Ljubavna vatra

Kako ponovno zapaliti vatru u krevetu? Uz ovih nekoliko malih promjena

Uz samo nekoliko malih promjena moguće je pojačati vatru u krevetu i još više uživati u seksu

neonbrand-N8XoKjKOT0M-unsplash (1).jpg
Foto: Unsplash

Nisi sasvim sigurna kada se to dogodilo. Imali ste odličan seks, ali odjednom je sve postalo dosadnjikavo, možda se čak i pomalo izbjegavate. U večernjim satima više si zainteresirana za novu hit seriju nego za njega. Seks je postao predvidljiv, a uzbuđenje i strast su nestali.

Image
Tajne boginja seksepila

Znanost seksepilnosti:Ove te stvari čine potpuno neodoljivom

Iako voliš seks i svog partnera pitaš se što se dogodilo. "Postoje različite vrste emocionalnih prepreka za dobar seks, od loše slike o tijelu do dosade. Dobra vijest je da se sve može riješiti i da se možemo ponovno povezati sa svojom seksualnošću", objašnjava terapeutkinja Laura Berman, autorica knjige The Passion Prescription. Kako ponovno zapaliti vatru u krevetu? Uz ovih nekoliko savjeta terapeuta sve moguće, a nije ni jako teško.

Ljubav prema svom tijelu

Najbolji seksualni život imaju žene koje se osjećaju dobro u svom tijelu, objašnjava seksualna terapeutkinja Joy Davidson za Shape.com. "One sebe vide kao jake i seksi", dodaje dalje. No, kako dalje kaže čak 80 posto žena ima negativnu sliku o svom tijelu. "Uobičajeno je da kada žena sebe gleda odmah vidi problematična područja. Taj osjećaj nezadovoljstva nosi i u spavaću sobu, a kada joj partner ljubi bedra ona se osjeća loše", dodaje dalje.

Image
Foto: Unsplash

Kako bi svaka žena povećala samopouzdanje važno je vidjeti stvarnost. Idući put kada budeš šetala šoping centrom ili bila u teretani pogledaj sve te žene oko sebe, različitih oblika i ljepote. I ne zaboravi - ne postoji idealno. Zatim pitaj svog partnera što voli na tebi i zapamti to. Barem jednom tjedno stani gola pred ogledalo i usredotoči se na omiljene točke na svom tijelu te ih dodirni i to će ti pomoći da se osjećaš bolje.

Promijeni svoju rutinu

Teško da ćeš se osjećati seksi kada si pod stresom. Kronični stres proizvodi više količine oksitocina, spoja koji poništava učinke spolnog hormona testosterona. Kao rezultat toga dolazi do pada libida. Napuni svoje seksualne baterije tako što ćeš više raditi stvari koje te opuštaju i oslobađaju od stresa, kaže Berman. Slušaj glazbu, kupi neki komad odjeće prvi put (kaput s leopard uzorkom) i nosi ga. Kada si opuštena osjećaš se dobro u svojoj koži, a onda će se i seks ponovno vratiti u fokus.

Image
Foto: Unsplash

Učini prvi korak

Istraživanje sa Sveučilišta Virginia pokazalo je da je glavni prediktor bračne sreće razina emocionalnog angažmana supružnika. Vi ste sretan par ako kvalitetno provodite zajedničko vrijeme. No, ako se osjećate nepovezano, vaš odnos i seksualni život će patiti. Obično se događa da se osoba treba osjećati blisko sa svojim partnerom kako bi bila inspirirana za vođenje ljubavi, a druga treba seks da bi se osjećala blisko, objašnjava Berman. Kako prekinuti taj začarani krug? Bergman predlaže da napraviš prvi korak.

"Učini nešto jednostavno, na primjer zahvali partneru jer je iznio smeće. Kada osjeti tvoju zahvalnost, to će biti trenutak u kojem ćete se povezati", kaže dalje. Tvoj će se partner početi tebi prilagođavati, a veća je vjerojatnost da ćeš ga željeti.

Image
Foto: Unsplash

Izađite iz svog doma

Znaš da je dobro da se odvojite od djece i posla i prašine kod kuće i koncentrirate jedno na drugo. No, ako ne možete pobjeći na cijeli vikend, možete izaći na večeru, ali neka to bude posebno mjesto. Odaberite mjesto na kojem nikada niste bili. Također, posjeti svog partnera na poslu, ako ga vidiš u nekom okruženju koje nema veze s tobom vidjet ćeš osobu koja nema veze s tobom, ali ćeš se i sjetiti zašto si se zaljubila u njega. "Možda ćeš vidjeti ili naučiti nešto iznenađujuće zbog čega ćeš ga gledati na novi seksi način", kaže dalje Berman.

Image
Foto: Unsplash

Najveća tajna dobrog seksa

Sigurno se pitaš o čemu se radi, ali važno je da opet razmisliš o vježbanju (ako si odustala u posljednje vrijeme). Vježbanje je izvrstan način da poboljšaš svoj seksualni život. "Vježbanje ne stimulira samo tijelo, nego i živčani sustav i mozak. Dakle tvoj kardiovaskularni sustav poboljšava cirkulaciju i krv ide na prava mjesta. Također ćeš biti bolje raspoložena podići jer ćeš smanjiti stres i podići će ti se samopoštovanje. Vježbanje stvara osjećaj ponosa i postignuća, a onda ćeš se osjećati sjajno", dodaje Bergman za Shape.com.

Image
Foto: Unsplash