Test zona: Isprobala sam BioNike Triderm Lenil Ag kremu i riješila problem suhih ruku

Kombinacija umirujućih, hranjivih i zaštitnih sastojaka pomogla mi je u rješavanju problema konstantno suhih i ispucalih ruku te umanjila crvenilo, osjećaj peckanja, svrbeža i žarenja

Test zona: Isprobala sam BioNike Triderm Lenil Ag kremu i riješila problem suhih ruku

Vjerujem da među vama ima onih koje, kao i ja, tijekom cijele godine muku muče sa suhim rukama. Ovo razdoblje korone, korištenje antibakterijskih gelova i prekomjernog pranja ruku definitivno nije išlo u našu korist, stoga su moje ionako suhe ruke posljednjih mjeseci bile još više suhe i ispucale, hrapave, popraćene sitnim krvavim ranicama, svrbežom i čestim crvenilom

Posljednjih godina isprobavala sam zaista sve, od raznoraznih krema, masti do prirodnih ulja. S nekima sam bila više zadovoljna, s nekima manje. Nekad bi pomoglo, nekad ne, ovisno o razdoblju godine i stanju mojih ruku.

Međutim, ove zime i proljeća situacija je izmakla kontroli i unatoč stalnom trackanju 150 krema koje uvijek imam pri ruci u nekom kutku doma, torbice ili auta, moje su ruke u jednom trenutku zbilja izgledale poput bojnog polja - bez života, izranjavane i nikakve

Drogerijske kreme i masti već dulje vrijeme mi nisu od velike koristi u najgorim razdobljima suhoće, stoga sam pomoć potražila u ljekarni. Kako sam svoj zimski favorit La Roche-Posay Cicaplast Mains ovaj put potrošila puno brže nego inače, a činilo se da ni Cicaplast više ne pomaže mojim jadnim rukama pa sam odlučila pitati za savjet i isprobati nešto novo, a odluka je pala na kremu za koju sam, iskreno, (čak i ja - koja znam apsolutno sve brendove kad su u pitanju ruke) sada prvi put čula: BioNike Triderm Lenil Ag

Naime, radi se o zaštitnoj i umirujućoj kremi za njegu kože talijanskog brenda BioNike koji uključuje proizvode sa strogo kontroliranom količinom nikla manjom od 0,00001 posto, kao i proizvode bez konzervansa, mirisnih sastojaka koji su inače dopušteni u kozmetici (ali se moraju deklarirati kao potencijalni alergeni) i upotpunosti bez glutena


Image


Što kaže proizvođač?

Ova zaštitna i umirujuća krema za njegu kože s crvenilom i iritacijom sadrži koloidno srebro i furfuril-palmitat, sastojke koji pomažu održavanju bakterijske kožne mikroflore pod kontrolom i štite od štetnog djelovanja slobodnih radikala na vitalne strukture kožnih stanica.

Kombinacija umirujućih, hranjivih i zaštitnih sastojaka pomažu održavanju balansa i integriteta kože, umanjujući crvenilo, osjećaj peckanja, svrbeža i žarenja.

Koloidno srebro pomaže zaštititi od razvoja superinfekcije, a furfuril-palmitat djeluje antioksidativno i umanjuje simptome upale, crvenilo, osjećaj žarenja i zatezanja kože. Vitamin PP (niacin) obnavlja epidermis i potiče stanice kože na proizvodnju ceramida i esencijalnih masnih kiselina. Bisabolol umiruje, ovlažuje i štiti hidrolipidni balans kože.

Uporaba: Nanijeti 2 ili više puta na dan, na dijelove kože zahvaćene crvenilom i nadražajem.

Veličina: 30 ml

Cijena: inače je oko 98 kn, ja sam je uhvatila na sniženju za 68 kn

Što kažem ja?

Iskreno, na kupnju ove kreme nagovorilo me sniženje od 30 kn, ali nakon što je sada već dva tjedna svakodnevno koristim i vidim očiti napredak, mislim da me ni tih visokih 98 kn za kremu od 30 ml sljedeći put neće odbiti.

Odakle krenuti? Prvo i najvažnije, oduševilo me kako ova krema dobro štiti ruke od stalnog izlaganja vodi, sapunu, deterdžentima i sredstvima za čišćenje, antibakterijskim sredstvima i promjenjivim vremenskim prilikama.

Iako je konkretne teksture, nije masna ni teška, potrebno je nanijeti veličinu graška na ruke i ona će se brzo upiti te pritom neće ostaviti masne tragove, kao što je slučaj s mnogim bogatim hranjivim kremama. 

Mirisa gotovo da i nema, krema nije parfemirana, već je u pitanju onaj prirodan miris gline, koji možda ne zvuči privlačno, ali zaista jest...posebno ako voliš takve prirodne mirise kao i ja. Po mom mišljenju, krema je dobra baš zato jer je neutralna. 

Već nakon tjedan dana korištenja, smanjilo mi se crvenilo na rukama, ranice su nestale, a suhoća je bila vidno manja. Ruke su me još pomalo svrbjele, ali i taj nelagodan osjećaj polako nestaje. Sada, nakon dva tjedna, moram priznati da je stanje ruku kao u onim najboljim danima kada im gotovo mogu nadjenuti epitete kao što su mekane i nahranjene ruke normalne boje

Ne znam koliko dobro fotografije to mogu dočarati, ali fotkala sam ruke neposredno prije prvog korištenja (iako sam i tad stalno mazala ruke kremama) i potpuno su suhe, ispucale i crvenkaste boje.

Image


Druge dvije fotografije snimila sam prije nekoliko dana i mislim da je razlika između njih očita. Stanje napokon ide prema boljem! Zato je moja presuda vrlo pozitivna - napokon sam pronašla kremu za ruke koju mogu koristiti cijele godine i biti zadovoljna učinkom.


Image