Uvrsti ovih 5 koraka u svoju rutinu i izgledaj kao Penelope Cruz

Tajna ljepote crnokose Španjolke vatrenog pogleda zasigurno se krije u energiji kojom zrači, no bitnu ulogu igra i njezin životni stil te preparati za kožu koje koristi

profimedia-0667335928.jpg
Foto: Profimedia.hr

Španjolska glumica s holivudskom karijerom Penelope Cruz u travnju je napunila 46 godina, no izgleda barem desetak godina mlađe, kao i većina njezinih kolegica, što je normalno jer se bave poslom i žive u svijetu u kojem je izgled na cijeni.

Image

Monica Bellucci sve je ljepša s godinama: otkrile smo tajne njezine bezvremenske ljepote


On im donosi uloge, a što se bolje drže, ove će žene, dulje glumiti kćeri i mame, a ne bake, a kada i dođe do generacijske smjene u njihovim karijerama, bit će najljepše bake Hollywooda poput Hellen Miren ili njezine starije kolegice Sophie Loren. No, sad smo otišle predaleko. Cruz nije ni blizu ovoj kategoriji. Izgleda toliko dobro da još uvijek može glumiti divlje mlade žene poput primjerice Marie Elene koju je utjelovila u klasiku Woodyja Allena Vicky Cristina Barcelona. 

Kako Penelope njeguje svoju kožu i mladenački izgled, otkrivamo ti u nastavku. 


Maska za lice i serum

Španjolska glumica redovito stavlja na lice serum i to onaj koji sadrži probiotik bifidu jer hrani kožu i čini je mekanom i blistavom. Jednom tjedno na lice stavlja masku kako bi ju dodatno nahranila i hidrirala. 

Od malih nogu u svijetu ljepote

Penelope je odrasla u obitelji koja je držala beauty salon pa je odmalena ovladala raznim trikovima i metodama njege kose, kože i make up-a. "Kao djevojčica gledala sam žene kako ulaze u salon, a potom kako iz njega izlaze. Nova frizura, nokti ili make up činili su da one hodaju uspravnije, podignute glave, da se osjećaju ponosno. Beauty saloni djeluju osnažujuće i ne treba ih podcjenjivati", kaže glumica za Vogue.

Potpuno je izbacila cigarete i alkohol

Glumica smatra da ljepota najvećim dijelom dolazi iznutra te da se obvezno treba riješiti loših navika poput pušenja i alkohola. I sama je, priznaje, pušila sedam-osam cigareta dnevno. Kada je jednom nakratko prestala, uočila je veliko poboljšanje u izgledu kože i tada je odlučila raskrstiti s cigaretama zauvijek. 

Prehrana

Njezina prehrana sastoji se od puno povrća i voća te kvalitetnih proteina. "Nastojim izbjegavati šećer, a gluten ne mogu jesti jer ga ne probavljam. Pijem jako puno vode, što prije nisam radila", kaže Cruz za spomenuti časopis.

Što smirenija, to ljepša

Stres je najveći nerijatelj ljepote. Ima moć u kratkom vremenu postarati organizam, povećati rizik od bolesti, učinit ga slabim, kožu suhom i izboranom, a kosu rijetkom i lomljivom. Svakodnevno opuštanje, šetnje, rekreacija i meditacija bitne su za mentalnu higijenu i zdravo nošenje sa stresom, poručila je Cruz.