Potvrdili stručnjaci

Erotska masaža ima šest važnih prednosti - evo koje

Seksualni terapeuti objasnili su kako uključivanje erotske masaže može tvoj seksualni život odvesti na potpuno novu, utjelovljeniju razinu

conscious-design-Fdj1DZ4IyFs-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Erotska masaža može biti moćan alat, posebno za za one koji se osjećaju 'odvojenima' od sebe ili svojih partnera. Ova masaža podrazumijeva senzualne dodire po cijelom tijelu, uključujući erektilno tkivo - bradavice, penis, vulvu i klitoris.

Image

Sve što trebaš znati o erotskoj masaži

Ta intimna, drevna tantrička masaža pomaže ljudima da se usredotoče na osjećaje koji nastaju u genitalijama tijekom uzbuđenja, a ova vrsta masaže može biti informativna, seksualna, razigrana i senzualna.

Image
Foto: Unsplash

No, pogodnostima ove prakse tu nije kraj. Pronašle smo objašnjenja nekoliko seksualnih stručnjaka koji su podijelili mnogo uzbudljivih informacija o tome kako uključivanje ovog oblika fizičkog dodira može tvoj seksualni život odvesti na potpuno novu, utjelovljeniju razinu.

U nastavku stoga provjeri šest načina na koje seksualna masaža može učiniti fizičku intimnost još ugodnijom.

Stvorit ćeš dublje razumijevanje uzbuđenja

"S obzirom da je naša koža naš najveći spolni organ, erotska masaža može produbiti čovjekovo iskustvo užitka, kao i zapaliti seksualnu povezanost kod para", objasnila je Irene Fehr, seksualna stručnjakinja i svajetnica za parove, za portal Well+Good. "Kad se odrađuje radi zadovoljstva masaže (a ne samo radi dovođenja partnera do vrhunca), to može dovesti i primatelja i davatelja do viših razina povezanosti, strasti i uzbuđenja."

Pomoći će ti opustiti se

Pritisak izvedbe može omesti neke ljude tijekom seksa, što im otežava postizanje orgazma. "Budući da erotsku masažu obično radi jedna osoba (jedna osoba daje, a druga prima), ona stvara svjesnu vezu između davatelja i primatelja. Radite je s upaljenim svjetlima, što cijelo iskustvo čini posebno ranjivim, ali i uzbudljivim", kaže Fehr.

Erotska masaža poboljšava komunikaciju

Erotska masaža omogućuje partnerima da izraze svoje potrebe i prilagode se bez brige da će povrijediti partnerove osjećaje. "Potrebno je vrijeme (45 minuta do sat vremena), što omogućuje duboko opuštanje i osjećaj sigurnosti", kaže Fehr. "Pojačava oksitocin, snažnu vezujuću kemikaliju koja se oslobađa tijekom orgazma. Spora i dugotrajna priroda prakse također stvara prirodno stanje promijenjene svijesti, uključujući osjećaje euforije, otvorenosti i općeg zadovoljstva, bez pribjegavanja upotrebi droga ili alkohola."

Također jača tvoju povezanost s partnerom

Intimnost stvorena seksualnom masažom s tvojim partnerom povećava vašu povezanost. "Omogućuje vam da zajedno provedete vrijeme u neposrednoj blizini, istražujući i cijeneći tijela jedno drugoga", kaže Tatyana Dyachenko, seksualna stručnjakinja. Tu je i element ranjivosti, jer češće ćete biti potpuno goli. "Biti ranjiv sa svojim partnerom pokazuje dobru razinu emocionalne stabilnosti i povjerenja", dodaje.

Masaža je općenito dobra za tvoje tijelo, um i dušu

"Masaža bilo koje vrste dobra je za opću dobrobit", kaže Dyachenko. "Limfni sustavi u našim tijelima često se blokiraju zbog prehrane, ubrzanog načina života, stresa i tjeskobe. Masaža može pomoći u otklanjanju blokada i smanjenju napetosti. Kad primite masažu, ona pomaže poboljšati cirkulaciju i ublažava sve bolove koje biste mogli imati. Masažom se u tijelo oslobađaju i hormoni dobrog osjećaja, poput serotonina. To nas čini sretnijima i zdravijima, a kad se tako osjećamo, veća je vjerojatnost da ćemo poželjeti seks."

Erotska masaža može pokrenuti tvoj libido

"Ako se u posljednje vrijeme niste osjećali napaljeno, erotska masaža zaista vas može dovesti u seksi raspoloženje", kaže Dyachenko. "Možete početi s normalnom masažom koja će vam pomoći da se opustite, a zatim krenuti i na druge dijelove tijela i cijeli proces učiniti senzualnim."