Zlato u kosi

'Winter gold' - zlatni pramenovi na smeđoj boji kose kao najveći hit ove zime

Boja kose koja će naglasiti ljepotu tvoje puti i dati ti dozu topline, toliko potrebne zimi, uskoro će postati najtraženija nijansa u frizerskim salonima

profimedia-0730993725.jpg
Foto: Profimedia

Planiraš li osvježiti frizuru kako bi u najboljem izdanju dočekala Novu godinu, predlažemo ti nijansu koja će, prema predviđanjima vodećih svjetskih stilista za kosu, u 2023. biti totalni hit. Nazivaju je 'winter gold' , a riječ je o bogatoj toploj nijansi smeđe na kojoj se bljeskaju zlatni pramenovi.

Image
Jesenski makeover

Prema beauty stručnjacima: 4 frizure koje 'skidaju' godine u svakoj dobi

"To je nježna, prigušena nijansa. Pramenovi imaju topli zlatni ton (bez ikakvih crvenih ili narančastih podtonova) na brinetama, dok na plavušama postižu efekt prašnjavog zlata", objašnjava za portal Pure Wow stilist za kosu i kolorist, George Papanikolas.

'Winter gold' nijansa posebno dobro stoji na srednje do tamnosmeđoj kosi jer joj daje toplinu i koloristički je obogaćuje. U nastavku pročitaj zašto je tako popularna i kako je postići.

Zašto je tako popularna?

Celebritiji poput Hailey Bieber, Zendaye i Kaie Gerber već nose "zimsko zlato", a s obzirom da oni diktiraju trendove, ova će nijansa biti najtraženija u frizerskim salonima diljem svijeta u idućim mjesecima. "Boje kose s bogatim, suptilnim toplim tonovima poput zimske zlatne bit će veliki trend za 2023. jer ne zahtijeva održavanje i odlično se slaže sa svim tonovima kože", objašnjava za spomenuti portal stilistica za kosu slavnih Min Kim.

Još jedan razlog zbog kojeg se vjeruje da će ova nijansa dominirati u zimskim mjesecima je rastući trend tamnih boja kose, a ova nijansa tamnoj boji daje dozu topline, ne mijenjajući je. “Promjena boje kose s vremena na vrijeme je uzbudljiva, pogotovo kada su u pitanju različita godišnja doba. Nijansa 'zimsko zlato' nudi savršenu kombinaciju toplijih tonova, dok zadržava tamnu bazu”, dodaje Nikki Chick iz popularnog njujorškog salona u koji zalaze celebritiji po dozu luksuza za svoju kosu.

Kako ju postići?

Iako bi mogla doći u iskušenje da ovu nijansu pokušaš postići u kućnoj radinosti, stilisti koje smo spomenule u tekstu preporučuju da ovaj posao prepustiš profesionalcima jer uključuje dvostruki postupak.

Naime, frizer bi trebao istaknuti ključne pramenove kako bi stvorio dimenziju i dinamiku u kosi. Ti pramenovi nalaze se na tjemenu, na stražnjem dijelu glave i uz lice. “Moja omiljena metoda je tehnika balayage. Ovaj pristup omogućit će frizeru da u potpunosti prilagodi boju klijentici, kontrolira nijansu (koliko toplu nijansu želi postići) i kako najbolje pozicionirati ključne pramenove kako bi savršeno odgovarali osobi koja ih nosi", objašnjava Kim.

Je li proces drugačiji za plavuše i brinete?

Odgovor je potvrdan. Iako je brinetama lakše dobiti ovu nijansu, to ne znači da je plavuše ne mogu isprobati. “Najbolji način da dobiješ zimsku zlatnu je zadržavanje boje na žutim tonovima, kaže Chick. “Ova tehnika smanjuje rizik da će kosa prebrzo izblijedjeti. Bitno je da brinete ostanu u domeni medeno/zlatnim tonovima, a plavuše u tonovima maslaca", dodaje stilist.