Image
Foto: Pexels

Zajedno rješavate probleme

Život je pun uspona i padova, a upravo vas padovi mogu ojačati. Kao par, možete se naći u krizi, i to ne samo financijskoj. Kompatibilni parovi hladne glave će pokušati reagirati i pronaći rješenje. Ne trebate se okretati od problema i odustati jedno od drugog čim do njih dođe. Parovi u zdravim vezama spremni su na otvorenu komunikaciju, a po potrebi i kompromis. Naravno, najvažnije je da ste na kraju oboje zadovoljni. I da poštujete mišljenje jednog drugog.

Image
Foto: Pexels