Lijepe, ali...

Nije sve med i mlijeko kad si u paru: Brutalne istine o dugim vezama

Duge veze, čak i one najljepše, satkane su od lijepih i ružnih trenutaka, od perioda koji se čine neizdrživi i onih koji iste te periode čine smislenima

pexels-scott-webb-136411 (1).jpg
Foto: Pexels

Mnogi samci osjećaju pritisak kada je riječ o vezama. Živimo u takvom društvu u kojem je puno prihvatljivije biti u braku (kakav god on bio), nego živjeti sam. Pojednostavljenim rječnikom prvo je "normalno", drugo baš i nije.

Image
Temelji veze

Četiri vrste intimnosti koje sretni parovi imaju u svojim vezama

Uspiješ li se othrvati ovom pritisku i spoznati kako je najbitnije da se u svojoj koži i svom aranžmanu, kakav god on bio, osjećaš dobro - puno si napravila za svoj psihički mir, a to je, na koncu, najbitnije. Možda čezneš za životom u dvoje i želiš stvoriti obitelj, no važno je da na tome ne inzistiraš pod svaku cijenu kako ne bi platila previsoku…

shimmer fallback

Budi strpljiva i razumna te svoj samački život zamijeni onim u dvoje tek kad upoznaš pravu osobu. Do tad, ne daj se uhvatiti u zamku i oslobodi se zabluda da je život u paru idealan.

U nastavku ti otkrivamo brutalne istine o dugogodišnjim vezama. Ne zato da bi ih se odrekla, već zato da znaš cijeniti svoje samačke godine i da stekneš realnu sliku o nečemu za što misliš da je med i mlijeko. Nije, ali vrijedi ako je u pitanju ljubav.

Duga veza dosadi

Nakon nekog vremena dogodit će se da će ti dosaditi partner, način života koji vodite vas dvoje, vaš seks postat će predvidiv i monoton, rutina nepodnošljiva… Ponekad jednostavno nećeš biti zainteresirana za njega ni on za tebe. To može trajati nekoliko minuta ili sati, a ponekad mjesecima pa i godinama.

shimmer fallback

Duga veza sputava

U dugoj vezi vrlo se lako opustiti i stagnirati u svim pogledima. Osjećaš se sigurnom i prihvaćenom. Nemaš se potrebu dokazivati pa te putem pusti želja da ispuniš svoje potencijale, razviješ se, preuzmeš rizik i konačno ostvariš svoje snove. Isto vrijedi i za njega. Mnogi parovi u dugogodišnjim vezama imaju tendenciju sakriti se i zatomiti sve ono što ih je nekada činilo da se osjećaju živima.

shimmer fallback

Patit ćeš

Bit ćeš razočarana. U njega, u sebe. Bit ćeš frustrirana i morat ćeš naučiti prihvatiti neke stvari. Odnos traži ranjivost. Da biste bili intimni, morate se razgoliti jedno pred drugim, a to znači izložiti se u potpunosti i riskirati. Bit će situacija u kojima ćete jedno drugo možda i namjerno povrijediti, no puno više onih u kojima ćete to činiti nesvjesno. Duga veza pruža ti bezbroj prilika da se naučiš nositi sa svojim nesigurnostima, strahovima i boli.

shimmer fallback

Bit će svega

Ljudi se razboljevaju, postaju naborani, mijenjaju raspoloženje, prolaze kroz menopauzu i postaju impotentni. Biti u dugoj vezi ili braku, znači prihvaćati sve što život nosi, a ne samo ono dobro. Neki će neredi biti gori od drugih i ponekad ćeš ih morati počistiti sama.

shimmer fallback

Moraš dijeliti… uvijek

Kada si u vezi, sve dijeliš - privatni prostor, dom, novac, raspoloženje, vrijeme. Osim toga, malo je toga o čemu možeš odlučivati sama. Sve se odvija u tandemu. Kada si u dugoj vezi, gubiš komfor samačkog života, no dobivaš puno - osobu koju voliš i za koju si spremna podnijeti sve ono loše, a i ona je na isto to spremna kak bi tebi bilo dobro i kako bi te imala uz sebe.

shimmer fallback