Znaš li kako se riješiti suhih i beživotnih vrhova bez škara? Mi znamo

Uz samo malo dobre volje i odgovarajući sastojak tvoja kosa će zablistati, a ispucani vrhovi dobiti novi život

Znaš li kako se riješiti suhih i beživotnih vrhova bez škara? Mi znamo

Duga, zdrava i njegovana kosa san je većine žena, no mnoge od njega odustanu jer im je nemoguće ostvariti željenu dužinu zbog kvalitete same kose koja s godinama, pod utjecajem hormona i vrhova koji stalno pucaju, slabi pa je odlazak frizeru neizbježan.

Zima je za kosu osobito nepovoljni period u godini, zbog grijanja koje ju isušuje, a tu su i boje za kosu te ostale jake kemikalije kojima ju tretiraš. No, je li zaista tako? Možda ipak možeš učiniti nešto po pitanju ispucalih vrhova pa barem prolongirati odlazak pod škare, čime svojoj kosi daješ mogućnost da izraste do željene ti dužine.


(FOTO: Pexels) 

Bitno je pravilno njegovati kosu. Zimi to znači češće ju hraniti maskama i pakunzima te za vrhove koristiti neko od brojnih ulja pogodnih za kosu, poput makadamije ili jojobe koje pritom imaju i božanstveni miris. 

Želiš li prirodnu inačicu dobrog pakunga za kosu sve što ti treba je kokosovo ulje. Zagrij ga toliko da se otopi i nanesi ga na mokru kosu od korijena do vrhova pa još prođi češljem kroz nju kako bi se rasporedilo po cijeloj površini. Pritom ne preskoči izmasirati tjeme. Potom kosu umotaj u topli ručnik i ostavi ulje da djeluje 20-ak minuta pa operi kosu šamponom i regeneratorom.  Drugi način nanošenja kokosovog ulja na kosu je da ga otopiš i uliješ u bočicu s raspršivačem pa pošpricaš po kosi. 

Zimi kokosovo ulje nanosi na kosu jednom tjedno, osobito na vrhove. Na tjeme ne moraš toliko često. Image

Kosa ti je suha i oštećena? Evo što možeš učiniti