Roza kosa ili kečke?

Vratile su se kultne frizure 90-ih

U malo kojem desetljeću se toliko eksperimentiralo s modom, šminkom i frizurama kao 1990-ih, a neke od najpopularnijih frizura tog vremena doživljavaju veliki povratak

Kečke
Foto: www,profimedia.hr

Iako nam se čini kao da su bile prekjučer, od kultnih 1990-ih je prošlo već 30 godina. To je razdoblje obilježeno grunge i punkerskom kulturom, vrećastim košuljama, kariranim uzorkom, gotičarskim lookovima i prvim supermodelima svijeta.

Legendarne 90-e donijele su nam i Spice Girls i njihovu "girly" estetiku, kao i planetarno popularne boy bandove koji su nosili "matching" odjeću i kosu natapali gelom. 

Image

Frizure koje pomlađuju: Evo kako 'skinuti' nekoliko godina

Sada nam se možda mnogi ondašnji modni i make up trendovi mogu učiniti kriminalnima i drago nam je da su ostavljeni daleko iza nas u prošlosti, no neki pak legendarni lookovi doživljavaju nagli rast popularnosti.

Poznato je da se u modi sve kad tad vrati u modu, pa nas ta vijest ne iznenađuje. Ovog puta se doduše ne radi o tipu odjeće već o frizurama. 


1990-ih su svijetom show bussinesa vladale neke poprilično specifične frizure, a sada se s modernim twistom ponovno vraćaju u modu. Nose ih i trendsterice i slavne dame, a mi ti u nastavku donosimo mali pregled načina stiliziranja kose koji su bili megapopularni 90-ih, a izgleda da ćemo ih i danas sve češće viđati. 

Ružičasta kosa

Još uvijek se sa nostalgijom sjećamo roze kose Gwen Stefani iz 1990-ih. Čini se da je upravo ružičasta u svim nijansama zavladala kolorističkim trendovima, pa sve češće i češće viđamo žene s pramenovima u tonovima ružičaste ili pak s posve rozom kosom. Od Dua Lipe pa sve do Lottie Moss, mnoge slavne žene ovih su se dana odlučile obojiti kosu u rozo.

Ovaj ton boje za kosu zahtijeva blajhanje te nije najnježniji prema vlasima, ali završni look je genijalan.

Visoki rep

Visoki rep jednostavna je, a efektna frizura koja je posebno popularna bila 1990-ih. Prije nekoliko godina ponovno ju je popularizirala Ariana Grande, pjevačica koju rijetko možemo vidjeti bez njezinog prepoznatljivog frizerskog looka - iznimno visokog i dugačkog repa. S obzirom da ova frizura dobro podnosi neopranu kosu, može biti lijepa i kad je razbarušena i kad je pomno stilizirana, i lako ju je napraviti, nije ni čudo da se ponovno vratila u modu. 

Pixie začešljan na stranu

Pixie kratka frizura na sceni je još od 1960-ih, a 1990-ih se nosila začešljana na stranu. Najviše ju je popularizirala Demi Moore na samom početku 90-ih, a danas ju žene vole jednakom strašću. Ova kratka frizura iznimno je praktična te odaje dojam snažne, samouvjerene žene. Odlično ju nosi Demi Lovato, a za stiliziranje ovakve kose - doista nije potrebno ništa više od običnog češljanja. 

Visoke kečke

Kečke obično povezujemo s djevojaštvom i igranjem s lutkicama, no 1990-ih, s dolaskom Spice Girls grupe na scenu, ovakva frizura postala je vrlo tražena. Emma Bunton iliti Baby Spice ju je nosila godinama, a look su počele kopirati sve velike obožavateljice tog kultnog pop benda. Osim toga, početkom 2000-ih i Britney Spears je nosila kečke, a danas ih možemo ponovno vidjeti na Instagramima influencerica. 

Rachel frizura

O ovom stilu frizure napisani su tekstovi i tekstovi. Naravno, radi se o kultnoj frizuri Rachel iz serije "Prijatelji", a koja je postala toliko popularna da je pokrenula planetarni frizerski trend. Žene diljem svijeta 1990-ih tražile su svoje frizere da ih šišaju i farbaju baš onako kako je to činila Jennifer Aniston u "Prijateljima". Slojevito ošišana gusta kosa i plavi pramenovi tako su bili hit, a danas sličan friz nosi i Bella Hadid. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.